Käytetäänkö sairaslomia väärin?
Lähettänyt: atuubi 02.02.2011 - 15:27
EK:n ylilääkäri Jan Schugk keskustelee Työpahoinvointi-illassa mm. työajan väärinkäytöstä.
Katso muita aiheeseen liittyviä videoita ja kuvia:
Kotimaa, Henkilöt, A2 Teema, työpahoinvointi, Terveys ja hyvinvointi
Kotimaa, Henkilöt, A2 Teema, työpahoinvointi, Terveys ja hyvinvointi
Katsottu 5979 kertaa
ei voi olla totta
Kirjoittanut: polvi sökönä 08.02.2011 - 21:12
Lääkärin kommenteista päätellen hän ei taida olla tehtäviensä tasalla.Tässä tapauksessa hänen olisi pitänyt lähettää potilas röntgeniin josta olisi selvinnyt ehkä kuluma selässä ja jotain muuta.Tässä saattaa olla kysymyksessä väsymyskin tai loppuunpalamisen tunnetta, ei kertakaikkiaan jaksa muuta kuin rentoutua.Lääkärin pitäisi kyllä joskus osata lukea potilasta rivien välistä.
Itselläni kesti viisi vuotta polven diaknosointi, aina tuli vaan särkylääkkeitä ja sairaslomaa, uskomatonta.Kyllä itsellenikin tuli tunne että luulevat että pinnaan.Pääsin lopulta leikkaukseen ja sain polven kuntoon.Arvatkaa mitä mahtoi maksaa ne sairaslomat yhteiskunnalle sekä työnantajalle.
Ei voi olla oikein että potilas joutuu kertomaan lääkärille mitä pitää tehdä,tehän ammattilaisia olette.
hiihtäjätyttö
Kirjoittanut: Vieras 09.02.2011 - 00:29
sairastuin reumaan, olen aina liikkunut, lääkäri kehoitti liikkumaan, ja tulehdusarvojen ollessa valtavan korkeat, kirjoitti 2 viikon sairasloman ja kehoitti silti ulkolemaan ja hiihdin. Kerroin töissä lomastani ja hiihtämisestä, johon 20 vuotta kiusausta yrittänyt pomo sanoi, että sairaslomalla hiihtänyt, sanoin, että kyllä, kyllä lääkäri kehoitti kohtuulliseen liikkumiseen. Siitä se kiusaaminen vasta alkoikin! Sanouduin irti kun vajaakuntoiseksi kroonisen sairauden johdosta joka päivä puhuteltiin. Nyt olen työkyvyttömyyseläkkeellä. Kiitos vakuutusyhtiön ja hyvän lääkärin.
Pahin mahdollinen esimerkki kyttäyksestä
Kirjoittanut: isoH 35v 09.02.2011 - 00:33
Ehkä kannattaisi röntgenin lisäksi miettiä, miksi lääkärin mainitsema lentopalloilija 'lintsaa' töistä - mikä työssä, tehtävissä, yhteisössä ja yrityksessä mättää?
Karseinta on, että ko. lääkäri on ollut korkeassa asemassa suhteessa yritykseen, josta olen ollut nyt viisi vuotta sairaslomalla työuupumuksen ja masennuksen vuoksi.
Työnantajani ei suostu purkamaan työsopimustani yhteisellä sovinnolla, vaikka se olisi kaikkien etu lopulta. Minä saisin vapauden ja ahdistus vanhasta katoaisi ja pääsisin aloittamaan uutta ilman tätä absurdia tilannetta. Minulle on perusteltu, että työsuhdettani ei katkaista, koska siitä tulisi yritykselle lisää eläkemaksuja! Eikö kuitenkin ole yhteiskunnalle kalliimpaa, että koska en kykene palaamaan entiseen työpaikkaani ja haluan tehdä muuta lääkärinkin suosituksella, että työsuhteeni purataan sovinnossa ilman että minulle tulee irtisanoutumisen haittoja?
Näinkö tapetaan aloitekykyinen, ahkera työntekijä? Miksi niin monet ovat sokeita tälle työelämän murrokselle, jossa nuorten 'asenteet' oikeasti tähtäävät työn mielekkyyteen ja järkeistykseen - esimerkiksi juuri hoitoalan työt olisivat jouston ja työn ohessa tapahtuvan koulutuksen (lähihoitaja-sairaanhoitaja) tehostettavissa. Nuoret haluat tehostaa, järkevästi, ilman keppiä...
lääkärihän se tietää
Kirjoittanut: Vieras 09.02.2011 - 07:20
tottakai terve ihminen on sairas ja haluaa olla pois kaikesta toiminnasta ja mukavasta ja reippaasta elämästä. terveellsellä ihmisellä kuten ko. lääkäri tietää, on vain tarve laiskotella ei mitään tarvetta olla toimelias ja virkeä ja rakastaa elämää sen kaikissa muodoissaan.
Lintsarit
Kirjoittanut: Vieras 11.02.2011 - 20:34
Joo näin varmasti. Mitä jos kaverilla urheilutausta, ja tiukka fysiikka. Määrätty rasitus provosoi hankalatkin oiteet?
Tää Jan on asenteeltaan suoraan kolmannen valtakunnan perillinen. Toivottavasti mun lapset ei koskaan joudu tuollaisen kylmäkaapin vastaanotolle.