Elokuva/Fiktio

Takaisin

Yhteinen ystävämme

(Our Mutual Friend, Iso-Britannia 1998)

Tiistaina 29.9.2009 alkaen klo 19.30

Yhteinen ystävämme/ YLE Kuvapalvelu

Kuusiosainen Charles Dickensin romaaniin perustuva Yhteinen ystävämme vie meidät keskelle synkeän viktoriaanista Lontoota, jossa vastakohdat täydentävät toisiaan ja mammona pyörittää maailmaa. Ahneus, rikkaus ja köyhyys sanelevat pelisäännöt.

Thames-joesta löytyy rikkaan perijän John Harmonin ruumis ja perheettömän miehen suuri perintö menee hänen ainoille ystävilleen, alempaan työväenluokkaan kuuluvalle Boffinin pariskunnalle. Boffinit joutuvat opettelemaan aivan toisenlaisen elämäntyylin kuin mihin he ovat tottuneet.

Edesmenneen miehen kuolemalla on suuri merkitys myös muille. Myös Johnille puolisoksi luvattu Bella joutuu rakentamaan tulevaisuutensa uudestaan alusta. Mutta kuka huiputtaa ja ketä, ja miksi John Harmon alun perin menetti henkensä?

Sarja palkittiin kolmella BAFTAlla, mm. parhaana draamasarjana. Charles Dickensin viimeiseksi jääneen romaanin pohjalta käsikirjoittanut Sandy Welch. Pääosissa: Anna Friel, Keeley Hawes, Steven Mackintosh, Paul McGann ja David Morrissey.

Takaisin

Tuotanto: BBC, Iso-Britannia, 1998.> Lue lisää sarjasta (englanniksi)Katso myös muut Dickensin romaaneihin perustuvat TV-filmatisoinnit:

> Suuria odotuksia

> Yhteinen ystävämme

> Martin Chuzzlewitin elämä ja salaisuudet

> Pieni antiikkikauppa