Olet tässä

Karhu suorassa lähetyksessä

julkaistu 18.10.2010 klo 15:44, päivitetty 25.10.2010 klo 09:18
clip:1368459;width:100%;height:100%;autoembed:true;language:fi;;autoplay:true;layout:embeded

 

 

Radio Suomessa tehtiin torstaina 13.10.2010 radiohistoriaa, kun Luonto-Suomi-ohjelman suorassa lähetyksessä seurattiin karhua lähietäisyydeltä. Kuuntele toimittaja Juha Laaksosen tiivistunnelmainen puhelinraportti itärajan tuntumasta Kuhmosta.

Luontotoimittaja Juha Laaksonen seurasi lokakuussa karhujen elämää useiden päivien ajan karhukojusta käsin. Keskiviikkona 13. lokakuuta hän oli antamassa raporttia Radio Suomen luonto-ohjelman suorassa lähetyksessä, kun karhu yllättäen ilmestyi paikalle.

- Nyt on kyllä semmoinen tilanne, että ei ole ohjelman historiassa koskaan ollut. Karhuun on matkaa 10 - 12 metriä. Tämä on uroskarhu, ei niin kookas kuin eilinen. Se tuli juuri äsken paikalle ja kaivaa tässä yhden kelon alla jotain, Laaksonen kuiskaili radiolähetyksessä.

Karhu oli kojusta lähimmillään vain kymmenen metrin päässä. Se oli ilmeisesti tottunut kuulemaan kojusta ääniä, sillä se ei välittänyt radioselostuksesta vaan jatkoi ravinnon etsintää.

- Nyt karhu lähtee. Sillä on aika iso takamus, kun se kääntyy toiseen suuntaan. Harmaanruskea niska ja tumma selkäpuolelta. Nyt se nojaa toista keloa vasten ja katselee toiselle puolelle. Siitä aukeaa pieni neva, jonka takana on lehtikuusimetsä, luontotoimittaja tunnelmoi.

Laaksonen ehti myös kuvata ja videoida karhun puuhia. Selostuksen jälkeen paikalle saapui vielä muita karhuja, joita saatiin myös kuvatuksi.

Karhun kohtaamisen sähköisyys välittyi puhelinhaastattelusta hienosti kaikille kuuntelijoille.

- Tämä kojussa oleminen on erittäin jännittävää. Tämä on tosi-tv:tä, Laaksonen päivitteli.

YLE Uutiset

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä