arkisto
arkisto 1999 arkisto 2002 arkisto 2001 arkisto 2000 arkisto 2003    
   
 aikataulu
tammikuu
helmikuu
marssia
huhtikuu
toukokuu
kesäkuu  
heinäkuu
elokuu
syyskuu

lokakuu
marraskuu
joulukuu
     
     
     
     
     

 

Historiikki - arkisto

Ensimmäinen Basaari lähetettiin 31.8.1996. Silloin katsojille tarjoiltiin viidentoista minuutin mittaisia henkilökuvia maahanmuuttajista. Jo viiden vuoden ajan ohjelmat ovat olleet puolen tunnin mittaisia makasiineja ja dokumentteja uusista suomalaisista, heidän perheistään ja sukulaisistaan. Ohjelmat ovat tutustuttaneet katsojat uusiin kulttuureihin ja ajatuksiin. Kurkista arkistoon ja tutustu Basaarin teemoihin vuodesta 1998 eteenpäin!

Boundless-Basaarit:

11.1. Euroopan romanit.
Nuoret romaniaktivistit 20 Euroopan maasta kokoontuivat marraskuussa Barcelonaan ensimmäiseen yhteiseen kongressiinsa. Suomen delegaatiota johti Miranda Vuolasranta. Ohjelmassa tutustutaan Suomen romanien lisäksi Unkarin ja Espanjan romanien tilanteeseen.

18.01. Basaari Euroopassa
Ohjelmassa Hollanissa asuva surinamilainen cheerleader, Ruotsin bengaliperheiden perinteet ja turkkilaistyttöjen jalkapallojoukkue Berliinissä.

25.01. Basaari Euroopassa
Ohjelmassa afrikkalaisten adoptiolasten kummitädin syntymäpäivät Belgiassa, Ruotsissa asuvan senegalilaispojan tarina sekä Englannissa asuvan intialaisen monimiljonäärin pääsy ylähuoneen jäseneksi.

08.02.
Mitä on kauneus? Juontajat Aram Aflatuni ja Michelle Sujballi haastattelevat venäläistä pukusuunnittelijaa Jekaterina Taimea Galant -ompelimossa, filippiiniläistä Jindahra Karppista kauneushoitola Phuketissa ja costaricalaista Alexander Tayloria punttisalilla.

15.02.
Tässä Basaarissa tutkaillaan maahanmuuttajien työhaluja ja työllistymismahdollisuuksia. Mukana mm. vietnamilainen pariskunta Nau (Canon) ja Bao (Kalevala Koru), Matthew Cooper Englannista, Farah Faisal Ali Somaliasta ja Shankar Roy Intiasta.

22.02.
Ohjelmassa tapaamme taiteilijoita, jotka rakastavat Suomea niin paljon että haluavat asua täällä. Anna Makovic Unkarista, Lien Ha Vietnamista ja Sunday Ogunyemi Nigeriasta etsivät taiteilijantyölleen inspiraatiota Suomesta.

01.03.
Ensikertalaistelttailijat Joel Terry Kuubasta, Aissa Badji Senegalista ja Yonca Ermutlu Turkista Aramin ja Michellen johdolla selvisivät hengissä Nuuksion helmikuisesta yöstä.

22.03
57:s Basaari esittelee matkalaukkulapset, jyväskyläläisen ihmisarvoluokan ja maailmankansalaiskypsyyskokeen.

29.03.
Juontajat Aram Aflatuni ja Michelle Sujballi tapaavat aikuisuuteen kurkottavia adoptiolapsia ja heidän vanhempiaan.

05.04.
Polkubasaarissa tutustumme senegalilaiseen laulajaan ja rumputaiteilijaan Meissa Niangiin, hollantilaisliperiläisen luomuviljelijä Pjotr Houtbeckersin perheineen ja pohjanmaalais-amerikansiirtolaisen Al Rekon.

12.04.
Ohjelmassa tutkitaan uskoa ja uskomista monen uskonnon ja uskovaisten kautta. Pääsiäisenä Kristus nousi kuolleista, mutta mitä juhlii hindu, juutalainen tai muslimi pääsiäissunnuntaina.

19.04.
Basaari vietti kahdeksan tuntia Helsingin asematunnelissa, keskustelua käytiin ohikulkevien uusien eriväristen suomalaisten kanssa synnytyksestä Titanicin elokuvan miestähteen saakka.

26.04.
Keväisissä tunnelmissa tavataan Siperiasta Helsingin Malmille muuttanut rintaliivikauppias Marina, tutustutaan Villa Familiaris- perhekeskuksen uuteen päiväkotiin ja vieraillaan kevätlounaalla jamaikalaiseen tapaan.

05.05. Basaari Euroopassa
Belgialainen pariskunta on huolissaan maassa laittomasti oleskelevan zairelaisen naisen kohtalosta. Ohjelmassa tutustutaan myös kiireisen elämänsä rauhaan ja Suomen järvien tyyneyteen vaihtaneeseen amerikkalaiseen sekä kuinka Hollanissa asuva Oma Alvarez tuntee olonsa yksinäiseksi, vaikka hänellä on 14 lasta ja 43 lastenlasta.

10.05.
Uutisoinnin maailma! Miten maahanmuuttajasta syntyy uutinen? Mediabasaarissa tutustutaan myös elämänsä suunnan muuttaneeseen nuoreen ruotsalaismieheen.

24.05.
Amerikkalainen Howard Smith muutti Suomeen 26 vuotta sitten. Basaarin Michelle kyläilee taiteilija Smithin kotona Fiskarsissa. Aram puolestaan käy ulkomaalaisten itsensäkehittämisyhdistyksen kevätjuhlissa. Helsingissä lanne liikkuu ja rummut soi. Lopuksi tapaamme Sansibarilla asuvan Jussin.

31.05.
Basaari järjesti kevään ensimmäiset lavatanssit Lammassaaren Pohjanpirtillä. Mukana olivat kansainväliset tähdet Adolfas Skurdelis, Tokion suuri poika Toshitake Shinohara sekä Sibone Oroza.

24.08.
Syyskauden ensimmäinen Basaari vie meidät Roijan ja Mikan kesähäihin Vihtiin. Suomalaispersialaisen Roijan ja suonenjokelaisen Mikan lisäksi tapaamme Roijan isovanhemmat sekä vanhemmat. Oppaana kolmen sukupolven maailmaan toimii morsiamen veli Aram Aflatuni.

31.08.
Isosisko Anni ja pikkusisko Lyyli ovat kaksi aunuksenkarjalaista sisarusta. Heillä on eri kotimaa ja eri kieli. Ohjelmassa mukana Jyskyjärven Folkloreyhtye sekä Liisa Matveinen ja Tellu Virkkala Matelin Kuivalatar- esityksineen.

07.09.
Suomalainen tyttökvartetti Pätsi tapasi senegalilaisen Meissa Niangin Raaseporissa "Faces" -etnofestivaaleilla.

14.09.
Ensimmäistä kertaa elämässään telttasaunassa ja kanootissa. Lantine Harases Namibiasta, Vincent Ogany Nigeriasta ja Angela Georgiades Englannista Tirvanjoella suomalaisessa kesämaisemassa. Juontaja Michelle Sujballi.

21.09.
Toshitake Shinoharan isännöimällä sieniretkellä mukana ruuasta ja rakkaudesta kiinnostunut kansainvälinen joukko.

28.09.
Basaari kulkee Karjaan kaupungissa, Länsi-Uudellamaalla, "Suomen Kurdistanissa" ja tutkii miten elämä siellä sujuu.

05.10.
Alexis Kouros sai Finlandia Junior- palkinnon kirjastaan "Gondwanan lapset". Tapaamme Basaarissa iranilaissyntyisen lääkärin Kourosin sekä hänen vaimonsa Kristiinan. Kallioiden mietteitä, tuulen kerrontaa. Kuka minä olen?

12.10. "Kieletön muttei juureton"
Tarina kolttatytöstö Evestä, joka ei osaa omaa äidinkieltään koltansaamea, mutta kovasti haluaisi osata. Kielettömänä Eve tuntee jäävänsä ulkopuoliseksi hänelle niin tärkeistä asioista.

19.10.
Teatterikoulun monikulttuurisen teatteri-ilmaisun koulutusryhmä sai valmiiksi viime keväänä lopputyönsä "Totta toisille". Kuudentoista kansallisuuden edustama tiimi hakee tänään paikkaansa suomalaisesta todellisuudesta. Basaarin vieraana 5 kurssilaista.

26.10.
Suomessa eri kansallisuuksien välille solmitut avioliitot ovat yleistyneet. Basaari otti selvää mitä ulkomaalaiset naiset ajattelevat kotimaisista miehistä.

02.11.
Anopit ja isoäidit ulkomaalaisten vävyjen ja miniöiden opettajina, ystävinä ja vihollisina. Monikulttuurinen suku siltojen rakentajana ja räjäyttäjänä.

09.11.
Suomen Kansallisbaletin 86 vakituisesta tanssijasta yli 20 on kotoisin muualta maailmasta. Francis Argentiinasta, Javier Meksikosta ja Özen Turkista ovat tulleet Suomeen rakkauden, rauhan ja tanssin tähden.

16.11.
Suomen itsenäisyyspäivä lähenee. Ketkä täällä puolustavat monikulttuurisen Suomen itsenäisyyttä? Basaari suomalaisessa "muukalaisarmeijassa".

23.11.
Kuinka Jamaikalla, Ghanassa, Kanadassa, Marokossa ja Suomessa odotetaan, synnytetään ja hoidetaan vauvoja? Juontaja Michelle Sujballi.