Peilin tarjontaa

Radiosta, televisiosta, lehdistä, internetistä ja muista medioista. Mediakritiikki

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Peilin tarjontaa

ViestiKirjoittaja Ernesti päivämäärä 22.11.07 - 10:47

Pienenä vinkkinä: Peilin kautta tulee eilinen Miten minusta tuli minä: näytelmäkirjailija ja ohjaaja Sirkku Peltola
vielä kerran klo 10.03 alkaen. Näyttää tuolla Miten minusta tuli minä -sarjalla olevan useampiakin uusinta-aikoja Peilissä, harmi vain, että kaikki tulevat 25 tunnin sisällä Yle radio Yksi:n ensilähetyksestä.
Ernesti
 
Viestit: 452
Liittynyt: 17.8.05 - 15:00
Paikkakunta: Ruuhka-Suomessa, entisen Kaukajärven rannan tuntumassa

ViestiKirjoittaja k-meleon päivämäärä 22.11.07 - 11:21

Olen joskus koettanut tavoittaa joidenkin ohjelmien uusintoja Peilistä. Onnistunutkin.

Ylipäänsä minusta tuntuu, ettei YLE panostaa Peiliin kuten voisi. Se on hieman kuin jätekanava uusintojen pyörittämiseksi. Ihmetyttää, ettei sitä ole kunnolla profiloitu, vaikka se jo kuuluukin osissa Suomea myös ns. maanpäällisessä verkossa. Työnjako Ykkösen ja Peilin kesken olisi syytä ajatella loppuun. Kun lisäksi huomioidaan, ettei ns. dab-kanava Klassinen taida koskaan nousta ilmaan, niin puheet Peiliin ja jazz ja ns. klassinen Ykköselle. DAB-Klassinen voi puolestani mielellään suoltaa jatkossakin vanhojen tallenteiden digitointeja 24h-pohjalta.
The clash of ideas is the sound of freedom. -Lady Bird Johnson
Käyttäjän avatar
k-meleon
 
Viestit: 3780
Liittynyt: 2.5.04 - 20:48

ViestiKirjoittaja k-meleon päivämäärä 22.11.07 - 23:38

Tää topicci loppuu lyhyeen, jos Junkkari leikkaa menoja rikkomalla Peilin.

Ruotsinkielinen nuorisokanava Extrem saa mennä: 300 000 hengen kielivähemmistölle 2 radiokanavaa on hieman liikaa; digi-Extra on joutava, joten eroon; mutta Peili on säilytettävä, jotta Ykkösen profiilin saadaan kuntoon. Lopettakoot mieluummin Klassisen - eli siirtäkööt pääosan sen sisällöstä Ykköselle, josta pulinat Peilille.

Niin, ja jokin "ohjelma" Extremiltä siirretään YleX:lle. Saavat vähän kansainvälisyyskasvatusta itäsuomaalaiset nahkapäätkin, kun hc-punkin juonnot heitetään ruåttiksi.

Nyt eikun kansalaisliike barrikadeille ennen kuin on liian myöhäistä!
The clash of ideas is the sound of freedom. -Lady Bird Johnson
Käyttäjän avatar
k-meleon
 
Viestit: 3780
Liittynyt: 2.5.04 - 20:48

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 22.11.07 - 23:53

Peilin ylläpito ei voi kovin paljoa maksaa joten pieniä olisivat säästötkin. On siellä ainakin päiväsaikaan joku toimittajakin mutta ohjelmat ovat puheohjelmien uusintoja. Yöaikaan niitä taitaa hallita lauseita katkova robotti. Asematunnuksen pimpampom taitaa olla ainoa musiikki koko kanavalla, joten teostomaksutkin ovat pieniä.

Extra lähettää pitkin päivää typerää kasvogalleriaa tai varpuja syövää murmelia, mutta illalla toki muutakin. Sopii hyvin täyspitkien urheilulähetysten kanavaksi ja onhan tässä olumppialaisetkin (selkosuomea) tulossa ihan kohta.

Klassinen digiboksissa, ai niin. Taas muistan sen olemassaolon mutta viimeksi kuuntelin sitä joskus hiihtolomalla. Enkä tunne ketään muutakaan joka sitä kuuntelisi.

