Ihmistimantit

 4KRS

Ohjaus: Arthur Franck, Oskar Forstén
Tuotanto: Oskar Forstén / 4KRS tuotannot
Arvioitu valmistumisajankohta: 2010
> 4krs.com
> Tilannekatsaus 11.3.2009

Ihminen elää ja kuolee – ja kuolemansa jälkeen toivoo jättävänsä itsestään jäljen, tulevansa muistetuksi. Hautakivet, mausoleumit ja kivikaiverrukset voidaan kaikki nähdä pyrkimyksenä eräänlaiseen kuolemattomuuteen.

Niillä, joille tavanomainen hautakivi ei riitä on nyt mahdollisuus teettää maallisista jäännöksistään timantti. Timantti on tulevaisuuden mikromausoleumi, ikuinen hauta jota voi ihastella, kiillottaa ja jopa kantaa mukanaan.

Ihmistimantit on elokuva uudesta ilmiöstä teknoyhteiskunnassa missä kaikki on mahdollista: lampaita kloonataan, DNA-rakenteita patentoidaan ja nyt ihmisistä tehdään timantteja. Elämme ajassa, jossa perinteet ja konventiot uudelleenmäärittyvät ja moraaliset periaatteemme hämärtyvät.

Maailmalla on tuhansia ihmistimantteja – Suomessa ei vielä yhtään, mutta heinolalaisen kultaseppäyrittäjä Timo Seivon mukaan niitä on tulossa. Hän pyörittää Suomen ensimmäistä muistotimanttiyritystä Algordanza Finland Oy:tä, joka yhteistyössä sveitsiläisen emoyhtiönsä kanssa hoitaa koko prosessin lupa-asioista valmiin timantin toimittamiseen. Hänen mukaansa tulevaisuudessa jopa 5% kaikista kuolleista muutetaan timanteiksi – myös Suomessa. Mutta liikeidea ei maassamme näytä ottavan tuulta alleen...

> Lähetä palautetta

 

Lähetä linkki


Muualla Yle.fi:ssä