Mediakritiikki I

Radiosta, televisiosta, lehdistä, internetistä ja muista medioista. Mediakritiikki

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Re: Mediakritiikki I

ViestiKirjoittaja Liisa Autio päivämäärä 13.11.09 - 23:10

Laajakaistalta olen pari kertaa testannut, että TV kyllä toimii - missä laajuudessa en tiedä, mutta sen koommin en ole vilkaissut. Ilman televisiota olen ollut toistakymmentä vuotta - olen itse täysin radioriippuvainen. Onhan siellä TV:ssä paljonkin riippuvuutta aiheuttavaa hömppää ja ihan tolkuttomuuksiakin - niitä käsitellään mediassa niinkuin tärkeitäkin pääuutisia!

Eilen yksityiskampaajallani oli vilkasta puhetta äskeisistä ohjelmista, hän seurasi kuvan kanssa, minä pelkästään äänellä.Eloisan kuvan olimme kumpikin saaneet. Kylä ilman naisia - loistavasti tehty ohjelma. Ääni tulee niin lähelle ja antaa tilaa omalle mielikuvitukselle! Olen toistuvasti ärsyyntynyt elokuvasta, jonka klassikkokirjan jo olin lukenut.

Mediamaksun yhtenä perusteluna on ollut, että se tarvitaan Ylelle, ja kuuntelevathan televisiottomatkin radiota. En ole muistaakseni juurikaan kuullut kenestäkään, joka sitä olisi kannattanut, toisaalta valtaosan mielestä budjettirahoitus olisi ainoa oikea. Kannatan minäkin. Silloinhan osallistuisimme oikeudenmukaisesti kaikki ilomielin - kaikille pakollinen tasamaksu on ihan pöljä ajatus. Hyi hallitus.
Liisa
Liisa Autio
 
Viestit: 1062
Liittynyt: 20.6.05 - 19:19
Paikkakunta: Nokia

Re: Mediakritiikki I

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 30.11.09 - 22:51

Pekka Pekkala ottaa kantaa HS:n nettisivuilla tähän perinteisten medioiden edustajien kannalta epäkohtaan, että bloggajat yms.syövät toimittajien leipää.
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/N%C3 ... 5251120133

Oma näkemykseni on laaja-alaisempi -tai siis prekariaattilöyhälistön näkökulmasta esitetty. Onhan se tietysti julkaistu HS:nkin sivuilla, mutta tulkoon nyt tähänkin, koska aiheesta on tässä yhteydessä mielekästä puhua. Tässä topicissahan on selite erääseen vihjaukseen...
Kannattaa muistaa sellainenkin asia, että ei ole olemassa määrittelyä sille, kuka on toimittaja. Freelancerinä tiedän itsekin olevani monesti hakemassa juttumateriaalia, joka ei koskaan näe "virallista" päivänvaloa tai joka tulee julki vain jossain eskustelufoorumissa tai omassa Facebook-päivityksessäni. Mutta jos blogia tai muuta netin tekstuaalipalvelua harjoittava kirjoittaja on jonkin "virallisemman" median kirjoittajaa taitavampi, saattaa hänen kauttaan olla jopa mielekästä tehdä pr-työtä. Tällä tavoin saadaan myös bloggaajan tms.arvostus nousemaan, mikä saattaa olla bloginsa yhteydessä kenties toimivalle sponsorillekin ihan hyvä diili.

Juttuvarkauksia taas ei tarvitse hakea ison veden takaa, sitä harrastetaan pienessä mittapuussa ihan täällä kotomaassammekin. Näkyvimmin tietysti silloin, kun iltapäivälehdet siteeraavat erästä tanskalaisomisteista värikuvariepua, mutta myös mm.muuan vihtiläinen firma on tullut tunnetuksi kyvystään lainata kuvamateriaalia milloin mistäkin, ilman korvauksia tietenkin.
Mediamaailma on viime vuosina uudistunut niin vinhaan tahtiin, että on jo vaikea pysyä sen kärryillä. Varsinkin minunlaiseni vapaan toimija, joka ei aina itsekään muista, onko vääntämässä tekstiä vain omaksi (ja mahdollisesti lukijoiden) ilokseen vai laskutushommissa, jolloin lähtökohdan pitää olla se, että lukija on ykkönen.
Ne ovat kaikki
sitä puhetta
joka päivänkin jo
täytyy ymmärtää
(Hannu Mäkelä: Yö soittaa, säv.Säde Rissanen 2007)
___________________________________
Mikko-Oskari Koski
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mediakritiikki I

