1.9.2007 Tänä iltana - Eurotanssien finaali suorana lähetyksenä Lontoosta

Kautta aikojen ensimmäinen Eurovision tanssikilpailu saa tänä iltana huipennuksensa Lontoossa. 16 maan tanssiparit kilpailevat voitosta, mukana myös Suomen edustajat Jussi Väänänen ja Katja Koukkula.

- Eiliset kenraaliharjoitukset sujuivat hyvin. Nyt vaan odottelemme iltapäivän viimeistä läpimenoa ja illan finaalia, suomalaistanssijat kertovat viime hetken tunnelmistaan.

Jussi ja Katja eivät ainakaan tunnusta jännittävänsä illan finaalia.

- Ei tässä ole ehtinyt jännittämään. Täällä Lontoossa on tapahtunut koko viikon ajan niin paljon. Ehkä se jännitys tulee vasta viime hetkellä. Ja kävi kilpailussa sitten ihan miten tahansa, niin kokemuksena tämä eurotanssikilpailu on ollut aivan mahtava jo nyt, Jussi ja Katja vakuuttavat.

Suomen pari astuu BBC:n tv-keskuksen parketille numerolla 16 eli koko joukon viimeisenä. Kilpailun avaa Sveitsi, jonka parin valmistautumista illan koitokseen on haitannut Denise Biellmannin loukkaantuminen. Biellmannin olkapää meni sijoiltaan kameraharjoituksissa sattuneessa onnettomuudessa. Hän oli kuitenkin sinnikkäästi mukana eilisissä kenraaliharjoituksissa olkapää vahvasti teipattuna.

Myös Kreikan esitykseen liittyy dramatiikkaa. Maassa viime päivinä riehuneiden metsäpalojen ja niiden aiheuttamien tuhojen vuoksi Kreikan yleisradio ERT ei lähetä illan finaalia suorana lähetyksenä, vasta myöhemmin nauhoitettuna. Kreikassa ei myöskään järjestetä puhelinäänestystä, vaan maan pisteet jaetaan vararaadin äänestyksen perusteella. Kreikan tanssipari päättää freestyle-osuutensa nostamalla lattialta puun oksat syliinsä. Ele on symbolinen myötätunnon osoitus luonnon kärsimyksiä kohtaan.

Suora lähetys Eurotanssifinaalista Lontoosta alkaa TV2ssa klo 22 ja sitä selostavat Jaana Pelkonen ja Sirpa Suutari-Jääskö. Suomen pisteet ilmoittaa koko Euroopalle Johanna Pirttilahti.

Eurotanssitunnelmiin voi virittäytyä jo ennakkoon Voittajien matkassa -ohjelmassa, jossa seurataan suomalaisparin valmistautumista Lontoon finaaliin. Ohjelma alkaa TV2ssa klo 20.30.

Lähetä linkki

Eurotanssit YLE TV2:ssa

Eurovision Dance Contest 2008
ma 08.09. klo: 12.05 (YLE TV2)

Katso uusinatana vuoden 2008 Eurovision tanssikilpailun kansainvälinen finaali Glasgow'sta, Skotlannista. 

Selostajina Johanna Pirttilahti ja Sirpa Suutari-Jääskö.

Eurotanssit Areenassa

YLE Areena


Ohjelmat katsottavissa ja kuunneltavissa YLE Areenan kautta jälkitallenteina. 

Eurotanssit Elävässä Arkistossa