Tuli vietettyä pari viikkoa Tirolissa Alppien rinteillä lasketelle, elämästä nauttien ja lentsua potien. Elämästä nauttiminen tarkoitti mm. syömistä hyvin ja juomista ehkä vielä paremmin ja paikalliseen ruokakulttuuriin yleensä tutustuen. Hyvässä iltaravintolassa kokoliha-annosten hinnat olivat ihan järjestään alta kaksikymppiä, tyypillinen hinta leikkeille oli noin 12-14 euroa. Kahden hengen (minä ja muija) lasku ruokajuomineen ei tainnut kertaakaan rikkoa 40 euron kriittistä kattoa.
Äsken käväisin Helsingin keskustassa asioilalani ja poikkesin samalla syömään ravintolaruokaa. Kaksikymppiä näytti olevan pikkuraha, tosin lounaslistat ovat selvästi edullisempia. Karkeasti otaten hinnat täällä ovat noin kaksinkertaisia Itävaltaan verrattuna mutat annokset vaatimattomampia. Jäävedestäkin sai pulittaa euron.
Paluumatkalla Münchenissä poikkesimme Hofbräuhausissa syömässä valkomakkarat ja rinkelit. Viimeksi käydessämme toissa keväänä ruokalistalle oli vain kaksi annosta, joiden hinta oli yli kymmenen euroa, nyt monet ruoka-annokset listalla olivat rikkoneet se maagisen kympin rajan. Mutta olut oli halpaa, litran tuoppi maksoi kuutisen euroa. Valitettavasti olin silloin poskiontelotulehduksen vuoksi rajulla antibioottikuurilla.
Hofbräuhaus: Speisekarte