30.8.2007 Suomen esitys ”erilainen kuin muut”

Eurotanssiedustajiemme Jussi Väänäsen ja Katja Koukkulan kameraharjoitukset keskiviikkona ja torstaina BBC:n tv-keskuksessa Lontoossa ovat sujuneet keskittyneissä tunnelmissa.

- Kokonaisuutena treenit ovat menneet mukavasti. Vähän jäi vielä hiottavaa ennen varsinaista kisaa, Jussi ja Katja kertoivat tänään heti parketilta poistuttuaan.

Viimeisenä harjoitteluvuorossa ollut suomalaispari esitti molemmat kilpailuesityksensä kahteen kertaan, jonka jälkeen esitysten tv-ohjauksesta, valaistuksesta ja muista esityksiin liittyvistä yksityiskohdista neuvoteltiin BBC:n kanssa. Palautetta Suomen joukkue antoi BBC:lle lähinnä tv-ohjauksesta, joka ei kaikilta osin ollut odotuksien mukainen.

Jussi Väänänen ja Katja Koukkula tanssivat Lontoon finaalissa samat tanssit kuin viime lauantaina Suomen karsinnassa. Heidän ensimmäinen tanssinsa on rumba ja freestyle-numeronaan Jussi ja Katja esittävät paso doble variaation.

Suomalaisparin tummasävyisiksi luonnehditut kilpailutanssit poikkeavat niin koreografialtaan, tulkinnaltaan kuin musiikkivalinnoiltaankin muiden maiden kepeästä, jopa ylipirteästä tarjonnasta.

- Suomalaisten esitys on erilainen kuin muut. Varsinkin jälkimmäinen freestyle-tanssi on musiikkiaan myöten erityisen mielenkiintoinen. Molemmat esitykset kuuluvat kisan korkeatasoisimpien tanssien joukkoon, arvioi saksalaistoimittaja Andreas Schacht.

Lisäksi Jussi ja Katja ovat yksi harvoista ammattilaispareista tämän vuoden Eurotanssifinaalissa – seikka, jonka tv-katsojat varmasti huomaavat lauantai-illan finaalissa.

Lhet linkki

Eurotanssit YLE TV2:ssa

Eurovision Dance Contest 2008
ma 08.09. klo: 12.05 (YLE TV2)

Katso uusinatana vuoden 2008 Eurovision tanssikilpailun kansainvälinen finaali Glasgow'sta, Skotlannista. 

Selostajina Johanna Pirttilahti ja Sirpa Suutari-Jääskö.

Eurotanssit Areenassa

YLE Areena


Ohjelmat katsottavissa ja kuunneltavissa YLE Areenan kautta jälkitallenteina. 

Eurotanssit Elävässä Arkistossa