2003  Syyskuu   Lokakuu   Marraskuu   Joulukuu 


TIEN PÄÄLLÄ MICHAEL MOORE 

Keskiviikkona 1.10.2003 TV2

(The Big One)

Michael Mooren ironinen ja humoristinen ristiretki tavallisen ihmisen puolesta suuryhtiöiden ja turmeltuneiden poliitikkojen Amerikassa. Matkustaessaan kirjansa markkinointimatkalla ristiin rastiin USA:ta Moore yrittää epätoivoisesti tavata suuryhtiöiden toimitusjohtajia onnistuen vihdoin Niken pääjohtaja Phil Knightin kanssa. Vain muutama kuukausi elokuvan valmistumisen jälkeen Nike korotti kehitysmaiden työntekijöidensä alaikärajan 18 vuoteen.

Ohjaaja Michael Moore
Tuotanto Dog Eat Dog, USA, 1997

Kuva: kuvanauhalta


JALKAPALLOA JA TAIKAKEINOJA 

Keskiviikkona 1.10.2003 TV2

(Football and Witchcraft) Lähes kaikkialla Afrikassa turvaudutaan yhä taikuuteen, kun jossakin asiassa tarvitaan erityistä apua. Senegalissa jalkapallojoukkue harjoittelee sekä teknisellä että mystisellä tasolla voittaakseen ottelun ja torjuakseen vastustajan pahat henget. Taikakeinot ovat taustalla niin katuotteluissa kuin Senegalin ensimmäisessä divisioonassakin eikä niitä kaihdeta käyttämästä maailmanmestaruustasollakaan.

Ohjaaja Marcello Aliotta.
Tuotanto Mox & Fox Funf Production, 2001


HUSH! 

Keskiviikkona 8.10.2003 TV2

(Tishe!)

Absurdia komediaa suoraan todellisuudesta ammentava kuvaus pietarilaisesta katutyömaasta, jota ohjaaja on kuvannut asuntonsa ikkunasta realistisesti, surrealistisesti ja abstraktisti.

Ohjaaja ja tuotanto Victor Kossakovsky, Venäjä, 2002

Kuva: TV2 Tiedotus


PUHTAUDEN AIKA 

Keskiviikkona 15.10.2003 TV2

(Purity)

Naisen on oltava puhdas. Ortodoksijuutalaisuudessa mies ei saa koskea vaimoaan kuukautisten ja sitä seuraavien 7 päivän aikana. Palkittu dokumenttielokuva kertoo ohjaaja itse sekä Natalia, Katie ja Shira ovat kukin suhtautuneet omassa elämässään vaatimukseen naisen puhtaudesta.

Ohjaus Anat Zuria.
Tuotanto Amythos, Israel 2002.

Kuva: TV2 Tiedotus


MENESTYKSEN SALAISUUS 

Keskiviikkona 15.10.2003 TV2

(Interesting Times -The Secret of my Success)

Pieni kiinalainen maalaiskylä valmistautuu kansankomitean vaaliin. Vastakkain on poliitikon peruskuva, herra Lu ja asiat suoraan laukova rouva Li. Vaalitaistelun keskiössä on syntyvyyden säännöstely. Dokumenttielokuva kuuluu sarjaan "Mielenkiintoisia aikoja" ja se voitti Amsterdamin elokuvajuhlien toisen pääpalkinnon.

Ohjaaja Duan Jinchuan.
Tuotanto Decameron Films, Kiina, 2002

Kuva: Decameron Films


GANGUT - PUNAINEN HANKO

Keskiviikkona 22.10.2003 TV2

Talvisodan rauhanehdoissa Stalin vaati Hangon Neuvostoliiton tukikohdaksi 30 vuoden ajaksi. Maaliskuussa 1940 kaupunki tyhjennettiin ja sinne asettui 30 000 neuvostoarmeijan sotilasta ja siviiliä. Syntyi Krasnij Gangut- myyttinen, venäläinen, Punainen Hanko.

Ohjaaja KJ Koski
Tuotanto Illume Oy, 2003

Kuva: TV2 Tiedotus


FELLINI, SYNNYNNÄINEN VALEHTELIJA

Keskiviikkona 22.10.2003 TV2

(Fellini, I'm A Born Liar)

Millaista oli työskennellä Federico Fellinin kanssa? " Ensimmäiset viisi viikkoa olivat helvetti maan päällä", vastaa Terence Stamp fellinimäisessä dokumenttielokuvassa, jossa monet muut ja Fellini itse kertovat italialaisesta mestariohjaajasta.

Ohjaaja Damian Pettigrew
Tuotanto Portrait & Compagnie, Ranska, 2002

Kuva: Portrait & Cie


TERVETULOA POHJOLAAN 

Keskiviikkona 29.10.2003 TV2

(Welcome to Denmark)

Kenen ovelle poliisi koputtaa? Joseph, Tanja ja Zakia tulivat Skandinaviaan paremman elämän toivossa. Kolmen vuoden ajan dokumenttiryhmä seurasi heidän dramaattista elämäänsä Tanskassa.

Ohjaaja Erlend Mo
Tuotanto Koncern tv- og filmproduktion ApS, Tanska, 2003

Kuva: TV2 Tiedotus