Ruotsinkielisistä kanavista en uskalla sanoa mitään ettei tule taas haastettua riitaa.
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

ViestiKirjoittaja Ernesti päivämäärä 23.11.07 - 10:10

VeHy kirjoitti:Asematunnuksen pimpampom taitaa olla ainoa musiikki koko kanavalla, joten teostomaksutkin ovat pieniä.
Tuskin siitä limputuksesta mitään tarvitsee maksaa, ei ainakaan pitäisi.
Radio Peilin lähes täydelliseen musiikittomuuteen pyrkiminen tuo mukanaan ainakin yhden minua rassaavan ongelman: Ohjelmat, joissa musiikkia on ihan perustellusti käytetty puheen tukena tai katkaisuna, silvotaan musiikittomiksi välillä todella törkeästi Peili-lähetyksiä varten. Kuuntelija on vähän "pallo hukassa", kun toimittaja löpisee jostain äsken kuullusta kappaleesta, josta on kuultu vain vähän häntiä. Maksaako se musiikki muka niin paljon, että ohjelmat täytyy raiskata?
Ernesti
 
Viestit: 452
Liittynyt: 17.8.05 - 15:00
Paikkakunta: Ruuhka-Suomessa, entisen Kaukajärven rannan tuntumassa

Peiliä ei saa rikkoa, se on olisi petos.

ViestiKirjoittaja kritiikki päivämäärä 23.11.07 - 13:58

Ernesti kirjoitti:Ohjelmat, joissa musiikkia on ihan perustellusti käytetty puheen tukena tai katkaisuna, silvotaan musiikittomiksi välillä todella törkeästi Peili-lähetyksiä varten. Kuuntelija on vähän "pallo hukassa", kun toimittaja löpisee jostain äsken kuullusta kappaleesta, josta on kuultu vain vähän häntiä. Maksaako se musiikki muka niin paljon, että ohjelmat täytyy raiskata?


Puheohjelmakanava on puheohjelmaa. Musiikista voidaan keskustella puhekanavalla sujuvasti, rajoja aiheille ei voi olla. Pitää yrittää vaan pallo tallessa.

VeHy kirjoitti:On siellä ainakin päiväsaikaan joku toimittajakin mutta ohjelmat ovat puheohjelmien uusintoja. Yöaikaan niitä taitaa hallita lauseita katkova robotti.


Peili on yöllä parhaimmillaan, uusintoja toki, mutta uusintakin voi olla uniikki sille,-niinkun mulle,- joka ei ehdi alkuperäistä kuulemaan.
Peili lähettää muiden kanavien tuottamaa puheohjelmaa, mm. televisiosta.

Peiliä ei saa lopettaa koska ei se edes ole vielä kunnolla alkanutkaan. Me tarvitsemme puhekanavan joka pakottaa kuulijansa aktiiviseksi ämyrin ääreen. Sitähän se on,- palvelua aktiivista kuuntelua harrastaville, mm. näkövammaisille ja alkuperäisen ohjelman missaajille.
Radio Peili on Ylen paras kanava.

Peili ei ole syyllinen ihmisten haluun luopua televisiosta,- eikä se yleensäkään ole radion vika.
Jumalauta, jos sähköinen media 95 %:sti on puhdasta shittiä,- niin laadukkaasta 5% karsitaan.
Saatanan "Junkkari" jos teet tuon mitä eilen uutisissa ennakoitiin niin:
Missäs se pajupilli olikaan.
kritiikki
 
Viestit: 3073
Liittynyt: 26.9.03 - 16:43
Paikkakunta: Tampere

Re: Peiliä ei saa rikkoa, se on olisi petos.

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 23.11.07 - 14:06

kritiikki kirjoitti:Peili on yöllä parhaimmillaan, uusintoja toki, mutta uusintakin voi olla uniikki sille,-niinkun mulle,- joka ei ehdi alkuperäistä kuulemaan.

Uusinnan uusintaa tuntuu olevan paljon. Kun ensin on kuunnellut päivällä saman Kulttuuripeilin kahteen kertaan, niin yöllä se kolmas kerta tuntuu jo liioittelulta.

kritiikki kirjoitti:Peili lähettää muiden kanavien tuottamaa puheohjelmaa, mm. televisiosta.

Televisio-ohjelman uusinta ilman kuvaa, mielenkiintoinen kokemus.
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Peiliä ei saa rikkoa, se on olisi petos.

ViestiKirjoittaja kritiikki päivämäärä 23.11.07 - 14:26

VeHy kirjoitti:Uusinnan uusintaa tuntuu olevan paljon. Kun ensin on kuunnellut päivällä saman Kulttuuripeilin kahteen kertaan, niin yöllä se kolmas kerta tuntuu jo liioittelulta.


Uusinnan uusintaa. Kukaan ei voi ainakaan väittää etteikö olisi tarjottu mahdollisuutta. Jos on jo kulttuuripeilin kuunnellut, niin uusintojen aikana voi piipahdella muilla kanavilla,- ja ei kai radio sentään täytä kenenkään elämää täydet 100 %

Televisio-ohjelman uusinta ilman kuvaa, mielenkiintoinen kokemus.


Toimii hyvin, suorastaan erittäin hyvin.
kritiikki
 
Viestit: 3073
Liittynyt: 26.9.03 - 16:43
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja kritiikki päivämäärä 23.11.07 - 14:36

k-meleon kirjoitti:Nyt eikun kansalaisliike barrikadeille ennen kuin on liian myöhäistä!


Ei saatana. Taas suunnitellaan tyhmiä tekoja. Peiliä kuunnellaan ihan oikeasti.Radio Suomi yöllä tyhmine juontajineen ja musiikkeineen on tylsistä tylsin.
Älkää hyvät päättäjät pakottako meitä yökuuntelijoita tuohon unettavaan ja tylsään suomeen. Antakaa se vaihtoehto olla paikallaan ja pitäkää meidät raskaan kaluston kuljettajat hereillä.
Arkistojen aarteita klo 02.00-04.00 on ohjelma jota joka yö suorastaan odotan.
kritiikki
 
Viestit: 3073
Liittynyt: 26.9.03 - 16:43
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 23.11.07 - 15:18

Tämä on harvinaisen totta. Vaikka Peili olisikin "vain" uusintakanava, se on sellaisena varsin tarpeellinen. Poiminnat niin muiden radiokanavien ohjelmista (sic!, tarkoittanee siis YR1:n materiaalia?) kuin tv-keskusteluistakin ovat löytäneet vastaanottajansa -ja jatkossa näitä on aina vain enemmän, kun televisioiden määrä vähenee ohjelmiston puutteessa. Mikä tietysti omasta näkökulmastaan katsottuna vähentää myös Peilille tyrkyllä olevan materiaalin määrää, mutta vain teoriassa, onhan Pasilan arkistoissa yhtä ja toista tarjolla vuosikymmeniksi eteenpäin... :roll:

X3M, kuten YleX:kin, voisivat palvella kohdeyleisöään parhaiten edes jossain määrin mainosrahoitteina paketteina. KaXkielinen YleX voisi tietysti olla ihan mielenkiintoinen tuttavuus sekin, vaikka aiemmat kokemukset kaksikielisistä radiokanavista (Ettan ja Radio West, ehkä joku muukin) eivät välttämättä ihan rohkaisevimpia mahdollisia olekaan.

Television puolelta tappotuomion saaneen Yle Extran funktio ei ole tähän päivään mennessä auennut monelle televisiollisellekaan, saati sitten minulle, joten ei siitä tässä tämän enempää... :roll:
Ne ovat kaikki
sitä puhetta
joka päivänkin jo
täytyy ymmärtää
(Hannu Mäkelä: Yö soittaa, säv.Säde Rissanen 2007)
___________________________________
Mikko-Oskari Koski
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 23.11.07 - 17:56

Ja hiukan vielä täsmennystä, vaikka harvemmin tällaisia juttuja ihan tuulestakaan temmataan (eli ainakaan toistaiseksi ei mitään päätöksiä ole tehty):
Yleisradiossa etsitään uusia keinoja säästää yhtiön taloutta. Esillä on ollut muun muassa kolmen kanavan lopettaminen säästöjen aikaansaamiseksi. Lakkautuslistalla ovat olleet Radio Peili, ruotsinkielinen Radio Extrem sekä digikanava YLE Extra.
Yleisradion toimitusjohtajan Mikael Jungnerin mukaan kanavan lopettamiset ovat vain yksi vaihtoehto. Säästötoimet ovat esillä ensi tiistaina poliitikoista koostuvan hallintoneuvoston kokouksessa.
Säästöpäätösten taustalla on televisiomaksun maksajien määrän vähentyminen. Marraskuun alussa maksajia oli yli 50 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Jungnerin mukaan suurin syy ovat digiboksien tekstitysongelmat, joihin myös etsitään ratkaisua. Pelkkä digisiirtymä syksyllä vähensi tv-maksun maksajia 30 000:lla. (YLE)


Ylen julkisen palvelun velvoite ei sinällään pakottaisi ylläpitämään tällaisia kanavia, mutta kun edes jossain olisi tarjolla jotain ihan oikeaakin sisältöä uuskivan yleishömpän vastapainoksi, niin olisihan se mukavaa.
Mikäli Peili tosiaan aiotaan rikkoa, osoittaa se ainoastaan, ettei Pasilanmäen radiojohdossa ole taannoisesta YleQ:n lakkauttamisesta, viime vuosien kaikkein törkeimmästä rikkeestä radionkuuntelijaa kohtaan, opittu yhtään mitään -ja ettei parempaa liene näköpiirissä tulevaisuudessakaan.
Ne ovat kaikki
sitä puhetta
joka päivänkin jo
täytyy ymmärtää
(Hannu Mäkelä: Yö soittaa, säv.Säde Rissanen 2007)
___________________________________
Mikko-Oskari Koski
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Johannes päivämäärä 23.11.07 - 18:48

Lainaus, Ylen tiedote 6.6.2006:

Uusi valtakunnallinen puheradio

YLE Radio Peili laajennetaan YLEn neljänneksi suomenkieliseksi, valtakunnalliseksi radioverkoksi. YLE Radio Peili on uutis- ja ajankohtaisohjelmien sekä asiapuheen kanava, joka välittää ja versioi sekä radio- että tv-ohjelmia

Eli paljon melua tyhjästäkö?

Minusta Ylen julkisen palvelun velvoite pakottaa nimenomaan ylläpitämään Peilin ja Ruotsin radion P1 kaltaista asiapuheen kanavaa vaan ei novamaisia lähetysvirtaa suoltavia maakuntakanavia.
Johannes
 
Viestit: 681
Liittynyt: 26.9.03 - 8:56
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Johannes päivämäärä 23.11.07 - 19:54

Oavsett språket edellyttääkö Ylen julkisen palvelun velvoite kahta valtakunnallista teinikanavaa - Yle äksää ja Yle ekstreemiä (ekstreemi taitaa kuulua suomenkielisessä Suomessa ruotsinkielisellä sekakanavalla yhdessä Vegan kanssa). Kun noita rokkikanavia on eetterissä pilvin pimein. Yle EXM voisi ehkä jatkaa nettiradiona. Ja tarvitaanko näin pienessä maassa jokikistä maakuntaa varten oma paikallisradio, joiden anti koostuu ... ei juuri mistään. Mutta rahaa niihinkin kuluu.
Johannes
 
Viestit: 681
Liittynyt: 26.9.03 - 8:56
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja kritiikki päivämäärä 24.11.07 - 19:57

Minä olen yhdelle hallintoneuvoston jäsenelle jo ukaasini antanut. Tehkää samoin. Me kaikki muutama kuuntelija.
kritiikki
 
Viestit: 3073
Liittynyt: 26.9.03 - 16:43
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 5.12.07 - 21:59

Alkaa olla Peilin kanssa siten, että aina kun vaihdan sen jaksoille, niin sieltä tulee jokin monen kertaan kuulemani ohjelma uusintana, oli yö tai päivä. Kristian Smedsin haastattelun kuulin ensin vissiin ykkösen puolella ja nyt sitä on tarjottu jo neljään kertaan Peililtä. Vai olenko seonnut laskuissani?

Smeds on muuten yksi valtakunnan johtavista niinkuttelijoista.

Arkistojen aarteita tulisi aamuyöstä mutta silloin nukun. Voisiko niitä saada hiukan säällisempään aikaan?
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

Seuraava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron