Mediakritiikki I

Radiosta, televisiosta, lehdistä, internetistä ja muista medioista. Mediakritiikki

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Re: Mediakritiikki I

ViestiKirjoittaja k-meleon päivämäärä 26.11.10 - 17:43

"I sat next to her once. Thought she was beautiful," sanoo Barbara Bush Sarah Palinista. "And she's very happy in Alaska, and I hope she'll stay there."

Voi tätä ironian määrää. Kai se sitten on niin, että maailman menoa tiiratessa voi vain itkeä tai nauraa...

Lähde
The clash of ideas is the sound of freedom. -Lady Bird Johnson
Käyttäjän avatar
k-meleon
 
Viestit: 3780
Liittynyt: 2.5.04 - 20:48

Re: Mediakritiikki I

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 30.12.10 - 16:57

Puliukko kirjoitti:Meikäläinen lukee asiallisia porvarillisia julkasuja kuten Nykypäivä, Suomenkuvalehti ja Talous-elämä.

Hauskaa. Kokkarien äänenkannattajaa lukuunottamatta ei yhdenkään laatujulkaisun nimen oikeinkirjoittamiseen kuitenkaan tunnu intoa riittävän. Vaikka ne olisi voinut kopioida siitä lehden kannesta.
SK:n (siis poliittisesti sitoutumattoman Suomen Kuvalehden) kohdalla on todella traagista, että laadukkaan, puolueettomasti arkoihinkin asioihin paneutuvan ja kirjoittajien kiistatonta kärkeä (Tuomo Lappalainen, Jukka Ukkola, Risto Lindstedt, Pekka Ervasti ym.) palkkaavan julkaisun päätoimittajana annetaan jatkaa alan totaalisen hylkiön, näiden mestarien seurassa vain omaa mitättömyyttään korostavan Tapani Ruokasen. Toisaalta on tietysti hyvä, että paha pappi pysyy poissa saarnastuolista, mutta esimerkiksi oma suhteeni SK:een siirtyi kirjastotasolle juuri tämän epäkelvon päätoimittajan takia. Enkä varmasti ole ainoa tällä perusteella lehden tilauksen hylännyt.

Puliukko kirjoitti: Näitä keltasia rönkyjien kioskilehtiä ei meikäläinen rahota.

Tunnut kuitenkin tietävän, mitä lehdissä on sisältönä, kun rahoittamattomuudestasi huolimatta niistä kuitenkin noinkin terävästi analyysisi sanot?
Ne ovat kaikki
sitä puhetta
joka päivänkin jo
täytyy ymmärtää
(Hannu Mäkelä: Yö soittaa, säv.Säde Rissanen 2007)
___________________________________
Mikko-Oskari Koski
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mediakritiikki I

ViestiKirjoittaja Arvo Konservatiivi päivämäärä 1.1.11 - 16:58

Aika vaikeaa olla täysin tietämätön roskalehdistön epäannista, kun puolet tämänkin foorumin linkeistä ohjaa ko. sivuille.
t: Arvo

Perussuomalaisten syvästi halveksima maailman parantaminen alkaa epäkohtien osoittamisella.
Arvo Konservatiivi
 
Viestit: 1338
Liittynyt: 20.7.04 - 9:30
Paikkakunta: Muuramen kaupunki

Re: Mediakritiikki I

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 26.1.11 - 15:17

Johanna Korhosen ura mediamaailmassa jatkuu ja tällä kertaa ohjelmatyypillä, joka edustaa uutta tyyliä ja kritisoi mediaa jopa itseironian keinoin.
http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Jo ... 5263302833

Jutussa on pieni virhe, Valkoista valoa on tullut jo muutaman kerran. Olen kuunnellut kaikki nuo ohjelmat tuntiesn samantyyppistä ihastusta, mitä JK sai aikaan aikanaan kristallinkirkkaana kolumnistina. Tämänaamuinen oivalluksensa kokousten mielekkyydestä tai mielettömyydestä jatkoi samalla linjalla. Pitäisi kai toivoa lisää tällaista, mutta se olisi vaarallista, koska näin kovaa tyylilajia ei kovinkaan moni journalisti -tuskin edes Korhonen itse- pysty runsaassa määrin luomaan. Nauttikaamme siis siitä, mitä on.
Epäilemättä Korhosen radiouraa on tuupannut eteenpäin hänen Lapin Kansa-sekoiluilla saamansa julkisuus, mutta huomattakoon, että mediakriittisyys tällä kohden voi merkitä myös sitä, että erinomainen tekijä huomataan ja tunnustetaan tekijänä siitäkin huolimatta, miten hän on jossain tilanteessa tullut kohdelluksi. Tai hänen mahdollisista henkilökohtaisista ei-miellyttävistä ominaisuuksistaan huolimatta.
Ne ovat kaikki
sitä puhetta
joka päivänkin jo
täytyy ymmärtää
(Hannu Mäkelä: Yö soittaa, säv.Säde Rissanen 2007)
___________________________________
Mikko-Oskari Koski
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mediakritiikki I

ViestiKirjoittaja k-meleon päivämäärä 26.1.11 - 21:32

Hän on toimittaja, joten miksei ura mediamaailmassa jatkuisi. Tietenkään se ei missään itäpohjoissuomaalla jatku, mutta hällä tässä yhteydessä väliä. Muistan vuosien takaa, kun Korhonen teki jotain "tieto"koneohjelmaa telkkariin. Ihastutti selkeä, kiireetön artikulaatio ja ylipäänsä punnittu ulosanti. Joten lienee syytä koettaa saada tuo Valkoinen valo kuuluville.
The clash of ideas is the sound of freedom. -Lady Bird Johnson
Käyttäjän avatar
k-meleon
 
Viestit: 3780
Liittynyt: 2.5.04 - 20:48

Re: Mediakritiikki I

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 21.2.11 - 22:28

Loka-Laitinen vaihteeksi oikealla asialla:
http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitin ... vustajana/

Vuorovaikutus on aina parempi kuin oman ruudun sokea palvonta. Ja tieto lienee valtaa, olipa se kenen tahansa hallussa -sikälikin parempi, mitä useamman hallussa se on.
On vaarallista sinällään yleistää kaikkia nuoremman polven toimittajia suorien kontaktien välttelijöiksi, mutta olisi myös tökeröä jättää puuttumatta epäkohtaan, että näin toimivia journalisteja todella on. Ihmiskontaktien on oltava osa journalistin arkea ja kontakteja pelkäävä toimittaja ei ole oikealla alalla.
Ja tosiasia on, että uutinen, jonka kuulee jonkun kertomana ja mieluusti myös perustelemana, useimmiten kestää totuusseulankin jotain nettihuhua paremmin... 8)
Ne ovat kaikki
sitä puhetta
joka päivänkin jo
täytyy ymmärtää
(Hannu Mäkelä: Yö soittaa, säv.Säde Rissanen 2007)
___________________________________
Mikko-Oskari Koski
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mediakritiikki I

ViestiKirjoittaja k-meleon päivämäärä 6.10.11 - 16:04

Kyllä on taipunut säästökuurilla Yleisradiokin, kun Ykköseltä saa kuulla mitä kummallisimpia turinoita. Kuten tänäkin aamuna. Ensin Rönkkö raportoi Berlinistä, että [toittavasti muistan oikein...] Süddeutsche Zeitung (SZ) olisi "vasemmistolainen" ja die Tageszeitung (taz) "äärivasemmistolainen".

SZ lienee lähinnä liberaali, alla mainittavan frankfurtilaislehden lailla - molemmathan on perustettu miehityshallinnon aikana ja niiden toimintaa ohjaavat selkeät avoimeen yhteiskuntaan, demokratiaan ja kansalaisvapauksiin sitovat säännöt, mikä ei tietenkään tee ko. lehdistä oikeistoporvarillisia sillä me vasemmistoporvarithan allekirjoitetaan samat arvot. Juttu on vain niin, että Baijerissa ei vasemmistolehti olisi noussut yhdeksi valtakunnan suurimmista sanomalehdistä.

taz on alternatiivi-anarkistinen, tai ainakin oli sitä 30 vuotta sitten. Eräänlainen berliniläisversio meidän Kompostista. Rönkköä ehkä kauhistuttaa se, että lehteä kustantaa osuuskunta, millä omistusmuodolla ahne monikansallinen riistokapitalisti pidetään ko. lehdenteon ulkopuolella. (Minäkin mietin joskus 1990-luvulla osuuden hankkimista, mutta juttu tuntui hieman hassulta, kun lehden tilaaminen Suomeen olisi ollut turhan tyyristä...)

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) tosiaan on porvarillis-liberaalinen laatulehti (vs. demareita lähellä oleva Frankfurter Rundschau), mutta Neues Deutschland lähinnä "äärivasemmistolainen" - ja "sosialistinen", sikäli kuin syöksykierteinen Linke pitää sosialismista enää kiinni.

Eikä siinä kaikki. Rönkkö ei tasapuolisuuden puutteessaan edes leimannut oikeistofasistista Bildiä (ent. Bild-Zeitung), joka usutti murhamiehet mm. opiskelijavaikuttaja Rudi Dutschken perään. Lystikästä sinänsä, että taz majailee nykyään Rudi Dutschke -kadulla puolustamassa sananvapautta ja objektiivillista tiedonvälitystä...

Heti Rönkön raportin perään kuultiin seuraavassa puheohjelmassa, että Steve Jobs (Apple) "toi PC:n joka kotiin". Eikä tuonut. IBM antoi meille PC:n: "Personal Computer" tarkoitti IBM:n mikrotietokonetta ja sen mallin mukaan tehtyjä tietokoneita, joita vauhditti Intelin prosessori ja Microsoftin käyttöjärjestelmä (ensin dos, sitten Windos, lopulta Windows). Applen Mac-kone käytti aluksi Motorolan, sitten IBM:n Applen ja Motorolan yhteisprojektia, PowerPC-prosessoria. 2000-luvulla Apple siirtyi Intel-prosessoreihin (tai niiden klooneihin, dunno). Macin käyttöjärjestelmä oli vastaavasti tyystin toisenlainen kuin PC:n: jo varhain MacOS omasi standardina ns. graafisen käyttäjäliittymän ja mahdollisuuden ohjata toimintoja hiirellä. Jobsin tultua 1990-luvun jälkipuolella Applelle takaisin ajoi hän käyttisuudistuksen, jolloin unix-pohjainen OS X otettiin käyttöön.
The clash of ideas is the sound of freedom. -Lady Bird Johnson
Käyttäjän avatar
k-meleon
 
Viestit: 3780
Liittynyt: 2.5.04 - 20:48

Re: Mediakritiikki I

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 6.10.11 - 17:02

k-meleon kirjoitti:... ja Microsoftin käyttöjärjestelmä (ensin dos, sitten Windos, lopulta Windows).

Lisätään nyt tuohon listaan vielä IBM:n ja Microsoftin yhdessä kehittelemä OS/2, jonka kanssa jouduin jonkin verran tekemisiin. Kolmos-Windowsiin verrattuna se tuntui paremmalta ja kehittyneemmältä mutta jäi kuitenkin sen jalkoihin ja ilmeisesti Windows NT antoi sille lopullisen kuoliniskun. Windows-käytön aloitin itse aikoinaan kakkosversiolla ja se oli aika mullistava kokemus DOSsiin verrattuna.
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Mediakritiikki I

ViestiKirjoittaja k-meleon päivämäärä 7.10.11 - 9:37

Toden totta!

VeHy kirjoitti:Lisätään nyt tuohon listaan vielä IBM:n ja Microsoftin yhdessä kehittelemä OS/2, jonka kanssa jouduin jonkin verran tekemisiin. Kolmos-Windowsiin verrattuna se tuntui paremmalta ja kehittyneemmältä mutta jäi kuitenkin sen jalkoihin ja ilmeisesti Windows NT antoi sille lopullisen kuoliniskun.

Unohdin tyystin, joskaan ei kai OS/2 oikeastaan koskaan koteihin päätynyt - paitsi pelimiehillä, kun siinä oli niin hyvä muistinhallinta dos-ohjelmia varten? Muistelen IBM-kaupassa noidutun, että MIcrosoftin vetäytyminen hankkeesta (NT:hen keskitys) 2.1:n jälkeen oli paha takaisku. Ainakaan OS/2 3.x "warp" ei ollut menestys, mikä se olisi voinut olla. Eihän sille ollut kunnon valikoimaa laatuohjelmia, ei tainnut edes M$ portata Wordia ja Exceliä huippuversioina OS/2:een (jotain oli) - siinähän pyöri win-prokekin... OS/2:ta on käytetty jonkinlaisena pienserverinä vielä 2000-luvullakin, samoin sillä on ajettu etenkin tietokantaohjelmia pitkälle 2000-luvulle. Normaalissa tsto-käytössä se oli parasta (2.1 oli vakaa): omissa ikkunoissaan telnet, ftp, ehkä gopherikin, ja tietenkin pari-kolme tuotanto-ohjelmaa auki. Wintoosalla tuohon ei vain pystynyt (vasta 98SE oli riittävän vakaa). Tai se kaatui 10 min. kuluttua... OS/2 oli kuin kevyt-unix nätillä interfacella - vasta OSX pystyi tarjoamaan samaa funktionalisuutta. (Steven Jobsille patsas!)

Ja ennen kuni joku käy määkiin et meiltä meni off-topic, niin muistakoon: net-kytketty tietsika on media, oli sitä jo 20 vuotta sitten [ks. yllä], vaikkei ollut edes world wide webiä!
The clash of ideas is the sound of freedom. -Lady Bird Johnson
Käyttäjän avatar
k-meleon
 
Viestit: 3780
Liittynyt: 2.5.04 - 20:48

Re: Mediakritiikki I

ViestiKirjoittaja PedroViti päivämäärä 7.10.11 - 11:17

Airbus käytti aikoinaan koneissa kakkosversiota, tietenkin sen keveyden, mutta ennenkaikkea sen varmuuden takia. Saattaa käyttää vieläkin, en ole seurannut.
PedroViti
 
Viestit: 1153
Liittynyt: 26.8.08 - 12:23

Re: Mediakritiikki I

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 2.11.11 - 13:02

http://www.hs.fi/kulttuuri/Helsingin+Sa ... 5548535924
Mediakriittisestä näkökulmasta tämä on vähintäänkin mielenkiintoinen tieto, jos kohta ei mitenkään yllättävä. Samaa linjaahan edustavat kaikki viestintätalot, joilla on sekä printti- että sähköistä tarjontaa, eikä lopulta ole mitenkään järkevääkään tehdä samaa juttua eri medioihin eri tavoin vain eri tavoin tekemisen riemusta. HS:hän on jo aiemmin yhdistänyt mm.kaupunkitoimituksensa, missä on havaintojeni mukaan ollut enemmän hyviä kuin huonoja puolia.
Mutta näkökulma uutisiin voi kaventua ja alan työpaikkojen määrä jälleen laskea, mikä freelancerin näkökulmasta ei ole ainakaan omaa tiedoitsevuutta lisäävä seikka...
Ne ovat kaikki
sitä puhetta
joka päivänkin jo
täytyy ymmärtää
(Hannu Mäkelä: Yö soittaa, säv.Säde Rissanen 2007)
___________________________________
Mikko-Oskari Koski
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mediakritiikki I

ViestiKirjoittaja k-meleon päivämäärä 16.3.12 - 11:29

Oma medium-kritiikkini on viime aikoina kohdistunut kännyköihin. Tosi asia - kop-kop, Kansallis-Pankin Orava tosin muinoin sanoi - on, ettei halvalla hyvää saa. Tuuminut, että ensin tsekkailen joukon halpismalleja, jotta itselle parhaiten natsaava merkki+malli löytyy, ja että vasta sen jälkeen hankkiudun ns. paremman väen (so. nuorison) tyyriiden moniosaajakännyjen pariin. En moista oikeasti tarvitse: viestit/mejlit kirjoitetaan tietsikalla, koska gänny nyt vaan ei ole sitä varten (ei näppäimiä saati kunnon näyttöä), ipodissa ja vastaavissa on parempi ääni, oikeilla kameroilla saa hyviäkin kuvia jne. Känny on puheluita varten, mutta... meitä lapsosia kun niin leikittää...

Siis onhan se naurettavaa, ettei känny edes osaa järjestää hakemiston tiedostoja esim. nousevasti (01.. 02.. 03.. etc.). Edes se kuulu suomaalanen pellerimpula. Aac/m4a-koodekilla pakatut musafilut ovat näjemmä täyttä hepreaa gännyinsseille... Pitäis itse tehdä soittolistoja, kuten kaveri neuvoi. Höh, jos "tieto"tekninen peli ei tuommottista perustemppua skulaa, niin se on sökö. Prkl tunarit.

Niin ja tuosta äänestä: on pöhelimiä, joiden puheääni on niin metallisen terävä (ja säröinen?), ettei niillä viitsi edes soitella - tai ainakaan kuunnella toisten puheita. Ja musiikin toistajina ne häviävät iPod & Knit -jengille mennen tullen: alle 50,- egen mp3-soitin hoitaa äänen perusasiat oikein (eikä käytännössä häviä ipodeille), joten ei ole paljon pointtia olla kanniskelematta "dedikoitua" musiikkimeediota, jos korviaan arvostaa.

Niin ja sanon vielä senkin, että on törkeetä dropata esim. 2-vuotisen mallin tuki pois: kännyjä käytetään kuitenkin vähän pidempään, joten buginen käyttis on fiksattava. Mutta kun ei. WC-paperilla on enemmän käyttöarvoa kuin näillä monikotimaisilla peräsuolen täytteillä.

Päätän raporttini täältä Sulkijalihaksen tienoilta tähän.
The clash of ideas is the sound of freedom. -Lady Bird Johnson
Käyttäjän avatar
k-meleon
 
Viestit: 3780
Liittynyt: 2.5.04 - 20:48

Edellinen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron