2004  Syyskuu   Lokakuu   Marraskuu   Joulukuu 


Rahan päämaja

Keskiviikkona 24.11.2004 TV2

(Wall Street - the Wondering Trip)

Sveitsiläisdokumentti sukeltaa pörssimereen

"Wall Street on ainoa paikka maailmassa, missä miljoonat ja taas miljoonat dollarit vaihtavat omistajaa ilman allekirjoituksia, ilman todistajia."

"Wall Street on sotatanner. Illalla asettelen vaatteeni valmiiksi seuraavaa päivää varten kuin sotilaspuvun, eikä aamulla koskaan tiedä, millainen päivä on edessä. Miten paljon on taisteltava."

"Ansaitsin vuodessa enemmän kuin isäni koko elinaikanaan."

Andreas Hösslin ohjaaman elokuvan avulla pääsemme kurkistamaan maailmantalouden keskipisteeseen, New Yorkin pörssiin Wall Streetille, jossa ohjaaja haastattelee useita analyytikkoja, pörssimeklareita ja pörssin veteraaneja, jotka selittävät selkokielellä työtään, omia tunteitaan ja työympäristöään.

Wall Streetillä työskenteleville yhteistä on, että he pitävät riskeistä, ajattelevat nopeasti ja tekevät päätöksiä epävarmoissa ja vaikeissakin olosuhteissa. "Vietnamin kokemusten jälkeen olen coolein tyyppi neuvotteluhuoneessa."

Johtavat pörssi- ja sijoitusyritykset ovat käynnistäneet Harlemin ja Bronxin nuorille ohjelman, jonka pitäisi tehdä pörssistä vähemmän mystinen paikka nuorten mielikuvissa.

Kuvaamisen alkuaikoina uhkasi Irakin sota. "Jos on sota tai rauha, on tilanne pörssikaupassa normaali, mutta vähäisetkin epävarmuudet horjuttavat kaupankäyntiä", kuvaa eräs asiantuntija tilannetta. Elokuvan kuvaukset loppuivat muutama päivä New Yorkin terroristi-iskun jälkeen.

Elokuvan on tuottanut Espaces Film GmbH, Sveitsi, 2004.

Kuva: Espaces Film GmbH

ah-v



[Takaisin]