sota

Historialliset kirjat pysäyttävät

Kulttuuriosaston kirjallisuuskeskustelu osoitti, että vanhat suosikit Päätalon ja Linnan tapaan puhuttelevat edelleen. Runoilija Erkka Filander sanoi, että kamppaileminen kirjallisuuden vaikeutta vastaan sytytti hänet kirjoittamaan ja opettaja Penjami Lehto, että hänen minäkuvansa on syntynyt kirjojen ja kirjakeskustelujan kautta.
Pe 10.05.2013 @ 11:22Juhana Säilynoja

Balkanilla diktaattorin pyhätöstä voi tulla pyllymäki

Tapasin Saïdin liikennevaloissa. Olin toista päivää Pristinassa ja varmaan näytin olevani ihan hukassa. Hän neuvoi minulle ja ystävilleni reitin mukavaan ravintolaan ja lähti itse mukaan. Saïd oli kuvataiteilija. Kosovon sodan aikana hän oli asunut Saksassa ja puhui täydellistä englantia. Sydämellinen ja avoin taiteilija kertoi kokemuksistaan ja ajatuksistaan kotimaastaan. Hän mietti, selviääkö Kosovo koskaan yksin ilman kansainvälisen yhteisön huomattavaa apua.
To 03.02.2011 @ 09:29Iikka Vehkalahti

Kansakunnan muisti

Kulunut ja aina toistettu on lause: ” dokumenttielokuva on osa kansakunnan muistia”. Elina Kivihalmeen Tuntematon emäntä tekee lauseesta todellisen. DocPointin uusi taiteellinen johtaja Erja Dammert muotoili ajatuksensa dokumenttielokuvan merkityksellisyydestä Tuntemattoman emännän ensi-illan jotenkin seuraavasti: ” Dokumenttielokuva aiheuttaa keskustelua ja ilman keskustelua ei tapahdu muutosta”. Jällen kerran: kysymys dokumenttielokuvan yhteiskunnallisesta luonteesta.
Ti 31.03.2009 @ 18:14Tue Steen Müller

Irakin sotaa

Kun tiistai-iltaisin pyörii TV 1.ssä draamasarja Generation Kill tulee mieleen, kuinka monta erinomaista dokumenttielokuvaa Irakin sodasta onkaan tehty ja kuinka monta - moensta syystä - on jäänyt näkemättä Suoemssa alkaen Langselyn Iraq Fragment elokuvasta. Tue Steen Müller kirjoittaa Erez Laufertista ( joka on tuttu leikkaaja mm.Arto Haloselle) ja My Country, My Country elokuvssta.
Subscribe to RSS - sota