ViestiKirjoittaja ite vierailija reiska päivämäärä 9.1.10 - 22:53

Eletään vuotta 2010. Ja samaa paskaa saa katsoa vuodesta toiseen telkkarista. Tänään lauantaina 09.01.2010
MTV3:selta tuli Putous :shock:
TV:seltä Make Up :shock:
Ei helvata mitä paskaa. Siis niin mitään sanomatonta sontaa. Olevinaan nokkelia sutkautuksia, ei uponnu. Olisinkin halukas tietämään, KUKA ON SE MULKVIST, JO PÄÄTTÄÄ NÄITÄ TYPERIÄ OHJELMIA PÄÄSTÄMÄÄN VALTAKUNNALLISILLE KANAVILLE? eIKÖ VOIS JO VAIHTAA SITÄ HENKILÖÄ TUOREENPAAN TAI VANHAAN TOTUTTUUN KAAVAAN JOKA EI TEE TUOLLAISIA RIMANALITUKSIA :!: :idea: :roll: nYT KANNATTAISI AJATELLA TUOMMOISIA OHJELMIEN PÄÄSY EDES HARKINTAVAIHEESEEN. EN HALUA MAKSAA PAKOSTA TUOLLAISISTA OHJELMISTA. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
ite vierailija reiska
 
Viestit: 4272
Liittynyt: 12.3.04 - 10:16

Re: Mediakritiikki I

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 10.1.10 - 0:11

En tiedä mitä näköradiossa lähettivät kun puuhailin ihan muuta. Vaimo katseli aikansa ja huokaili, nauravan en hänen kuullutt kertaakaan. Myöhemmin katsoin Uutisvuodon. Ilmeisesti säälistä, sillä sekin ohjelma on jo menettänyt uutisarvonsa ja sukkeluudet on moneen kertaan kuultu.

Ai niin, katsoinhan minä hiihdot ja hyppelyt päivällä. Eipä luistanut suomalainen suksi.

p.s. Älä Reiska viitsi huutaa. Nuo isot kirjaimet tekevät tekstisi vaikeasti luettavaksi, ainakin meikäläiselle luki-häirikölle.
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

Huiputuksia (1)

ViestiKirjoittaja k-meleon päivämäärä 27.1.10 - 18:57

Huiputusurheilun, huiputusyliopiston ja monen monien huiputusalojen joukossa huiputusmusiikki tuntuu olevan intensiivisimmän huiputtamisen kenttä ns. taiteiden piirissä.

YLE Radio 1 kirjoitti:Radion sinfoniaorkesteria johtaa Pohjois-Ossetiassa vuonna 1977 syntynyt kapellimestari Tugan Sohijev, joka on nopeasti noussut huippukapellimestarien joukkoon.
http://www.yle.fi/etusivu/ohjelmaopas/o ... f&mode=www


Mistähän mahtaa johtua, että eri taiteiden saralla huiputukseen suhtaudutaan niin kovin eri tavoin...?

Huiputuskirjailijat ovat harvassa - ehkä siksi, että huiputusideologit eivät enää jaksa eli viitsi kirjoja lukea - mutta musiikkielämä on jo lähellä urheilua: minne huomion suuntaatkin, niin huiputukseen törmäät!
The clash of ideas is the sound of freedom. -Lady Bird Johnson
Käyttäjän avatar
k-meleon
 
Viestit: 3780
Liittynyt: 2.5.04 - 20:48

Vireää mediakritiikkiä...

ViestiKirjoittaja k-meleon päivämäärä 26.3.10 - 18:23

... tavataan enää lähinnä Vi(h)reässä Langassa. Niin nytkin (nr. 12, 26/3). Etenkin takasivun nimimerkit ovat skarppeina.

Niemeläinen kirjoittaa, että "Suomen maahanmuuttopolitiikkaa johtaa tällä tietoa Timo Soini. Soini määrittelee agendan, johon muiden on vastattava tavalla tai toisella. Veltto Virtanen hottentottihorinoineen vain vahvistaa asetelmaa."

Niemeläinen kirjaa, miten Urpolainen Jutta jo hakee sloganinsa persujen vanhasta vaaliohjelmasta. Jyrki "Tyrki" Katajainen ilmoitti alkuviikosta, että "käytäntöjä ja sosiaaliturvaa tulee tiukentaa." Ja kaikkien hysteerikkojen serkku ja roolimalli Kari "kaikille-ei-riitä-lempinimiä" Rajamäki tuomitsi samassa virkkeessä Thorsiin kohdistetut murhauhkaukset ja antoi julkisen tukensa uhkailijoille. Niin sitä pitää! Niemeläinen myös arvaa, että on vain ajan kysymys, milloin "tuuliajolla seilaava" Kepu päätyy "peesaamaan perussuomalaisia."

Vihreät lasit kirjoittaa Johanna Korhosen ja Alma Median kiistan ratkaisun uutisoinnista. Alma Median julkaisut tietenkin piilottivat uutisen liki löytymättömäksi. Vuoden uutisteko? HS ja IS ovat asiassa lähes ansioituneet. Toim.joht. Kai Telanne - painakaa nimi mieleen, sillä miekkonen saattaapi päätyä raastupaan oikeuden harhauttamisesta - "on valehdellut joko pörssitiedotteessa tai oikeudessa." Vihreät lasit toteaa sarkastisesti, ettei kumpikaan vaihtoehto ole kovin hyvä juttu. Yhdymme laseihin. Hän myös ehdottaa, että HS ja IS huomioisivat samalla uutteruudella sen, miten Sanomien johtomiehet ovat lobanneet poliitikkoja "Ylen asioiden sekoittamiseksi."
The clash of ideas is the sound of freedom. -Lady Bird Johnson
Käyttäjän avatar
k-meleon
 
Viestit: 3780
Liittynyt: 2.5.04 - 20:48

Re: Mediakritiikki I

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 22.7.10 - 13:36

Tämän suven "ruokolahden leijona" on tainnut löytyä, eli palstantäytettä asian puuttuessa on revitty Leppävirralle kokoontuneesta hippiporukasta. Ihan hyvä; asialle saadaan julkisuutta ja osoittaahan tämä senkin, ettei mitään todellisia ongelmia ole. Toimittajien ammattitaidossa tosin olisi parantamisen varaa...

Ketju lähti liikkeelle tästä jutusta:
http://www.kuopionkaupunkilehti.fi/Uuti ... ahimetsaan
Paikallinen valtalehti valpastui:
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/savo ... sta/582647
Iltapäiväaviisitkin innostuivat, tosin yllättävänkin asiallisin argumentein:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=2227033
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010072 ... 3_uu.shtml

Muistutettakoon, että hippikulttuurissa vallitsee täydellinen vapaus varsin monen asian, mm.asunvalinnan, suhteen. Jos joku haluaa pukeutua, ei kukaan sitä estä, jos ei, ei estä sitäkään. Sikäli juttujen uutisoinnissa jatkuvasti toistuva maininta vaatteidenkäyttövapaudesta kertoo mielenkiintoisia asioita lähinnä juttujen kirjoittajista.
Mitään laitontahan tässä kuviossa ei ole. Vastaavanlaisen leirin voisi kenenkään estämättä pystyttää keskeisempäänkin paikkaan, toki sillä edellytyksellä, että maanomistajan kanssa on asiasta sovittu. Jopa Köpiksen Christianian kaltaiseen yhteisöasumiseen pyrkiminen voisi tällaiselta pohjalta lähdettäessä onnistua. Eikä hippikulttuuriin sinällään kuulu minkäänlaista päihteidenkäyttöä, vaikka monet haluaisivatkin kriminalisoida hippimäisen elämänmuodon sillä perusteella, että jointti on välillä huomiota herättäneissä vapaan rakkauden kulttuurin kannattajien juhlissa kiertänyt.

Harmi, etten itse pääse nyt Leppävirralle. Olen nimittäin vakuuttunut siitä, että siellä on tuttujakin... 8)
Ne ovat kaikki
sitä puhetta
joka päivänkin jo
täytyy ymmärtää
(Hannu Mäkelä: Yö soittaa, säv.Säde Rissanen 2007)
___________________________________
Mikko-Oskari Koski
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mediakritiikki I

ViestiKirjoittaja Arvo Konservatiivi päivämäärä 23.7.10 - 9:54

Huomasin kauppajonossa lööpin "Alastomat hipit Savossa". Se ei kuitenkaan innoittanut tekemään hankintaa. Joten kiitos infosta! Arvoitus selvisi.
t: Arvo

Perussuomalaisten syvästi halveksima maailman parantaminen alkaa epäkohtien osoittamisella.
Arvo Konservatiivi
 
Viestit: 1338
Liittynyt: 20.7.04 - 9:30
Paikkakunta: Muuramen kaupunki

Re: Mediakritiikki I

ViestiKirjoittaja k-meleon päivämäärä 7.10.10 - 19:14

Kathleen Hall Jamieson & Joseph N. Cappella ovat julkaisseet tutkimuksen Echo Chamber. Rush Limbaugh and the Conservative Media Establishment (Oxford Univ. Press 2008). Tutkailevat Rush Limbaugh'n 1980-luvulla käynnistämää mediavallankumousta, jonka kehityksen saatossa on luotu suojattu konservatiivinen, vain jyrkimpien republikaanien aatteita suosiva ympäristö limbaughilaisille propagandisteille - paljon huutoa ja mekkalaa, muttei argumentteja: suojattu ympäristö siksi, jotta läpi ei pääsisi tyhjien teesien ja suoranaisten valheiden [a la "Obama on muslimi"] osoittaminen.

Ko. ympäristön keskeisiä elementtejä ovat mm. Fox News ja Wall Street Journal. Runsaassa 20 vuodessa on kehittynyt jyrkästi polarisoitunut julkisuus, jota leimaa oikeistomedian haluttomuus julkisen keskustelun sallimiseen. Oikeistomedian yleisö on totutettu pelkkien sloganien toisteluun, mistä johtuen heille keskustelun seuraaminen alkaa jo käydä vaikeaksi. Niinpä moisesta luovutaan. Pitäydytään "omassa" mediassa, jota vielä kyetään seuraamaan. Tähän liittyvät tendenssit siirtää huomio asioista ja kysymyksistä ihmisiin (yksilöihin), jolloin ad hominen -hyökkäily arkipäiväistyy. Vastapuoli alkaa näyttäytyä epäihmisiltä, saatanoilta ja vastaavilta "meistä tavallisista ihmisistä" drastisesti eroavalta.

Echo Chamberistä on tullut tänä vuonna nidottu laitos.
The clash of ideas is the sound of freedom. -Lady Bird Johnson
Käyttäjän avatar
k-meleon
 
Viestit: 3780
Liittynyt: 2.5.04 - 20:48

Tervo ja Palin

ViestiKirjoittaja Arvo Konservatiivi päivämäärä 30.10.10 - 9:53

En tiedä, mihin tämä Tervo-laina pitäisi kopioida. Tulkoon tähän. Taitaa jopa istua teemaan, jotenkin.

Jari Tervo kirjoitti:Suomalaisessa yhteiskunnallisessa keskustelussa mielipide tulkitaan infantiilisti luonteenpiirteeksi, mistä tietysti seuraa se, että keskustelu on aina käyty ennen kuin se on alkanutkaan. Suomalainen nettiheikki vetoaa siihen, että hänen takanaan on kansan hiljainen enemmistö. Koska enemmistö on nimenomaan hiljainen, se ei voi millään sanoutua irti sen nimissä puhumisesta. Näin väite on todistettu oikeaksi.


Alleviivaus minun.

Mutta mistä "voltin heitossa" on tarkalleen kyse? Linkki: http://jaritervo.puheenvuoro.uusisuomi. ... iton-taito

k-meleon kirjoitti:Oikeistomedian yleisö on totutettu pelkkien sloganien toisteluun, mistä johtuen heille keskustelun seuraaminen alkaa jo käydä vaikeaksi. Niinpä moisesta luovutaan. Pitäydytään "omassa" mediassa, jota vielä kyetään seuraamaan. Tähän liittyvät tendenssit siirtää huomio asioista ja kysymyksistä ihmisiin (yksilöihin), jolloin ad hominen -hyökkäily arkipäiväistyy.


Tuon käsitin eräänä iltana, kun näin telkussa Sarah Palinin vaalipuhetta. Hän heitteli yksittäisiä lauseita, joilla ei tuntunut olevan mitään selkeää yhteyttä toisiinsa. Fraaseja, sloganeita. Jokaisen luntista lukemansa lauseen jälkeen hän jäi odottamaan yleisön mylvintää...
t: Arvo

Perussuomalaisten syvästi halveksima maailman parantaminen alkaa epäkohtien osoittamisella.
Arvo Konservatiivi
 
Viestit: 1338
Liittynyt: 20.7.04 - 9:30
Paikkakunta: Muuramen kaupunki

Re: Mediakritiikki I

ViestiKirjoittaja kritiikki päivämäärä 30.10.10 - 19:47

Arvo Konservatiivi kirjoitti:En tiedä, mihin tämä Tervo-laina pitäisi kopioida. Tulkoon tähän. Taitaa jopa istua teemaan, jotenkin.
Mutta mistä "voltin heitossa" on tarkalleen kyse? Linkki: http://jaritervo.puheenvuoro.uusisuomi. ... iton-taito


No, istuu kun istuu. Tervon aivoliejua on verrattu Kaarina Hazardin aivotuhnuun Tony Halmeesta, joten mediakritiikki istuu.
Kirjailija Tervo (hän on sepustelija, ei kirjailija, kuten minäkin.) ei ole vielä hoksannut selitellä töppäystään mediakritiikillä, vaan hän on selitellyt tyhmemmin, tyhmä kun näyttää olevan.
Hän on selitellyt Raamatun viskelyään, jollain parikymmentävuotta vanhemmalla rintaliivimyyjien työtaistelulla, joka lienee koskenut kuitenkin laajempaa myyjäryhmää, mutta törppö haluaa olla tässäkin törppö.

Kuvaa oikein hyvin, kuinka törppö-Tervolla on hätä kädessä, kun nyt onkin semmoinen tilanne edessä, että seuraava Tervon sepustus saattaa kusta kintuille.
Potentiaalisia ostajia saattoi tulla 100 kpl, mutta ostamatta jättämiä tulee olemaan tuhansia. Ei siis kannata ottaa isoa painosta.
No, jos Koljatti on joku mittari, niin ei todellakaan kannata odotella isoja. Olin tänään n. 5- kiloisen Kiinan pulloharjan sijaishoitaja. Oikea rotu Kiinan harjakoira.
Yliopiston kirjakaupan ikkunassa oli erikoistarjouksessa olevia kirjoja. Yksi niistä oli törppöTervon koljatti. Oli muuten niin paljon alle kympin, että olisi voinut ostaa vaikka saunanpesän sytykkeeksi, mutta liike oli jo kiinni.

Konservatiivin Artsi kyselee: Mutta mistä "voltin heitossa" on tarkalleen kyse?
Kun on kysymys törppöTervosta (Raamatunheittäjää saa kohdella alentavasti, hän itse on valinnut tyylilajin.) tulkinnanmahdollisuuksia on lukuisia.
Jos hän olisi oikeasti älykäs, hän viittaisi sillä 180- asteen takinkäännökseen, joka lopulta kuitenkin on entisessä asennossaan. Mutta hän ei ole älykäs. Hän on näsäviisastelija, jonka näsäilyä voidaan tänäänkin seurata tv-1:ltä klo.21.30, joten tulkintaa ei ole. Se on Tervon sisällöltään tyhjä tapa päättää tavalla- tai toisella bloginsa, vai mikä se oli?

Näsäilen itse nyt vastaavasti: Homoseksissä volttien heittely on varmaankin mukavaa- ja kiihottavaa, kun ei ole lisääntymiseen liittyvää rasitetta.
Heteroilla ei ole varaa pariutumisen yhteydessä voltteihin, mikäli aikoo perhettä kasvattaa.
kritiikki
 
Viestit: 3073
Liittynyt: 26.9.03 - 16:43
Paikkakunta: Tampere

Re: Tervo ja Palin

ViestiKirjoittaja k-meleon päivämäärä 8.11.10 - 17:57

Arvo Konservatiivi kirjoitti:
Jari Tervo kirjoitti:Suomalaisessa yhteiskunnallisessa keskustelussa mielipide tulkitaan infantiilisti luonteenpiirteeksi, mistä tietysti seuraa se, että keskustelu on aina käyty ennen kuin se on alkanutkaan. Suomalainen nettiheikki vetoaa siihen, että hänen takanaan on kansan hiljainen enemmistö. Koska enemmistö on nimenomaan hiljainen, se ei voi millään sanoutua irti sen nimissä puhumisesta. Näin väite on todistettu oikeaksi.

Taisi tulla todistetuksi?

Arvo Konservatiivi kirjoitti:
k-meleon kirjoitti:Oikeistomedian yleisö on totutettu pelkkien sloganien toisteluun, mistä johtuen heille keskustelun seuraaminen alkaa jo käydä vaikeaksi. Niinpä moisesta luovutaan. Pitäydytään "omassa" mediassa, jota vielä kyetään seuraamaan. Tähän liittyvät tendenssit siirtää huomio asioista ja kysymyksistä ihmisiin

Tuon käsitin eräänä iltana, kun näin telkussa Sarah Palinin vaalipuhetta. Hän heitteli yksittäisiä lauseita, joilla ei tuntunut olevan mitään selkeää yhteyttä toisiinsa. Fraaseja, sloganeita.

Ikävää että niin hyvännäkönen nainen ja ex-missi todistaa niin julkeasti pahimpien stereotypioiden puolesta...

Ja nyt mää todistin ad hominem -syytösten pualest!
The clash of ideas is the sound of freedom. -Lady Bird Johnson
Käyttäjän avatar
k-meleon
 
Viestit: 3780
Liittynyt: 2.5.04 - 20:48

Re: Mediakritiikki I

ViestiKirjoittaja Arvo Konservatiivi päivämäärä 9.11.10 - 23:49

Valitettavasti.


Voinet selittää sen parhain päin? Vaikkapa kutsumalla sitä kriittiseksi performanssiksi.
t: Arvo

Perussuomalaisten syvästi halveksima maailman parantaminen alkaa epäkohtien osoittamisella.
Arvo Konservatiivi
 
Viestit: 1338
Liittynyt: 20.7.04 - 9:30
Paikkakunta: Muuramen kaupunki

Re: Mediakritiikki I

ViestiKirjoittaja k-meleon päivämäärä 11.11.10 - 20:49

Jep, tuo kuulostaa hyvältä!
The clash of ideas is the sound of freedom. -Lady Bird Johnson
Käyttäjän avatar
k-meleon
 
Viestit: 3780
Liittynyt: 2.5.04 - 20:48

Re: Mediakritiikki I

ViestiKirjoittaja kritiikki päivämäärä 11.11.10 - 20:53

Juu, niin kuulostaa- ja näyttää...haisookin.
kritiikki
 
Viestit: 3073
Liittynyt: 26.9.03 - 16:43
Paikkakunta: Tampere

EdellinenSeuraava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron