Paikallisradion kuuleminen muualla?

Radiosta, televisiosta, lehdistä, internetistä ja muista medioista. Mediakritiikki

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Paikallisradion kuuleminen muualla?

ViestiKirjoittaja sisu päivämäärä 31.3.05 - 13:07

Olen tässä miettinyt kuinka paikallisradioita voisi kuunnella muuallapäin Suomea. Mielenkiintoni johtuu siitä, että urheilulähetyksiä (lähinnä futista ja lätkää) tulee usein suorina lähetyksinä paikallisradioista ja näitä olisi kiva kuunnella.

Onko edes mahdollista saada pääkaupunkiseudulla normaalilaitteilla kuulumaan pohjoisen paikallisia lähetyksiä? Kiva jos joku osaisi vastata.
sisu
 
Viestit: 1
Liittynyt: 31.3.05 - 12:58

ViestiKirjoittaja Jorma Lindqvist päivämäärä 31.3.05 - 14:51

Viimeksi muokannut Jorma Lindqvist päivämäärä 19.5.05 - 19:08, muokattu yhteensä 1 kerran
Käyttäjän avatar
Jorma Lindqvist
 
Viestit: 1029
Liittynyt: 26.9.03 - 6:09
Paikkakunta: Nakkila

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 31.3.05 - 16:28

Helsingin keskiaaltoasemalta olen kuunnellut Kuopion radion toivekonserttia, jota vetää kaksi suulasta miestä. Ajankohta on muistaakseni lauantai-aamu. Samalta taajuudelta saattaa tulla jotain muutakin paikallista mutta en tiedä mistä etsiä ohjelmatietoja.
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Paikallisradion kuuleminen muualla?

ViestiKirjoittaja Vieraampi päivämäärä 1.4.05 - 8:45

sisu kirjoitti:Olen tässä miettinyt kuinka paikallisradioita voisi kuunnella muuallapäin Suomea. Mielenkiintoni johtuu siitä, että urheilulähetyksiä (lähinnä futista ja lätkää) tulee usein suorina lähetyksinä paikallisradioista ja näitä olisi kiva kuunnella.

Onko edes mahdollista saada pääkaupunkiseudulla normaalilaitteilla kuulumaan pohjoisen paikallisia lähetyksiä? Kiva jos joku osaisi vastata.


Jos paikallisradio lähettää ohjelmaansa ns. ULA-taajuuksilla (siinä 90 - 100 MHz:n tienoilla), kuten yleensä, ja sillä on pienet lähetystehot, kuten luvanantaja on yleensä määrännyt, ei se lähetys kuulu pitkälle.

Keskipitkillä ja pitkillä aalloilla (kHz-alueilla) kuuluisi kauemmaksi niiden aaltojen toisenlaisen etenemisen vuoksi (taittuminen ja heijastuminen ylemmissä ilmakehän kerroksissa yms.). Ja tietenkin nettilevitys toisi lähetykset koko maapallolle, mutta siinä on ongelmana, että Teosto- yms. maksut nousevat eikä sellainen lähetysmuoto korkeiden maksujen vuoksi ole Suomessa yleensä kannattavaa (nuo siivellä eläjät arvioivat nettikuuntelun määrän räikeästi yläkanttiin).
Vieraampi
 
Viestit: 1841
Liittynyt: 12.3.04 - 9:29

ViestiKirjoittaja Jesper päivämäärä 8.12.05 - 9:43

Minusta on hyvä, että valiokunta edes yrittää tehdä jotakin paikallisradioiden ketjuttamiselle. Bravo! Kartelliradiot kuriin!

Yhteislähetysten rajoittamisessa pitäisi itse asiassa luultuna olla vieläkin tiukempi: tiukka "ei" kaikille yhteislähetyksille. Tehkööt paikallisradiot työnsä kunnolla ja pankoot YLE-maakunnat tiukoille!

Yhtä asiaa vielä odotan: ministeriö ei ole hoitanut valvontaleiviskäänsä kunnolla, joten ministeriö virheistä vastuuseen.
Jesper
 
Viestit: 675
Liittynyt: 26.9.03 - 8:32

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 22.2.06 - 13:36

Toimilupia on menossa nippu katkolle ja -ainakin toivottavasti- liikenne-ja viestintäministeriö alkaa nyt vaatia paikallisradioilta sitä paljon puhuttua paikallisuutta. Aiheesta oli varsin kiintoisa ja kattava juttu YleRadio1:n Julkisessa sanassa tiistaina 21.2. Haastateltavina Auran Aaltojen ja Radio Helsingin edustaja.

Kun Auran Aallot -80-luvun puolivälissä perustettiin, se oli kaupallinen pioneeriradio, jos mikä. Sen ohjelmaan saattoi kuulua ihan mitä vain. Suosionsa se saavutti muutaman persoonallisuuden, ennenkaikkea sulava- ja liukaskielisen ja -liikkeisen päätoimittajansa Markku Heikkilän, ansiosta. Myöhemmin mukaan tulivat myös suomalaisen paikallisradiotoiminnan kestävimmät kuunnelmahahmot Ronkainen ja Sjöberg, joita nykyäänkin kuuntelee moni sellainenkin, joka ei muuten Auran Aalloista perusta.
Mahtaako mikään nykyisistä paikallisradioista enää vastata paikallisvatimushuutoihin puoleksikaan sillä voimalla, millä vanhoihin putkiradioihin verrattuna kaamea, mutta samalla rajoja rikkovana niin ihana Auran Aallot Turussa alkuvuosinaan teki..?
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 22.2.06 - 14:16

Vissillä haikeudella muistelen myös Radio Ykkösen, "Ettanin", alkuvuosia. Markku Veijalainen oli studiossa ja kun maailmalla jotain tapahtui, niin Knud Möller oli salamannopeasti kommentoimassa ja tekemässä yhteenvetoa. Koko ajan oltiin paikallisuuden valtimolla mutta ikkunat auki koko maailmaan. Musiikkilinjasta en paljoakaan muista mutta taidettiin kotimaista suosia. Ei mitään novaa kuitenkaan.
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

ViestiKirjoittaja Puliukko päivämäärä 22.2.06 - 14:26

Vielä kun saisia liikenneministeriön vaatimaan YLELTÄ paikallisuutta. Kumma että hiillostetaan mainosratioita mutta omat systeemit on samalla rempallaan. Hyvä että Mikkelissä on noussunna kapina sitä vasten että Helsingin herrat päättää mitä musiikkia savolaisille suvaitaan soittaa. Sopii kyllä liikenneministeriön aluepolitiikkaan hyvin tämäkin.
Kynttilät palaa, Cafe Oikeiston lopusta neljä vuotta. http://keskustelu.suomi24.fi/node/3826629
Puliukko
 
Viestit: 3031
Liittynyt: 14.3.04 - 21:21
Paikkakunta: Kauppa-auto kulkee.

ViestiKirjoittaja Markku_S päivämäärä 23.2.06 - 15:16

Puliukko kirjoitti:Vielä kun saisia liikenneministeriön vaatimaan YLELTÄ paikallisuutta. Kumma että hiillostetaan mainosratioita mutta omat systeemit on samalla rempallaan. Hyvä että Mikkelissä on noussunna kapina sitä vasten että Helsingin herrat päättää mitä musiikkia savolaisille suvaitaan soittaa. Sopii kyllä liikenneministeriön aluepolitiikkaan hyvin tämäkin.

Onhan tuota paikallisuutta Ylellä enemmän kuin tarpeeksi. Parikymmentä aluetoimitusta tuhlaa lupamaksuvaroja jonninjoutavaan höpötykseen ja hitilistan soitteluun. Itse tykkään kovasti kumminkin eteläsavolaisesta Radio Keski-Savosta Pieksämäeltä. Kuuluu mukavasti mökkipaikkakunnalleni ja soi Classicin vaihtoehtona usein. Ennen soi myös Radio Keskisuomi, mutta kun sen omat paikalliset ilta ja viikonloppulähetykset typistettiin olemattomiin, niin ei soi enää. Tässäkin Yle hukkasi yhden parhaista aluekanavistaan ja todellisen kilpailijan paikallisradioille.
Markku_S
 
Viestit: 285
Liittynyt: 23.12.05 - 9:31


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron