Apua, olen tiukkapipo?

Radiosta, televisiosta, lehdistä, internetistä ja muista medioista. Mediakritiikki

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Apua, olen tiukkapipo?

ViestiKirjoittaja Marjis päivämäärä 10.12.06 - 18:31

Mutta miksi hemmetissä ohjelmat täytyy pilata turhanpäiväisellä "elävöittämisellä"? K70:ää jaksan kuunnella keskimäärin minuutin kun palaa käämit, radioateljeen ohjelmat usein sietämätöntä tekotaidetta, Tarleena Sammalkorven pirtsakka kikattelu ja lirkutus ja Maarit Tastulan kaikkitietävä muotoonpakattu pönötys... Toosan voi pistää kiinni, tietty. Mutta niin moni (varmaankin) hyvä ohjelma jää kuulematta tai katsomatta. Miten oppia sietämään tyynesti ja arvokkaasti sitä mitä ei muuttaa voi? Ja abbedissan rukous on kyllä tuttu, - ei auta!
Marjis
 
Viestit: 29
Liittynyt: 15.5.05 - 16:47

ViestiKirjoittaja Liisa Autio päivämäärä 10.12.06 - 19:12

Et Marja ole ainoa! Meitä on täällä kaksi: televisiosta olemme luopuneet ajat sitten ja Suomi-radiosta kuuntelemme vain Kansan radion - tänään oikein mainio - ja varhaiset sunnuntait odottaen Sakari Warsellia turhaan. Kunpa järjestyisi edes vuoden viimeisenä, sen jälkeen Yle voisi mainiosti säästää lähettämällä puoli seitsemän Sakaria uusintoina vanhimmasta päästä järjestään. Etenkin iskelmämusiikin naistoimittajat ovat tosi tätimäisiä, ääneltään ja valinnoiltaan. Sori, myös Maarit Niiniluoto.

Ykkönen on viimeinen turvanurkka. Kuinkahan uudistuksessa menee lapsia laumoittain pesuveden mukana. Onneksi täällä turkin kuulee Valkeaa joulua tai Katri-Helenaa. Erittäin ärsyttävänä koen älämölön, jolla on tarkoitus korostaa uutisotsikoita. Kuka sen on 'säveltänyt', maksetaanko Teostokorvauksia, onko joku sisäpiirin henkilö? Ymmärrän, että se tulee yleisuutisten kautta, mutta ei sielläkään ole ainuttakaan perustetta moiselle häirinnälle. Keskittyminen herpoaa, kuuluvuus estyy (useinhan kuunnellaan kauempaa tai askareiden äänten verhosta). Olen sitä sukupolvea, jonka lapsuudessa radion kuuluvuus heikkeni tuon tuostakin kaiken maailman hurinoihin.

Ylen ykkösellä on selvästi äänitehosteilla keikailijoita. Mm. minuuttikuunnelmissa oli alkupäässä tolkutonta hälykoostetta. On jopa varattu ohjelma-aikaa avaruusromulle, joka näyttää piimivän vakiona. Kuka siitä nauttii, korkeintaan tärähtäneet tekijät? Tuskin hekään kolmenkymmenen vuoden päästä.

Yksi on ohjelma ylitse muiden: Lasten tunti lauantaisin kymmeneltä. Juontajat Elina Heiskanen ja Tuomas Sidoroff ovat ilmiömäisiä, lukkoon menneiden lapsukaisten puheen alkuun saattaminen on upeata. Sen kuuntelemme aina.
Liisa
Liisa Autio
 
Viestit: 1062
Liittynyt: 20.6.05 - 19:19
Paikkakunta: Nokia

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 11.12.06 - 0:02

Onneksi joulukuussa on Toivon tuottajien joulumusiikkikanava, ei turhaa pölötystä eikä pönötystä, pelkkää pääasiaa ilman kummempia jorinoita. Tapanina sitten tämäkin ilo loppuu.

Juuri nyt taustalla soi virolaisen Raadio Elmarin Talveöö, kevyttä musaa oudolla ugrilaisella murteella.
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

Valitusvirsi..

ViestiKirjoittaja Ernesti päivämäärä 11.12.06 - 9:22

Liisa Autio kirjoitti:Ylen ykkösellä on selvästi äänitehosteilla keikailijoita. Mm. minuuttikuunnelmissa oli alkupäässä tolkutonta hälykoostetta.

Minuuttien kuuntelu on minulta, sen tunnustan, jääneet vähiin. Onko tuo hälyääni sama, kun se älytön radioteatteri, radioteatteri, radioteatteri -tunnus, josta saa joka kuunnelman alussa "nauttia"? Saako kukaan muu tästä jinglestä allergisia oireita?
Ernesti
 
Viestit: 452
Liittynyt: 17.8.05 - 15:00
Paikkakunta: Ruuhka-Suomessa, entisen Kaukajärven rannan tuntumassa

ViestiKirjoittaja Liisa Autio päivämäärä 11.12.06 - 11:57

Jos tarkoitat Ernesti mainitsemaani älymölöä, se on limpunlampun uutisten alussa, kun mainitaan pääaiheet, samoin loppuvaiheessa, kun aiheet kerrataan. Sähköinen hälymelu, ylinnä toistuu sama sävel ja sen alapuolella hajasäveliä. Häiritsee itselläni tarkkaavaisuutta jo siksi, kun vaistomaisesti kiinnitän huomiota musiikkiin yleensä.

Tuomittava ilmiö, oli millä kanavalla tahansa. Suomi-radion puolella vedetään älyvapaata konemölyä aivan viimeiseen sekuntiin aina ennen uutisia silloin kun sillä paikalla ole alituinen urheilutoisto hirvittävine allku- ja loppurysäyksineen. Eikö sielläkin voisi pyhittää pari minuuttia ennen uutisia puheelle - vaikka tulevista ohjelmista.
Liisa
Liisa Autio
 
Viestit: 1062
Liittynyt: 20.6.05 - 19:19
Paikkakunta: Nokia

ViestiKirjoittaja Ernesti päivämäärä 11.12.06 - 12:42

Liisa Autio kirjoitti:Suomi-radion puolella vedetään älyvapaata konemölyä aivan viimeiseen sekuntiin aina ennen uutisia silloin kun sillä paikalla ole alituinen urheilutoisto hirvittävine allku- ja loppurysäyksineen. Eikö sielläkin voisi pyhittää pari minuuttia ennen uutisia puheelle - vaikka tulevista ohjelmista.
Kyllä se uutistenalusaika pyhitettäisiin, jos pääsisimme päättämään. Valitettavasti vain minulle ei ole moisia diktaattorin valtuuksia suotu. Siksi joudun pysyttelemään valppaana Radio Suomen/Ylen Aikaisen taajuutta kuunnellessani, jotta kanavan saa vaihtumaan urheilujumalanpalveluksen ylipappien päästessä ääneen. No, oma vikani, mitäs ko. jaksoluvun olen vastaanottimeeni valinnut.
Ernesti
 
Viestit: 452
Liittynyt: 17.8.05 - 15:00
Paikkakunta: Ruuhka-Suomessa, entisen Kaukajärven rannan tuntumassa

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 11.12.06 - 12:53

Minulla alkaa keittämään jo spuolenpäivän aikoihin, kun samat uutiset smaassa muodossa kuulee jo kuudenteen kertaan. Tai vaikka viime viikon uutisista Kjell Westön haastattelu, joka tuli vielä Päivä tunnissa niin monetta kertaa, että löin koko toosan mykäksi ja nautin hiljaisuudesta.
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

ViestiKirjoittaja Ernesti päivämäärä 11.12.06 - 12:59

Nykyisissä vastaanottimissa vielä tuo laitteen sulkeminen onnistuu, mutta jahka Lipposet ja muut Kataiset pääsevät vauhtiin, päivittäisen Natokuurin nauttimiselta ei voi enää välttyä.
Ernesti
 
Viestit: 452
Liittynyt: 17.8.05 - 15:00
Paikkakunta: Ruuhka-Suomessa, entisen Kaukajärven rannan tuntumassa

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 11.12.06 - 15:03

Mikä ihmeen idioottiohjelma oli tuo äsken Ylen aikaiselta tullut "kotikiusatut" tai mikä sen nimi nyt oikein oli? Se oli niin vähä-älyistä löpinää, että sitä ei voinut sekoittaa edes talouspoliittisen ministerivaliokunnan istunnosta tehtyyn nauhoitukseen.
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 11.12.06 - 15:41

Se on viihdettä. Viihde voi olla mitä vain.
Radio Suomen viihdepläjäykset todella ovat mitä ovat. Vain perjantainen Taksitolpalla on jotenkuten järkevää puhetta. Väkisinvääntämisen kuulee kaikessa muussa...
Mutta ei kai pitäisi olla liian tiukkapipoinen. Jos miljoona siitisontiaista on sitä mieltä, että tämä on hyvää, niin onhan se...
Ne ovat kaikki
sitä puhetta
joka päivänkin jo
täytyy ymmärtää
(Hannu Mäkelä: Yö soittaa, säv.Säde Rissanen 2007)
___________________________________
Mikko-Oskari Koski
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja kritiikki päivämäärä 11.12.06 - 15:47

moxu kirjoitti:Jos miljoona siitisontiaista on sitä mieltä, että tämä on hyvää, niin onhan se...


Minä olen yksi noista sittisontiaisista.
kritiikki
 
Viestit: 3073
Liittynyt: 26.9.03 - 16:43
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja Ernesti päivämäärä 11.12.06 - 16:49

VeHy kirjoitti:Mikä ihmeen idioottiohjelma oli tuo äsken Ylen aikaiselta tullut "kotikiusatut" tai mikä sen nimi nyt oikein oli? Se oli niin vähä-älyistä löpinää, että sitä ei voinut sekoittaa edes talouspoliittisen ministerivaliokunnan istunnosta tehtyyn nauhoitukseen.
Odota vain, VeHy, tiistaisin(?) ilmoille pukattava harrastelija-standupkoomikkoesitys on kyllä pahnanpohjimmaisista pohjimmaisin. Viihdepläjäys on ameriikkalaisesti valmiiksinaurettu, joten kuuntelijain ei enää tarvitse nauraa. Riittää, kun myötähäpeää tekijäin puolesta.
Joskus kyllä tulee Leo Eläintä ikävä, muista nyt puhumattakaan.
Ernesti
 
Viestit: 452
Liittynyt: 17.8.05 - 15:00
Paikkakunta: Ruuhka-Suomessa, entisen Kaukajärven rannan tuntumassa

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 12.12.06 - 15:28

Radio Suomen linjaan on ilmeisesti kuulunut koko historiansa ajan ohjelmavirran keventäminen jollain sisällöntuotetulla kevennyksellä. Aiemmin Holopaisen Leo Eläin teki sitä tyylikkäästi, sekalaisen joukkion kirjoittama Mutku vaihtelevammin ja Tiina Lepistö äärimmäisen vaihtelevasti. Nyttemmin kanava on tasapäistänyt tämänkin tarjontaosionsa...

Viihteen aika on maanantaisin monin tavoin omituisten anonyymien kotikiusattujen, tiistaisin stand-uppia heikosti parodioivan pätkän, keskiviikkoisin veltosti kirjoitetun viraston väen, torstaisin kummallisen ministerin ja hänen autonkuljettajansa ja perjantaisin kahden jyväskyläläisen taksikuskin jutustelun paikka. Se lähetetään iltapäivällä ja yöllä yhden ja kahden välisellä tunnilla. Yleisenä ohjeistuksena lienee, että juttujen tason on loppuviikkoa kohti parannuttava...
Ne ovat kaikki
sitä puhetta
joka päivänkin jo
täytyy ymmärtää
(Hannu Mäkelä: Yö soittaa, säv.Säde Rissanen 2007)
___________________________________
Mikko-Oskari Koski
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Ernesti päivämäärä 12.12.06 - 16:35

Koska makuasiat ovat ainoita, joista on järkevää kiistellä, (kuka sitä tosiasioista riitelisi) väitän edelleen, että tiistaipäivä on Viihteen ajassa ehdoton pohjanoteeraus, kuten jo eilen kirjoitin. Täten siis oman arvioni mukaan juttujen taso ei yleisestä ohjeistuksesta huolimatta kohoa kohti viikonloppua, vaan sukeltaa tiistain kohdalla. Hyvä tietysti on, että moska tulee vasta tiistaina, eikä jo maanantaina.
Ernesti
 
Viestit: 452
Liittynyt: 17.8.05 - 15:00
Paikkakunta: Ruuhka-Suomessa, entisen Kaukajärven rannan tuntumassa

ViestiKirjoittaja Rheanna päivämäärä 16.12.06 - 23:20

Ykkönen on minunkin viimeinen turvanurkkani, pelkään miten minun käy jos sekin viedään... Muuri rakoilee jo - lampaanviulu kuulostaa joskus epäilyttävästi hölöttämiseltä, ja minuutti-kuunnelma tekee sen, mitä mikään muu tällä kanavista parhaalla ei - pahantuuliseksi. Äreä nainen laukomassa tyhmyyksiä - eikö sitä kuule jo muualla tarpeeksi? Maailmassa kun on kuitenkin vielä niin paljon muutakin...
Rheanna
 
Viestit: 1
Liittynyt: 16.12.06 - 23:15

Seuraava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron