Riippuvaisuus mediasta

Radiosta, televisiosta, lehdistä, internetistä ja muista medioista. Mediakritiikki

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Riippuvaisuus mediasta

ViestiKirjoittaja petri päivämäärä 11.12.06 - 5:58

Jätän teille hyvät foorumilaiset pähkinän purtavaksi siksi aikaa, kun vetäydyn joulutauolle foorumikirjoittelusta.


Oletteko huomanneet itsessänne riippuvaisuutta median seuraamisesta? Pitääkö jatkuvasti roikkua internetissä, katsoa tv-uutisia, kuunnella radiota tai lukea sanomalehtiä?

Mediaorientoituneet ihmiset, kuten minä tunnustan olevani, ovat riippuvaisia tästä. Ehkä se on mielekkään tekemisen puutetta. Joskus pitäisi pitää taukoa tv:stä, internetistä, radiosta ja sanomalehdistä, mutta jos niin todella tekee, saa nähdä jääneensä pimentoon jostain tärkeästä uutisesta.

Mediaa seuraamalla saa käsityksen, että allahinpalvonta, feminismi, satanismi ja uusnatsismi ovat lisääntymässä ( kaikki ei-toivottuja aatteita, onneksi kommunismi ei enää leviä). Mutta onko se vain näköharhaa, olenko turhaan huolissani?
petri
 
Viestit: 872
Liittynyt: 29.12.03 - 2:38

ViestiKirjoittaja k-meleon päivämäärä 11.12.06 - 21:40

Ihmisten määrä lisääntyy. Lisääntyvät siten epäilyttävät mutta myös hyvät puolet.

Olisko harvennukselle tarvetta?
Käyttäjän avatar
k-meleon
 
Viestit: 3780
Liittynyt: 2.5.04 - 20:48

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 12.12.06 - 15:21

Uutispimento ei miellytä. Kun fillariretkellä huomaan unohtaneeni taskuradion kotiin, on pakko hakeutua seuraaville aamukahveille sellaiseen paikkaan, jossa voi lukea päivän lehden -olkoon se sitten vaikka Nya Åland...

Jostain tietystä mediasta riippuvaisuus voi olla vaarallistakin. Siksi onkin hyvä olla tasaisesti kaiken mahdolisen kuluttaja. Itse en televisiottomana tätä filosofiaa sellaisenaan sovella, mutta nettiaddiktiosta on kohallani ollut havaintoja. Paperista lehteä sekään ei kyllä pysty voittamaan -eikä varmaan syrjäyttämään, vaikka muunkinlaisia näkemyksiä on kuultu.

Huolestuminen marginaalisten aatteiden leviämisestä on samanlainen näköharha, kuin mainittujen aatteiden laajamittainen leviäminenkin. Ja mitä kommunismiin tulee, ehkäpä sekin nostaa päätään, kun tiedetään välttää niitä virheitä, joita proletariaatin diktatuurin nimisiksi itseään väittäneissä totalitäärisissä valtioissa tehtiin. Tosiasiassa mikä tahansa kiihkoaate on ihmisyydelle vaarallinen...
Ne ovat kaikki
sitä puhetta
joka päivänkin jo
täytyy ymmärtää
(Hannu Mäkelä: Yö soittaa, säv.Säde Rissanen 2007)
___________________________________
Mikko-Oskari Koski
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 15.12.06 - 0:48

Olin alkuviikosta pari päivää Turussa mummulassa ja kyllä oli mukava lukea Turun Sanomia, pitkästä aikaa. Saisi vaan olla tekstit Turun murteella.
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 15.12.06 - 12:42

TS:sta en ole varma, mutta Lehtiyhtymän kaupunkilehti Turkulainen julkaisee keväisin turunmurteisen kausinumeron Tämmöttis.
Ne ovat kaikki
sitä puhetta
joka päivänkin jo
täytyy ymmärtää
(Hannu Mäkelä: Yö soittaa, säv.Säde Rissanen 2007)
___________________________________
Mikko-Oskari Koski
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Marja Salonen päivämäärä 17.12.06 - 16:16

petri kirjoitti:Mediaorientoituneet ihmiset, kuten minä tunnustan olevani, ovat riippuvaisia tästä. Ehkä se on mielekkään tekemisen puutetta. Joskus pitäisi pitää taukoa tv:stä, internetistä, radiosta ja sanomalehdistä, mutta jos niin todella tekee, saa nähdä jääneensä pimentoon jostain tärkeästä uutisesta.

Mediaa seuraamalla saa käsityksen, että allahinpalvonta, feminismi, satanismi ja uusnatsismi ovat lisääntymässä ( kaikki ei-toivottuja aatteita, onneksi kommunismi ei enää leviä). Mutta onko se vain näköharhaa, olenko turhaan huolissani?
Tummennus on minun ja se osuu juuri kohtaan, joka tällä hetkellä on minulle tärkeä. On jäänyt muutama uutis- ja ajankohtaislähetys katsomatta ja niinpä olenkin nyt pimennossa. Luulen tietäväni suurin piirtein kemikalilainsäädännön puitteet mutta en tarpeeksi. Sama juttu on täällä keskustelua herättäneen globalisaatioraportin suhteen ja maataloustuistakin voisin tietää enemmän.

Kun sitten hatarin tiedoin kirjoittaa jotain, voi joku saada väärän käsityksen. Kun puhun eri asioiden avaamisesta kansalaisten katsoa, ts. tästä avoimuudesta, niin olenkin Puliukon mielestä ollut sitä mieltä, että maataloustuki on sosiaalitukea. Kyse oli siitä, että kun yksi portti avataan, niin mitä siitä jatkossa seuraa muille asioille.

Nyt täytyy skarpata ja kaivaa nuo tiedot esiin vanhat lehdet kun olen jo vienyt roskiksiin kuleksimasta. Valtioneuvoston sivuilta löytyy EU-juttuja ja eikö netistä löydy sekä tosia että valheita muutenkin. Jollain tapaa on niin, että ei oikein voi olla erillään asioista, joissa raha pyörii ja systeemejä muutetaan. Jos ei tiedä, ei oikein voi sanoakaan mitään.

Feminismin leviämisen koen kovin näennäisenä. Lähinnä on kyse naisten oikeuksien esiin ottamisesta ja pyrkimyksestä niiden parantamiseen. Ja tätä tapahtuu ja pitäisi enemmänkin tapahtua tuolla jossain Euroopan ulkopuolella. Naisasialiike on aina hyvästä myös Euroopassa, jos on kyse esim. tasa-arvosta yleensä ja vaikkapa palkoista erikseen. Eivät ongelmat välttämättä häviä, jos ihminen siirtyy Intiasta Suomeen. Ongelmat ovat samoja ja erilaisia. Feminismi uhkana on ääri-ilmiö, joka ei kuulu tasa-arvoon. Sitä ajavat kaiketi ihmiset, jotka ovat elämässään kovia kokeneet tai tarpeeksensa lähimmäistensä pahoinvoinnista saaneet. Mitä itse pidän huolestuttavana täällä läntisissä maissa on pikkutyttöjen tekeminen pikkunaisiksi aivan liian varhain. Se riistää lapsuuden niiltä joille lapsuus kuuluu. Aikuinen nainen ei voi asettua lapseksi eikä lapsi aikuiseksi. Näin luulisin asian olevan.
tähystyspaikkana Kallio
Käyttäjän avatar
Marja Salonen
 
Viestit: 3274
Liittynyt: 26.9.03 - 19:11
Paikkakunta: Helsinki

Feminismistä

ViestiKirjoittaja petri päivämäärä 18.12.06 - 11:17

Tuosta viimeisestä asiasta olen kanssasi täysin eri mieltä, Marja! Naisten ja tyttöjen oikeuksista hössötetään nykyään aivan liikaa. Hyvä vain jos tytöt pakotetaan aikuistumaan aikaisemmin Ja feminismi on todellinen uhka miehille, jotka eivät sen vuoksi saa enää heille KUULUVIA oikeuksia ja löydä KUNNOLLISIA vaimoja.

Tavataan joulun ja uudenvuoden jälkeen, ehkä!
petri
 
Viestit: 872
Liittynyt: 29.12.03 - 2:38

Petrille

ViestiKirjoittaja Marja Salonen päivämäärä 18.12.06 - 16:12

Petri-hyvä! Et kai Sinä tosissasi ole noin kiihkoinen, että vallan minulle suutut, koska olemme asiasta eri mieltä. Tämä mielipide-ero on ollut välillämme selvä jo iät ajat. Kuin rangaistuksena koen loppuheittosi:
petri kirjoitti:Tavataan joulun ja uudenvuoden jälkeen, ehkä!
Älä jää minnekään murjottamaan tai minulle mielessäsi kiroilemaan. Hyvää joulua Sinulle ja onnellista uutta vuotta myös!
tähystyspaikkana Kallio
Käyttäjän avatar
Marja Salonen
 
Viestit: 3274
Liittynyt: 26.9.03 - 19:11
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Liisa Autio päivämäärä 18.12.06 - 19:01

Marjan heiton en malta hyppysistäni pitää irti.

Mediasta riippuvainen - Ylen ykkösestä olen, tunnustan.

Joulun lumosta, kahdenkan ikäinen Katariina. Sanoi (kuten serkkunsa Joonas niimipäivinään) ettei mitään toivomusta. Oiva sattuma kun isänsä (joka tarkkoi tietokoneeni, pilkun verrain jäi vielä) maalta lähtiessä henkäisi, että Katariinan mieluinen takki olisi ... heti mummu...

Kai menee perintönä: ei oo rahasta kiinni.
Liisa
Liisa Autio
 
Viestit: 1062
Liittynyt: 20.6.05 - 19:19
Paikkakunta: Nokia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron