MM-KISSAT 2005

Radioteatteri, Radioateljee, radiodokumentit sekä muut genreihin liittyvät aiheet.

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

MM-KISSAT 2005

ViestiKirjoittaja MaraKatti päivämäärä 6.8.05 - 22:58

Heti kun PääJohtaja vaihtu

niin YLE kielsi videokuvaamisen YLEisöltä?

MaraKatt?
Hauskaa Eurooppa päivää - MaraKatti
Happy European Day - MaraTheCat
Glad Europa Dagen - MaraKatt
MaraKatti
 
Viestit: 1905
Liittynyt: 18.11.04 - 1:50
Paikkakunta: TÖÖLÖ (TÖLÖ på svenska)

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 9.8.05 - 13:32

YLEkö sen kielsi? Käsittääkseni asialla oli kyllä kisojen järjestämisestä vastaava organisaatio, eli joku suomalaisen urheilun edistämisjärjestö.
Tosin peruste ei ainakaan tekijänoikeuslain nojalla voi olla sama, kuin esim.teatterissa. Urheilusuoritusten tekijänoikeuksia kun ei omista sen paremmin kisajärjestäjä kuin jakeluyhtiökään...
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Mortimer päivämäärä 9.8.05 - 14:33

moxu kirjoitti:Tosin peruste ei ainakaan tekijänoikeuslain nojalla voi olla sama, kuin esim.teatterissa. Urheilusuoritusten tekijänoikeuksia kun ei omista sen paremmin kisajärjestäjä kuin jakeluyhtiökään...


Jokin vuosi sitten Italiassa jotkut jalkapalloilijat (tai näiden rahanhimoiset agentit) yrittivät avata keskustelua siitä, että pelaajalla on tekijänoikeus tekemiinsä maaleihin ja siksi niitä näyttävien tv-yhtiöiden pitäisi maksaa erillisiä korvauksia maaleja tekeville pelaajille. Hölmömpikin ymmärtää, ettei homma toimi noin, mutta siitä syntyi muutama herkullinen hypoteesi.

Eikö pelaajan pitäisi etukäteen tehdä sopimus tv-yhtiön kanssa siitä, että tekee maalin? Jos tähtihyökkääjä jää silti maaleitta, eikö hänen pitäisi silloin korvata tv-yhtiölle ja/tai katsojille sopimusrikkonsa?
Ehkä Teosto tai Kuvasto asettaisi maaleille genret: upea, kierteinen kaukoveto kolmestakympistä ylänurkkaan tuottaisi isomman korvauskertoimen kuin räkämaali puolesta metristä. :)
Mortimer
 
Viestit: 663
Liittynyt: 17.11.04 - 22:54

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 9.8.05 - 22:56

Allianssi olisi voinut solmia sopimuksen tuloksesta myös jonkin tv-yhtiön kanssa?
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

ViestiKirjoittaja Mortimer päivämäärä 10.8.05 - 9:01

Tämä kuuluisi kai tuohon sopupallon viestiketjuun, mutta laitan tähän, kun tuo Allianssi tuossa nyt tuli esille:

kuten useimmat meistä tietävät, toimitusjohtaja Olivier Suray valitsi pelaajat tuohon Haka-peliin. Valmentaja Pister sai lajin halventamisesta sakot, mutta ne menevät kai kiinalaisen omistajan maksettaviksi. Suray valkkasi kentälle viisi täysin keskenkuntoista ulkomaalaista ja yhden tyrävaivaisen Belgian neljännen divisioonan maalivahdin sekä pudotti Allianssin oikeat luottopelaajat penkille (tai lähetti "koeleirille" Belgiaan) korvaten nämä nuorilla, joilla ei ollut kokemusta mestaruussarjatasolta.

Tulos oli mikä oli. On oikeastaan sama, syyttääkö tapahtuneesta Allianssin aiempaa johtoa, joka sinisilmäisesti kauppasi seuran tuntemattomalle liikemiehelle, vai onko taustalla vain kiinalainen omistaja Ye ja tämän vasalli Suray, joista jälkimmäinen toteutti edellisen masinoiman petoksen. Ainoa mikä on varmaa on, että AC Allianssin aiemmat pelaajat ovat tähän soppaan syyttömiä.

En tiedä kuinka lohdullista se on, mutta ainakaan tätä ei voi verrata sopupalloskandaaliin vuodelta 1998, jossa keskeisten toimijoiden toiminta veti lokaan koko lajin ja täysin aiheellisesti, olihan petoksen laajuus (ja toteutuksen tomppelius) aivan toista luokkaa.
Mortimer
 
Viestit: 663
Liittynyt: 17.11.04 - 22:54

ViestiKirjoittaja Matti päivämäärä 10.8.05 - 16:57

Minusta "MM-kissa" numero 1 on Natalia Antyukh, RUS. Oi beibi, mene naimisiin kanssani.
Matti
 
Viestit: 103
Liittynyt: 4.12.04 - 12:51

ViestiKirjoittaja Matti päivämäärä 10.8.05 - 16:59

Pesäpallo on älypeli, jalkapallo jalkapeli. Ei ihme, jos Mortimerin kaltaisilla ei kapasiteetti riitä...
Matti
 
Viestit: 103
Liittynyt: 4.12.04 - 12:51

ViestiKirjoittaja Mortimer päivämäärä 10.8.05 - 20:14

Matti kirjoitti:Pesäpallo on älypeli, jalkapallo jalkapeli. Ei ihme, jos Mortimerin kaltaisilla ei kapasiteetti riitä...


Pitäisikö huutaa apuun Terhi Ikosta/Leonina societasta/julkisen sanan neuvostoa, kun täällä tuolla tavalla käydään ihmisen henkilöön käsiksi... ;)

Vakavasti sanottuna: jalkapallo on taidetta, urheiluna se on sydämen peli. Sopupallo sopii paremmin ketkuille.
Mortimer
 
Viestit: 663
Liittynyt: 17.11.04 - 22:54

ViestiKirjoittaja Matti päivämäärä 10.8.05 - 20:21

Joo joo.

Lähtökohta voi olla mikä vain. Lopputulos on. että jalkapallo on HELVETIN TYLSÄ HUMALAISTEN FANITTAMA PELI ja pesäpallo on fyysistä shakkia!
Matti
 
Viestit: 103
Liittynyt: 4.12.04 - 12:51

ViestiKirjoittaja Mortimer päivämäärä 10.8.05 - 21:04

Matti kirjoitti:Lopputulos on. että jalkapallo on HELVETIN TYLSÄ HUMALAISTEN FANITTAMA PELI ja pesäpallo on fyysistä shakkia!


HAH HAH! :lol:

Sopupallo on kieroilijoiden peli, jonka keskeinen tehtävä on opettaa ihmisiä heittämään käsikranaatteja, kun taas jalkapallo vaatii taitoa ja äärimmäisen monipuolista ruumiin koordinaatiota sekä koko kentän kattavaa kokonaisnäkemystä.
Jos nämä olisivat musiikkia, pesis olisi tylsää diskojumputusta ja jalkapallo olisi Beethovenin 9. sinfonia (paitsi M. Hiirelle tietysti Schubertia).
Mortimer
 
Viestit: 663
Liittynyt: 17.11.04 - 22:54

MM-kisat 2005

ViestiKirjoittaja Kallion Reiska päivämäärä 10.8.05 - 22:24

Lainaus:

Jos nämä olisivat musiikkia, pesis olisi tylsää diskojumputusta ja jalkapallo olisi Beethovenin 9. sinfonia (paitsi M. Hiirelle tietysti Schubertia).[/quote]

Mortimerin kanssa samaa mieltä futiksesta.Voi kuinka monta kapellimestaria pitää ja rakastaa jalkapalloa.Meillä ainakin Paavo Berglund on "futishullu".ja viihtyi monta vuotta Bournemouthin orkesterin johtajana ja nauttien englantilaisesta jalkapallosta.

Olen sanonnut että jalkapallo on verrattevissa klassiseen musiikkiin ja lätkä "räkärokkiin".Ihmettelen kovasti että Väinö Tannerin kenttä(ent Haapaniemen) pidetään täysin tyhjänä.Ei entisellä pesäpallokentällä ainakaan minä ole nähnyt pesispelejä.
Kallion Reiska
 
Viestit: 327
Liittynyt: 26.9.03 - 11:23
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja laulu.lintu päivämäärä 11.8.05 - 10:40

Mitään mistään pallopelistä tietämätön ilahtui tuosta rokki - lätkä- ja futis - klassinen-analogiasta. Tulen käyttämään sitä mieluusti monessa yhteydessä keksijänsä luvalla tai luvatta.

Pesiksen historiasta jotakin tiedän, mutta miten alkoi lätkä, miten jalkapallo.

Seitsemän veljestä lyövät kiekkoa: "Näin haastellen he päättivät viimein ateriansa ja läksivät rakentamaan kiekkotarhaa. Sen raivasivat he juoksemaan halki ahon ja vielä matkan pitkin nummen kamaraa ahon itäisellä puolella. Ja muutaman tunnin päästä sseisoivat he valmiina leikkiin, kourissa vahvat koivuiset kanget, ja seisoivat he jaettuine kahteen joukkoon: Juhani, Simeoni, ja Timo toisella puolella, mutta toisella Tuomas, Aapo ja Eero. Alkoi kiekko lennellä heidän välillänsä, ja kauas kajahteli tienoo, koska kanget iskivät vasten visaista pyörää, joka huminalla juoksi edestakaisin."
Laululintu
Käyttäjän avatar
laulu.lintu
 
Viestit: 796
Liittynyt: 4.1.05 - 22:24

ViestiKirjoittaja Matti päivämäärä 12.8.05 - 13:51

Mortimer, jos tarkoitat sopupallolla nykyistä pesäpalloa, niin kyllä sen tarkoitus OLI (ei: ON) harjoittaa käsikranaatin heittoa ja etenemistä. Vai tiedätkö sopupelejä pelatun 30-luvulla? Sinänsä harmi, ettei silloin harrastettu laajemmin pesäpalloa, taidot olivat myöhemmin tarpeen.

Minulle on ihan sama, vaikka peli onkin kehitetty sotilaskoulutukseen, kun lopputulos on niin kiinnostava kuin se on. Ihan sama, vaikka pesäpalloa olisi käytetty keskitysleirin vartijoiden koulutukseen, jos lopputulos on kiinnostavuudessaan niin ylivoimainen esim. suomalaiseen potkupalloon verrattuna.

Potkupalloa voi tosiaan verrata klassiseen musiikkiin. Yhtä pitkäpiimäistä, yliarvostettua ja tylsää. Jääkiekkoa voi verrata räkärokkiin, sekin on totta. En viitsi edes perustella.

Ei Allianssi-juttua tosiaan voi sopupelijupakkaan verrata. Toisessa pelaajat huijasivat, toisessa pelaajia kustiin silmään 100-0, vai 8 - 0. Päätelkää siitä, missä päin jonkinlainen järjen hiven tuikkii. Seurajohtokin kuvittelee suurten ulkomaalaisten (vedonlyönti)sijoittajien olevan kiinnostunut suomalaisesta potkupalloseurasta urheilullisessa mielessä! Olisiko hivenen jalat irti maasta?
Matti
 
Viestit: 103
Liittynyt: 4.12.04 - 12:51

ViestiKirjoittaja Mortimer päivämäärä 12.8.05 - 15:03

Matti kirjoitti:Mortimer, jos tarkoitat sopupallolla nykyistä pesäpalloa, niin kyllä sen tarkoitus OLI (ei: ON) harjoittaa käsikranaatin heittoa ja etenemistä. Vai tiedätkö sopupelejä pelatun 30-luvulla? Sinänsä harmi, ettei silloin harrastettu laajemmin pesäpalloa, taidot olivat myöhemmin tarpeen.


On aika yllättävää, että otat tämän huulenheiton näin vakavasti. Kun toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä niin on selvää, että ainakin omasta puolestani tämä inttäminen on alunperinkin tarkoitettu viihteeksi. :)

Matti kirjoitti:Minulle on ihan sama, vaikka peli onkin kehitetty sotilaskoulutukseen, kun lopputulos on niin kiinnostava kuin se on.


Juupas-eipäs. Minusta pesäpalloa tylsempi peli on vain baseball. Ja yhtä tylsä on amerikkalainen rugby (pyörätuolirugby sitä vastoin on lajien prinssi...)

Matti kirjoitti:Ihan sama, vaikka pesäpalloa olisi käytetty keskitysleirin vartijoiden koulutukseen, jos lopputulos on kiinnostavuudessaan niin ylivoimainen esim. suomalaiseen potkupalloon verrattuna.


En pysty kommentoimaan, kun potkupallo on minulle tuntematon laji. Rohkenen silti olla toista mieltä: samalla logiikalla Mengelen ihmiskokeet olisivat hyväksyttäviä, jos niiden oheistuotteena olisi huomattu jotakin, mistä on ihmiskunnalle hyötyäkin.
Mortimer
 
Viestit: 663
Liittynyt: 17.11.04 - 22:54

ViestiKirjoittaja Matti päivämäärä 12.8.05 - 18:15

No tällaista tyhjän inttämistähän tämä on. Makuasioita.

En minäkään nyt ihan tosissani tässä ole. Katselen joskus jalkapalloa, mutta pidän tosiaan pesäpalloa kiinnostavampana. Ja baseball on tosiaan tylsää, vaikka siinäkin varmaan auttaisi jos ymmärtäisi sitä paremmin.

Eiköhän lopeta tästä jankuttaminen ja keskitytä MM-kisoihin. Ovat nimittäin harvinaisen lässähtäneet kisat! Ei aavistustakaan sellaisesta hengestä mitä tuntui esim. 1983. Jopa EM-kisat 94 olivat paremmat.
Matti
 
Viestit: 103
Liittynyt: 4.12.04 - 12:51

Seuraava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron