yle.fi

YLE Uutiset

yle.fi/uutiset - urheilu - sää

Kategoria:
Paras infodesign

Työn nimi
YLE Uutisten verkkopalvelu-uudistus

Suunnittelusta ja tuotannosta vastanneet yritykset
YLE Uudet palvelut, Solita

Työryhmä

YLE Uudet palvelut
Aki Kekäläinen, konseptisuunnittelu
Juha Kiiskinen, grafiikka
Taneli Sippola, grafiikka
Mikko Hynninen, developer
Kalle Ylä-Anttila, developer
Janne Loikkanen, developer
Jarkko Ryynänen, vastaava tuottaja
Tanja Iikkanen, kehityspäällikkö
YLE Uutiset ja YLE Tekniikka
Heli Savola, internet-tuottaja
Katariina Kolehmainen, järjestelmäpäällikkö
Petri Ihalainen, integraatioasiantuntija
Jaan Herttua, projektipäällikkö
Kumppani
Solita Oy,tekninen toteutus

Asiakas:
YLE

Kuvaus:
YLE Uutisten uudistunut verkkosivusto on Suomen laajin ja maantieteellisesti kattavin uutispalvelu, urheilu- ja sääsisältöineen.

Sivuston taustalla vaikuttaa uudenlainen journalistinen ajattelu ja uudenlaiset tuotantotavat, joiden avulla YLE Uutiset pyrkii täyttämään perustehtäväänsä huomattavasti aiempaa paremmin verkossa, verkon ehdoilla. Palvelusta on pyritty tekemään entistä selkeämpi. Alueelliset uutiset nostetaan näkyvämmälle paikalle. Painopisteitä ovat niin ikään nopea reagointi, taustoittaminen sekä uudet näkökulmat, kuten Neitikiekkoa-blogi Jääkiekon MM-sivuilla, Taantuma-Lama 10-10 -taustoitus tai vaikkapa Lehterillä-palsta.

Radioon ja televisioon tuotetaan Pasilassa ja alueilla arkisin yli 300 uutislähetystä. Tavoitteena on tarjota kaikkien näiden lähetysten olennainen sisältö uudistuvilla sivuilla, aukipurettuna, verkon ilmaisutavoilla, kaikkien kansalaisten luettavaksi ja katsottavaksi. Uutiskommentoinnin myötä saadaan lukijoilta näkökulmia ja aiheisiin uutta tietoa. Käyttäjä saa myös "tilata" YLE Uutisilta juttuja tai lisäselvitystä "Haluatko tietää lisää" -konseptin avulla.

YLE Uutisten palvelu levittäytyy eri puolille nettiä sekä ympäröivää maailmaa. Jaettavat kirjanmerkit, RSS-ikkunointi ja infonäytöt tuovat uutiset sinne, missä ihmiset liikkuvat: Facebookiin, MySpaceen, yritysten introihin, Helsinki-Vantaan lentoasemalle, Kampin kauppakeskukseen, apteekkeihin jne. Uutistekstiviestit, podcastit sekä uutiset yle.mobi -palvelussa saavuttavat myös liikkuvan käyttäjän.

Monikielisyys ja vähemmistöjen palvelut tukevat saavutettavuutta eri tasoilla. Uutiset on tarjolla viittomakielellä, selkokielellä, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, saameksi, latinaksi ja tekstiversiona.

Uuden konseptin mukaisia ensimmäisiä osa-julkaisuja oli MM Jääkiekko 2008 -osio, josta tehtiin tyytyväisyyskysely. Siihen vastasi yhteensä 1024 käyttäjää ja hyvät tulokset kannustivat jatkamaan valitulla linjalla:
- Sivujen selkeys ja käytön helpous: 49,3% kiitettävä, 40,5% hyvä
- Sivujen ulkoasu: 47,7% kiitettävä, 44,7% hyvä
- Sivujen yleisarvosana: 59,4% kiitettävä, 37% hyvä

Uusi uutispalvelu avattiin 24.11. 2008 aluksi vanhan sivuston rinnalle beta-versiona, jolloin pystyttiin hyödyntämään nopeasti käyttäjiltä tulleet hyvät kehitysideat, kuten tuoreimmat-palstan nostaminen paremmin esiin. Vanha sivusto väistyi ja uusi uutissivusto lanseerattiin 10.12.2008.

URL, joista palvelu löytyy:
yle.fi/uutiset
yle.fi/urheilu
yle.fi/saa

 

Lähetä linkki