Elävä arkisto vs.YouTube

Radiosta, televisiosta, lehdistä, internetistä ja muista medioista. Mediakritiikki

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Elävä arkisto vs.YouTube

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 14.10.06 - 16:06

Ylen ja Maikkarin johtoportaassa on ehditty heristellä sormea siitä, onko Videolatausohjelma YouTube, johon allekirjoittanutkin on mm.tällä palstalla linkittänyt, levittämässä luvatonta materiaalia. Oma käsitykseni on, ettei ole. Vaikka joku kopio ehkä onkin mennyt jakeluun luvattomia reittejä, se kuitenkin on ennen YouTube-jakeluun päätymistään tarkistutettu kansainvälisillä oikeudenhaltijoilla ja on sikäli laillinen kopio ainakin mitä levitykseen tulee.
YouTube vaihtoi vastikään omistajaa, eli se kuuluu nyt Google-konserniin. Mikä ei välttämättä palvelun maailmanlaajuisena jatkumisen suhteen ole ollenkaan huono asia. Saamme nähdä.
Sitäpaitsi missä määrin Ylen omassa Elävässä arkistossakaan ilmaiseksi jaellaan kymmentä minuuttia pidempiä pläjäyksiä..?

Tässä on selkeästi Ylen materiaalista lähtöisin oleva ote erään maanmainion suomalaisyhtyeen TV2:n konserttitaltioinnista:
http://www.youtube.com/watch?v=jIs_QC069QA
Tässä puolestaan muistelua eräästä merkittävästä musiikillisesta kohtaamisesta:
http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=4 ... =212&a=150

Otteiden vertailu olisi aika älytöntä, mutta molemmat ovat ehdottomasti katsomisen arvoisia. Kummassakin on nimittäin keskiössä oman sukupolvensa merkittävin suomalainen poikkitaiteellinen pianisti...
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron