yle.fi

Juoni

Katja (24) on vastavalmistunut geodeetti. Hän on lähtenyt kotikylästään Parauksesta, aivan Venäjän rajalta, kymmenen vuotta aikaisemmin ja päättänyt olla koskaan palaamatta. Työ maanmittausryhmän johtajana pakottaa hänet takaisin: Katjan ryhmä määrätään korvaamaan kotikylän tienoilla kiintopisteitä mitannut ryhmä, joka on yhtä lukuun ottamatta kuollut auto-

onnettomuudessa. 

 

Pölyttyneessä, työttömyyden ja väestön ikääntymisen vaivaamassa kylässä vallitsee toiveikas tunnelma, sillä vuosikymmeniä sitten suljettu kaivos on avattu uudelleen. Kylän harvoille nuorille miehille, Katjan entisille koulukavereille, löytyy ehkä taas töitä.
Katja ryhmineen – täydennettynä onnettomuudessa hengissä selvinneellä –

jatkaa edeltäjiltään kesken jäänyttä työtä. 

Mittaustuloksista alkaa paljastua outouksia, kun ne täsmäävät väärällä tavalla. Katja joutuu pitämään ryhmänsä kylässä suunniteltua pidempään, mikä sopii hänelle hyvin: Katja haluaa korjata suhteensa kylässä edelleen asuvaan äitiinsä ja tämän äitiin.

Hajanaisista vihjeistä ja kyläläisten kertomuksista Katja saa vähitellen rakennetuksi kaivoksen avaamisesta kuvan, joka pelottavalla tavalla yhdistyy epäselviin mittaustuloksiin ja ehkä myös edellisen maanmittausryhmän onnettomuuteen.

Kaivokseen ollaan hautaamassa jotain, mutta kukaan ei tiedä tai halua tietää mitä. Katja päättää, että hänen on oman mielenrauhansa takia saatava selville, mitä rajan molemmin puolin on tekeillä. Samalla kun tämä salaisuus keriytyy auki, Katjalle alkaa valjeta, että kaivokseen liittyy toinenkin salaisuus, 60 vuoden takaa, sodan viime päiviltä. Katja uppoaa näihin salaisuuksiin aivan liian syvälle ennen kuin hän tajuaa, että ne voivat koitua hänenkin kohtalokseen.

Lähetä linkki

Esitysaika

Sarja on päättynyt. 
Maan mitta nähtiin YLE TV2:ssa 31.10. - 14.11.2007 

YLE Areena

YLE Areena

Ohjelma ei YLE Areenassa.
> Katsele muita ohjelmia

Teksti-tv

Teksti-tv:n s.334.