korruptio

Mätä kaupunki, mätä maa

Eeva Joenpellon romaani Tuomari Müller, hieno mies (1994) on väkevä kertomus pikkukaupungin korruptiosta. Se on kuin ennekuva "Kehittyvien maakuntien Suomesta, liikemiesten ja poliitikkojen hyvä veli -verkostosta, joka alkoi paljastua kaikessa karuudessaan vasta 15 vuotta myöhemmin. Jari Sarasvuo kuitenkin puolustaa Ilkka Kanervaa syyttäjän aiheetonta "ajojahtia" vastaan. oka alkoi paljastua kaikessa

Miten Tansaniassa rikastuu?

Kun kehitysavusta on jälleen kiistelty, niin mieleeni tuli taksinkuljettajan kanssa käymäni keskustelu kevättalvisella Tansanian matkallani 2010. Kysyin yksinkertaisesti, että mitenkä täällä köyhässä maassa rikastuu? Tansanian valtion budjetista noin 40 prosenttia tulee eri kanavia pitkin kehitysavuista. Niiden poistaminen tai nopea, suuri leikkaus johtaisi taloudelliseen katastrofiin arvaamattomin seurauksin. Siinä ollaan kuin varis tervatulla sillalla puolin ja toisin.

Turisti pulassa Afrikassa UM:n määräysten takia

Haluaisinpa nähdä sen konsuliasioista päättaneen ulkoministeriön virkamiehen ilmeen, kun hänelle itselleen ulkomailla pulaan joutuneena ei anneta kohdemaassa päivystävän konsulivirkamiehen kännykkänumeroa. Suosittelen kokeilemaan palvelua täällä Tansaniassa tai missä muualla maailmassa tahansa. Hätätapauksissa virka-ajan ulkopuolella voi soittaa numeroon +358-9-1605 5551 (Suomen ulkoasiainministeriö).

Pitääkö Vanhaselle olla muita vahvemmat todisteet?

Jos pääministeri Matti Vanhanen olisi tavallinen keskiverto Vanhanen, niin riittäisikö silloin yksi luotettavan tuntuinen lähde kohujutun julkaisuun? Jos vastaus on kyllä, niin silloin pääministeriä kohdellaan journalisesti eri tavalla kuin keskiverto Vanhasta. Minusta Julkisen sanan neuvoston YLE TV - 2:n Silminnäkijä - ohjelmaa koskevasta ratkaisusta  http://www.jsn.fi/Default.aspx?d=1090 keskusteltaessa tulisi keskustella myös siitä miten eri uutiskohteisiin suhtaudutaan.
Subscribe to RSS - korruptio