Radiomafia

Ke 02.06.2010 @ 14:36Jukka Lindfors

Mihin jäi Radio Radikal?!

Muistan täsmälleen, mikä sai minut ryhtymään radiotoimittajaksi. Kuuntelin kotona espoolaista Radio Westiä (kuka muistaa?) ja totesin itsekseni, että tähän hommaan ei paljon vaadita. Anyone could do it! Radiomafia oli aloittanut kesäkuussa 1990, ja tuttavani Seppo Bruun touhusi siellä. Eräänä päivänä - pian Radio West -valaistumiseni jälkeen - sain häneltä soiton.
Ti 01.06.2010 @ 19:01Juha Roiha

Radiomafian unohdetut helmet: Toimisto, Niittosilppuri ja Futu-futu

Toimisto oli turkulais-eteläpohjalaisittain tehty aamuohjelma, jonka henkilöt Vesa Latomäki, Perttu Hemminki ja Hoss Siivonen tulivat muka aina aamulla töihin nimeltä mainitsemattomaan konttoriin ja ryhtyivät käymään läpi ns asioita. Toimiston tie päättyi,kun eräs nimeltä solvattu, siviilipalvelumiesten kuulusteluja hoitanut seinäjokinen everstiluutnantti soitti Pentti Kemppaiselle ja show lakkautettiin oikeusjutun pelossa.
Ti 01.06.2010 @ 08:43Jonni Aromaa

Timanttien jäljillä, aids ja minä

Lähdin keväällä 93 Turkuun tekemään juttua Kansallisbaletin tanssijasta Janne Väänäsestä. Muistan yhä hyvin, miten tapaaminen jännitti minua, sillä missään ei opeteta miten kuolemansairasta ihmistä haastatellaan luontevasti. Väänänen oli hiv-positiivisena jättänyt balettitanssijan työt ja siirtynyt tekemään omia koreografioita. Turkuun hän oli tehnyt omaelämäkerrallisen jäähyväisteoksen Striptease.
Ma 31.05.2010 @ 09:59Tarleena Sammalkorpi

Radiomafian nimenannossa

Hirmuinen aivoriihitiimi ponnisteli nimenannossa 1990. Se on nii-iin vaikeaa. Aina. Meitä oli siinä pari koordinaattoria (KOORDINAATTORI= kanavajohtaja, niitä oli kaksi eikä kukaan ollut keksinyt niille näköjään kunnon nimeä kun tavalliset ylepomonimet ei tietenkään kelvanneet; kaikesta ylerasitteesta pyrittiin kouristuksenomaisesti eroon) ja tuotantoryhmien esimiehet, me likainen tusina vai montako meitä olikaan.
Subscribe to RSS - Radiomafia