HUIJAUS Idols-finaalissa

Radiosta, televisiosta, lehdistä, internetistä ja muista medioista. Mediakritiikki

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

HUIJAUS Idols-finaalissa

ViestiKirjoittaja syväkurkku päivämäärä 25.1.04 - 16:25

HUIJAUS Idols-finaalissa


Olen päättänyt kertoa tiettyjä tapahtumia idols finaaleista ja siitä kuinka suomen kansaa huijattiin äänestyksissä. En voi kertoa kaikkea kovin tarkasti koska voin jo tämänkin tekstin takia tulla tunnistetuksi ja saada potkut tai kenties haasteen oikeuteen. Työskentelin Idols finaalien ajan taustaryhmässä jonka vastuulla oli melkein kaikki tekninen toteutus.

Viimeinen Idols finaali oli HUIJAUSTA!

Viimeisen Idols finaalin tulosta manipuloitiin välillisesti ja en epäile hetkeäkään etteikö ollut olemassa myös suunnitelmaa suorasta tulosten manipuloinnista jos sitä olisi tarvittu.

Koko Idols ohjelman tarkoitus alunperin oli hankkia uusi NUORI tähti Suomen ja pohjoismaiden markkinoille. Tämä tarkoittaa siis levy-markkinoita, musiikkivideoita sekä radiosoittoa NUORTEN kanavilla kuten NRJ. On sanomattakin selvää että rokki/iskelmä puolelle lokeroituva Jani Wickholm ei tulisi menestymään edellä mainitussa segmentissä. Näin ollen oli tuottajien ja levy-yhtiön (BMG) kannalta erittäin valitettavaa että iskelmää rakastava vanhempi väki kiinnostui myös Idols-ohjelmasta ja loppukilpailuissa jatkuvasti äänesti hieman vanhempaa ja suomeksi laulavaa Jania. Valitettavasti tämä kohderyhmä oli vain täysin väärä levy-yhtiön näkökulmasta katsottuna ja koska he olivat lupautuneet sijoittamaan suuria summia rahaa voittajan markkinointiin oli levy-yhtiö vaarassa saada niskaansa huomattavia taloudellisia tappioita uuden nuoriso-idolin sijaan. Tämän tajutessaan on ilmeisesti tehty salaisessa kokouksessa levy-yhtiön ja tuotanto-yhtiön kesken sopimus että joko Antti Tuiskun tai Hanna Pakarisen on voitettava koska ainostaan heillä on mahdollisuuksia menestyä nuorille tarkoiteuilla markkinoilla kuten esim MTV (music television). Nyt asiaa hieman jälkikäteen tutkittuamme olemme huomanneet että todennäköisesti tuomareita painostettiin vaikuttamaan asiaan levy-yhtiön etujen mukaisesti. Tämä näkyi niin että Jani ei saanut yleensä yhtä hyviä arvosteluja kuin kilpakumppaninsa ja jos hänen esiintymisestään ei löytynyt vakuuttavaa moittimista niin puututtiin mm. ulkonäöllisiin seikkoihin kuten esim legendaarinen "käsi taskussa". Kertaakaan ei myöskään Janille sanottu hänen jo olevan Idoli kuten kahdelle muulle loppufinalistille. Myös erittäin luotettavasta lähteestä (levy-yhtiöstä) on vihjattu että Antti Tuiskua olisi hänen tippumisensa jälkeen painostettu levytys-sopimuksen menettämisen uhalla "testamenttaamaan" äänensä Hanna Pakariselle vaikka heillä oli sopimus kilpailijoiden kesken olla kommentoimatta omia suosikkejaan. Viimeinen konkreettinen todiste ja seikka mikä sai minut ja monen muun taustaryhmän jäsenen epäilemään ja tutkimaan asiaa oli tapahtuma viimeisessä puhelin äänestyksessä jota olimme toteuttamassa ja valvomassa tekniikan osalta.

Nimittäin Hanna Pakarinen sai 15 minuutin sisällä yhteensä 200000 ääntä vain 5:stä eri liittymästä lähetettynä (tämä on mahdollista tietokoneohjelmaa apuna käyttäen). Se tekee 40000 viestiä per liittymä!

Jokainen näistä liittymistä oli salainen ja numerot olivat hyvin samankaltaisia. Suhteita käyttämällä olemme saaneet tietää että liittymät olivat avattu vain 3 päivää ennen viimeistä finaalia. Liittymien avaajan henkilöllisyyttä emme ole saaneet tietoomme mutta monien tutkimukset ymmärrettävistä syistä ovat kääntyneet levy-yhtiön sekä tuotanto-yhtiön suuntaan koska kenelläkään muulla taholla ei olisi ollut intressejä sijoittaa tälläistä summaa oman suosikkinsa tukemiseen paitsi levy-yhtiöllä joka olisi ollut vaarassa menettää tuon summaan kymmenkertaisena jos Jani Wickholm olisi voittanut sekä lisäksi yhteinen sopimus tuotanto-yhtiön kanssa takasi sen että osa noihin ääniin sijoitetuista varoista tulisi kiertotietä takaisin yhtiöön.

Itselläni ei ole pienintäkään epäilystä siitä etteikö levy-yhtiö olisi järjestänyt Hanna Pakarisen voiton heti sen jälkeen kun oli selvää että Antti Tuisku putoaa kisasta ja näin ollen viimeinen äänestys oli PETOS suomen kansaa kohtaan joka käytti omia rahojansa äänestääkseen suosikkiaan tietämättä että toisen kilpailijan voitto oli jo päätetty asia.

Onnea kuitenkin Hannalle joka oli omasta mielestäni kilpailun ehdottomasti paras esiintyjä ja olisi varmasti voittanut myös ilman tätä törkeää huijausta levy-yhtiön osalta.
syväkurkku
 

jeejee..

ViestiKirjoittaja tyyppi päivämäärä 25.1.04 - 16:27

ei vaan.. no ilmankos se laulukin oli suorastaan tehty hannan suuhun!!!!!!!!!!!!!! :twisted:
tyyppi
 

ViestiKirjoittaja GIMMEL SUCKS! päivämäärä 25.1.04 - 16:28

Myivät kultaa ennenkuin levy edes tuli kauppoihin.Ja niitä levyjä tungettiin joka kautta kaikille mahdollisille tahoille ilmaiseksi. :shock:
GIMMEL SUCKS!
 

:/ täyttä shittii..

ViestiKirjoittaja nörtti päivämäärä 25.1.04 - 16:29

Hei!

Väität ensin, että viestejä lähetettiin (200 000 kpl) puhelimesta, mutta kuitenkin tietokoneohjelmalla?

2GPP gsm specifikaatio ei mahdollista tällaista lähetystapaa. Lisäksi jokaiseen lähetettyyn viestiin kuluu signalointiin keskimäärin noin 30 sekuntia. Eli yhdellä puhelimella olisi voinut 15 minuutin aikana äänestää vaivaiset 30 kertaa. Viidellä 150 kertaa.

Tällaisen tuloksen vääristeleminen olisi ainoastaan mahdollista tietokannan käpistelyllä,
jossa operaattori voisi helposti lisätä kantaan
parisataatuhatta puhelua. Tämä maksaisi kyllä paljon, ja operaattori ei ikinä ottaisi tuollaista riskiä.

Paskapuhetta sanon minä.
nörtti
 

ViestiKirjoittaja mies päivämäärä 25.1.04 - 16:32

ei voi olla näin,sillä ellenillä oli tulos laput kädessä jo aikoja ennen kun voittaja julkistettiin! :?:
mies
 

..jo on aikoja eletty!!!!!!!!!!!

ViestiKirjoittaja no huh huh!!!!!!! päivämäärä 25.1.04 - 16:32

:shock: huh sanon mä!
Ellenillä oli laput hyppysissä läpi ohjelman!! Katsos kun nykytekniikka suo mahdollisuuden välittää tiedon suoraan Ellenin korvaan sellatteen vänkän korvakojeen avulla.
Tosi, tosi säälittäviä ootte.
no huh huh!!!!!!!
 

plaa plaa.....

ViestiKirjoittaja oikolukija päivämäärä 25.1.04 - 16:34

Iltapäivälehdissä levisi jo tänään tieto että BGM teki Janin kanssa levytyssopimuksen. Eli JANIN VAITOLO OSTETTIIN SOPPARILLA ! Hannalla sitävastoin ei ole vielä sopparia (eikä myöskään ääntä musiikkialan ammattilaisten mukaan). :x
oikolukija
 

just näin!!!!!!!!!!!

ViestiKirjoittaja meizi päivämäärä 25.1.04 - 16:35

:roll: No ööh, en itse jaksanut kiinnostua koko sarjasta, mutta tuollainen katugalluppien väärentäminen olisi silti lapsellisen helppoa. Haastattelet vain niin montaa ihmistä, että vähintään 9 sanoo "hanna" ja vähintään 6 "jani", ja sitten vain leikkaat 9 hannaa ja 6 jania sopivasti peräkkäin. Ei mitään väliä vaikka janeja olisi oikeasti tullut 42 ja hannoja 10. ;p
meizi
 

:)

ViestiKirjoittaja girl päivämäärä 25.1.04 - 16:37

no kertokaaa nyt muuuuutkin mielipiteit??????! mitä mielt ootteee????????? :) must toi on täyttä shittiiiii
girl
 

ViestiKirjoittaja J. Lindqvist päivämäärä 25.1.04 - 20:16

Höpinänne on saattanut tulla vahingossa "väärään" foorumiin!
Tämä ei ole Yle-X:n, Novan, tai Kiss-FM:n chatti, vaan Yle Radio yhden.

Tätä foorumia seuraavia ei välttämättä kinnosta vähääkään idols- lopputulos, tai senkään vertaa se että onko se oikein tai väärin.

En halua karkottaa uusia kirjoittajia foorumista, enkä väheksy aihetta. Mutta suurimmaksi osaksi se menee täällä hukkaan.
J. Lindqvist
 

Re: :)

ViestiKirjoittaja vanhus-83.v päivämäärä 26.1.04 - 2:26

girl kirjoitti:no kertokaaa nyt muuuuutkin mielipiteit??????! mitä mielt ootteee????????? :) must toi on täyttä shittiiiii

Haluaisin vain tietää missä oli "Suomen edustaja". Kaikille pusut 8)
vanhus-83.v
 

ViestiKirjoittaja Jii päivämäärä 26.1.04 - 18:19

Tää foorumi on siis hei niin pihalla!

Tuo aloitusviestin väsynyt salaliittoteoria on viime viikon aikana ollut luettavissa luultavasti kaikilta muilta suomalaisilta keskustelupalstoilta ja päätynyt myös iltapäivälehtien sivuille.

Ja kas, vain muutaman päivän viiveellä se löytyy täältäkin, virkistävän itsepintaisesti ummehtuneena ja sisäänpäinlämpiävänä pitäytyneen kuppikuntaisuuden viimeisestä linnakkeesta.

Varokaa, ulkomaailma hyökkää!
Jii
 

ViestiKirjoittaja ... päivämäärä 26.1.04 - 18:21

Enää pitäisi tietää, mikä on "Idols" ja kuka on "Hanna Pakarinen", "Jani" ja "Antti".
...
 

ViestiKirjoittaja Tommi Salonen päivämäärä 1.2.04 - 19:11

Jii kirjoitti:Tää foorumi on siis hei niin pihalla!

Tuo aloitusviestin väsynyt salaliittoteoria on viime viikon aikana ollut luettavissa luultavasti kaikilta muilta suomalaisilta keskustelupalstoilta ja päätynyt myös iltapäivälehtien sivuille.


Hyvä, tämä foorumi! Niin kauan kun se pysyy mahdollisimman kaukana iltapäivälehtien ja MTV3-moskan tasosta, täällä kannattaa käydä. Ja yleisemmin: mitä useampi saa enimmän elämänsisältönsä ja enimmät tietonsa maailmasta mainittujen kaltaisista lähteistä, sitä syvemmälle julkkisihailun, äkkirikastumisunelmien ja muun typeryyden suohon vajoamme.

-Tommi
Tommi Salonen
 
Viestit: 131
Liittynyt: 5.12.03 - 23:43
Paikkakunta: M - kaupunki etsii

ViestiKirjoittaja Jii päivämäärä 6.2.04 - 23:08

Tommi Salonen kirjoitti:Hyvä, tämä foorumi! Niin kauan kun se pysyy mahdollisimman kaukana iltapäivälehtien ja MTV3-moskan tasosta, täällä kannattaa käydä. Ja yleisemmin: mitä useampi saa enimmän elämänsisältönsä ja enimmät tietonsa maailmasta mainittujen kaltaisista lähteistä, sitä syvemmälle julkkisihailun, äkkirikastumisunelmien ja muun typeryyden suohon vajoamme.

-Tommi


Joo, niinhä se menee, että me tyhmät paskaduunarit seurataan aina tota Nykästen perhe-elämää ja Idolsseja, jossa mäkin näyin siin ekas jaksos (!) mut joka kyl on jo ikävästi loppu. No, onnex niiltä kaikilta tulee kohta levy! Niin ja missikisatki on kohta, ei meilä oo mitään hätää!

Me saadaan olla siis tosi kiitollisia, että te tän foorumin tyypit pidätte meistä huolta, ettei meidän tarvi ees yrittää ajatella ite ja sit te vielä samalla nostatte Suomen uuteen nousuun (hei, kirjotetaax suomi muuten oikeesti isolla vai ei?). Te ootte niin viisaita, että mä sanoin vaimolle ja kaikille 8 kakaralle just äsken, että mä haluun kans samanlaiseks. Eli eiku takas kymppiluokalle. Mut hei, kivat teille!!

-Jii

PS. Ei mul kyl oo varaa iltikseen, mut kyl mä niitä sit kaupassa joskus katon. Se tyttökuva o kiva, ku eukko alkaa olee oikeesti aika väsyneen näköne :D 8) :lol: :P :wink: :)
Jii
 

Seuraava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron