yle.fi

Linkkejä muualle

Kultturikunto

Boktid, FST5

Kirjakerho, YLE Radio 1

Lukupiiri, YLE Radio 1

Strada, YLE TV1

 

 

Kuva: YLE KulttuuriKirjamaamerkkejä Annan blogissa
Anna Tulusto raportoi elämästä ohjelman keikkabussissa. Mitä tapahtuu, kun bussistudio parkkeerataan uuteen paikkaan? Luvassa vahvoja lukuelämyksiä ja mietoja kulttuurishokkeja.


Tampere 1918

YLE Teemalla keskiviikkona 19.3. klo 20.00, uusinta to myöhäisillassa ja la iltapäivällä.

Sanotaan, että vuosi 1918 jätti haavoja, jotka eivät ole arpeutuneet vieläkään. Sodan suurimmat taistelut käytiin Tampereella, ja sinne Kirjamaa lähti selvittämään, mitä traumoja veljessodasta vielä kannamme. Vuodesta 1918 on kirjoitettu kaunokirjallisuutta sekä punaisten että valkoisten näkökulmasta. 

 Säde

 

Päivi Alasalmen Tampere
Tampereeseen tutustutaan myös kirjailija Päivi Alasalmen johdolla. Alasalmi esittelee paikkoja, joissa hänen kauhua ja väkivaltaa tihkuvat tarinansa ovat saaneet alkunsa. 
>Päivi Alasalmen esittely
>Tutustu Päivi Alasalmen tuotantoon
>Katso Päivi Alasalmen Tampere videogalleriasta

 

 

 


Lukupiirissä Tuurin Kylmien kyytimies - keskustelijoina Rosa Meriläinen ja Timo Malmi

Antti Tuurin Tampereen taisteluihin sijoittuva romaani Kylmien kyytimies käsittelee tapahtumia uudesta näkökulmasta. Romaanin päähenkilö on pasifisti, joka kieltäytyy asettumasta sodassa kenenkään puolelle. Kirjamaan lukupiirissä romaania ruotivat tamperelainen vapaa kirjoittaja Rosa Meriläinen sekä Tampereen taisteluista kirjoittanut tutkija Timo Malmi. Mitä valintoja he itse olisivat samassa tilanteessa tehneet?
>Katso lukupiiri videogalleriasta

 

 

 

 

Lähetä linkki