2007  Kesäkuu   Heinäkuu   Elokuu 


TOSIFARMARIN TARINA 

Tiistaina 5.6.2007 klo 22.05 TV2

(The Real Dirt on Farmer John)

John Peterson on kaikkea muuta kuin tyypillinen maanviljelijä. Hänen elämäntarinansa hippikausineen, maatalouden kriiseineen ja ekotuotantoineen on todellinen amerikkalainen sankaritarina.

Ohjaaja Taggart Siegel

Kuva: Taggart Siegel


TEHTAAT OVAT MEIDÄN  

Tiistaina 5.6.2007 klo 23.30 TV2

(The Take)

Naomi Kleinin ja Avi Lewisin kantaaottava dokumenttielokuva argentiinalaisten tehtaiden työntekijöistä, jotka nousevat globalisaatio-kehitystä vastaan ottamalla tehtaat omaan haltuunsa.


Kuva: YLE Kuvapalvelu


TARKASTUS + JÄLKIKIRJOITUS 

Tiistaina 12.6.2007 klo 22.05 TV2

Kymmenisen vuotta sitten tehty dokumentti kertoo miten Brysselin komissio muutti suomalaisen maanviljelijän elämän. Jälkikirjoituksessa katsotaan mitä viljelijöille kuuluu tänään.

Ohjaaja Untamo Eerola

Kuva: YLE Kuvapalvelu


UUTISIA KODISTA JA KOTOA 

Tiistaina 12.6.2007 klo 23.00 TV2

(House 2005)

Palkitun dokumenttiohjaajan Amos Gitain elokuva vanhasta Länsi-Jerusalemissa sijaitsevasta talosta. Talon historiassa ja tässä päivässä kiteytyvät monet kysymykset israelilaisten ja palestiinalaisten olemassaolosta.

Kuva: YLE Kuvapalvelu


MAALAISELÄMÄÄ II 

Tiistaina 19.6.2007 TV2

(Depardon-profils farmers 2: Daily Life)

Ranskalainen mestariohjaaja Raymond Depardon kuvasi Ranskan maaseudulla viimeisten neljän vuoden aikana tapahtuneita osin dramaattisiakin muutoksia näennäisesti paikalleen pysähtyneessä maailmassa.

Kuva: YLE Kuvapalvelu


KAUPUNKI SYVÄLTÄ 

Tiistaina 19.6.2007 TV2

(Fucking Sheffield) (Attercliffe Road)

Pohjoisenglantilainen Sheffield oli aikoinaan mahtava terästeollisuus-kaupunki. Dokumentti kertoo karun tarinan kaupungista, jonka asukkaat yrittävät pärjätä uusin keinoin.

Ohjaaja Kim Flitcroft

Kuva: YLE Kuvapalvelu


ZETOR - VAPPAANA SYNTYNYT 

Tiistaina 26.6.2007 TV2

Temmeksen miehet ajavat Zetoreillaan kohti Keskisen kyläkauppaa - ja Katri-Helena soi. Tähän näkymään tiivistyy mielikuva Suomen jälleenrakentamisesta ja 50-luvusta - maaseudun kulta-ajasta.

Ohjaaja Jukka Kärkkäinen

Kuva: YLE Kuvapalvelu


RAJASEUDUN POIKAMIEHET JA JÄLKIKIRJOITUS 

Tiistaina 26.6.2007 TV2

Dokumentti pohjoiskarjalaisista poikamiehistä ja heidän suhteestaan naisiin. Pääosissa Mujunen ja Pasi, jotka metsästävät, koska elämänpuurosta puuttuu edelleen se jokin.

Ohjaaja Erkko Lyytinen

Kuva: YLE Kuvapalvelu