Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus
Marja Salonen kirjoitti:On kateissa nyt minulta eräänkin kirjoittajan nimi. Leo Kanervoa yritin googlella hakea, mutta mitään ei löytynyt. Häneltä tai henkilöltä, jota tarkoitan, tuli kerran muistiin kiintoisana jäänyt kesäaikaan sijoittunut tarina kirjailijasta, jolla oli vaikeuksia saada työtään edistymään. Siinä asui perhe ehkä väliaikaisesti maalla. Tuntuu kuin olisi ollut heinäniitty siinä asunnon vieressä ja käärme öytyi jostain läheltä. Puolisoa esitti Aila Arajuuri ja kirjailijaa Rauno Ketonen. Kuka ihme sen kirjoitti.
Kiitos tiedosta Mika. Voi hyvinkin olla, että olen mainitsemasi kuunnelman kuullut, mutta nyt se ei tule mieleen. 'Rauno Ketonen' ja 'Aila Arajuuri' ovat olleet sellaiset radioon erittäin hyvin sopivat äänet, joiden nimistä jo sinällään minulle muodostuu mielikuvia. Leo Kanervolla hain tuota Hah?:in (miten genetiivi?) Kalervoa. Kiitos tiedosta! Hän kirjoitti useampia kuunnelmia ja muistaisin hänen kirjoittaneen tuon kirjailijan työpaussin. Kuunnelman nimeä en muista.Mika P. kirjoitti:Itsellä on kuuntelu jäänyt lähinnä nauhoitukseksi, mutta arkistoista löytyi haulla kuunnelma, jossa ovat henkilöinä Aila Arajuuri ja Rauno Ketonen. Kuunnelma on Lucille Fletcher: Mies maantien varrella ja vuodelta 1961, mutta en tiedä onko se haettu.
lasser kirjoitti:Tästä eilisestä kuunnelmasta on samansisältöinen elokuvaversiokin,
mahtaneeko olla jotain yhteistä näissä...
Kari Laaksonen kirjoitti:Kuunnelmilla on oma selvä vaikutus taiteeseen. Radiolla oli aikoinaan tärkeä asema kuunnelmien välittäjänä. Amerikassa radion asema korostui. Monet kirjoissa ja sarjakuvissa seikkailleet hahmot pääsivät omilleen juuri radiossa. Näistä esimerkkejä ovat Taika-Jim, Batman, Teräsmies, Yksinäinen ratsastaja ja monet muut seikkailivat myös kuunnelmissa.
Osa hahmoista syntyi radioon ja levisivät sitä kautta sarjakuviin, kirjoihin sekä elokuviin.
Tietenkin tämä toimi myös toisin päin.
Meillä suomessa kuunnelmiesta lähtöisin ovat Outsiderin Kalle-Kustaa Korkin seikkailut, jotka seikkailivat sarjakuvissa, kirjoissa ja elokuvissa.
Kari Laaksonen kirjoitti:Kuunnelma, kuten muukin taide lähtee ideasta tai kokeilusta. Kokeilu voi synnyttää jopa kokonaisia käsikirjoituksia. Usein ideat ovat sekavana mössönä kirjoittajan aivoissa. Synopsis eli synkka on kätevä tapa saada idea puretuksi paperille. Kun aloitan uuden käsikirjoituksen synopsiksen ideoita suodattaen ja lisäten tähän lisää ideoita. Tätä vaihetta sanon muotittamiseksi. Siinä vaiheessa käsikirjoitus saa oman henkensä.
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa