Björn Wahlroos

Anna Puu ja ihmissuhteet kauppatavarana

Maria Jotunin novellit ovat mestarillisia välähdyksiä suurista, säväyttävistä teemoista. "Rakkautta"-novelli kuvaa avioliiton kauppana, naimakauppana, ja "Matami Röhelin" kuvaa hyytävästi ei-toivotun lapsen kauppaa. Sata vuotta myöhemminkin, vaikka naisia ei naiteta taloudellisista syistä, ihmissuhteet ovat entistäkin kaupallisempia. Taloustieteilijän näkökulmasta lapsi on "kestokulutushyödyke" - kuten jääkaappi. Ma 13.6. TV1 klo 21.30.

Väärin ymmärretty Wahlroosin köyhyyslausunto

On mahtanut Björn Wahlroosia huvittaa kuinka hänen Financial Times – lehdelle antamansa köyhyyslausunto on kääntynyt julkisuudessa päälaelleen. Eihän Wahlroos halunnut köyhien ja särkyneitten perheiden tukemista lopettaa – kuten tulkittiin – vaan purkaa mm. kannustinloukut, jotka vaikeuttavat köyhyydestä pois pääsyä, kun itsensä auttaminen ei aina kannata ...
Ma 06.04.2009 @ 10:47Matti Virtanen

Kateus, ahneus, eriarvoisuus

Turha kierrellä; kateus myy. Tuomion viime viikon jakso Fortumin toimitusjohtajan Mikael Liliuksen kannustinpalkkioista keräsi kevään parhaan katsojaluvun ja -osuuden. Joka kymmenes tv:n katsoja seurasi miten syyttäjä Johanna Korhonen ja hänen todistajansa Kalle Isokallio päihittivät vastapuolen eli Liliusta puolustaneen Tuomo Pietiläisen ja hänen tähtitodistajansa Yrjö Kopran.
Subscribe to RSS - Björn Wahlroos