Yhdysvallat

Pyhää Patrikia juhlimassa

Yksi Yhdysvalloissa asumisen hyvä puoli on kulttuurien kirjo ja sen mukanaan tuomat monenlaiset riennot. Kiinalaisten uusi vuosi oli ja meni, ja tällä viikolla on ollut irlantilaisten vuoro juhlia suojeluspyhimystään Pyhää Patrikia. Railakas ilonpito piti sisällään laulua, tanssia ja oluenjuontia. Ja irlantilaiset jos ketkä osaavat pitää hauskaa eli iirin kielellä craicia!

Matka kodittomaksi voi olla lyhyt

Koko omaisuuttaan mukanaan raahaavat kodittomat ovat tuttu näky Yhdysvaltain suurkaupungeissa. Kodittomien määrä oli Yhdysvalloissa monta vuotta laskussa, mutta laman takia määrä on viime aikoina lievästi noussut. Erityisesti työttömiksi joutuneilla on suuri riski menettää kotinsa, sillä sosiaalinen turvaverkko ei ota useinkaan tippuvaa vastaan. Perheellisten osuus kodittomista on kasvanut talouskriisin myötä.

Will you be my Valentine?

Sinkun olisi helppo ahdistua ystävänpäivän vietosta Yhdysvalloissa, sillä Valentinuksen päivä on Jenkkilässä ennen kaikkea rakastavaisten juhla. Vaaleanpunaisella kyllästettyä päivää juhlitaan ahkerasti, ja juhlan kaupallinen potentiaali hyödynnetään täysin. Päivän yliromantisoimisesta ei kuitenkaan kannata ahdistua, sillä kyseessä on vain yksi kaupallisen makuinen juhlapäivä muiden joukossa.

Deittailua amerikkalaisittain

Amerikkalainen deittailukulttuuri eroaa meikäläisestä. Useiden potentiaalisten partnereiden tapailu rinnakkain on normaalia, ja deittailuun suhtaudutaan muutenkin rennosti. Deittailu ei Jenkeissä tarkoita sitä, että pitäisi heti hypätä sänkyyn ja mennä naimisiin. Kysymys on ennemminkin vaihtoehtojen kartoittamisesta ja niihin rauhassa tutustumisesta.

Sivut

Subscribe to RSS - Yhdysvallat