tarina jaksot hahmot palaute

Hiljaista on...tarina
   
 

Yksitoista osaa komediaa keskiviikkoisin klo 20. Sarja alkaa 26.11.03

Jo kaksi kertaa eronnut yritysmagnaatti A. U. Ahlroos on mennyt kihloihin nuoren sihteerinsä Eeva Suurosen kanssa. Huonon omantunnon siivittämänä hän saa päähänsä fuusioida uuden suhteen ja edellisten avioliittojensa hedelmät. A.U. ottaa siipiensä suojaan aikuiset poikansa Algotin ja Uolevin, joilla ei ole ollut minkäänlaista aavistusta sukulaisuudestaan. Uolevin tilitoimisto on tosin vastikään auttanut Algotin yrityksen konkurssiin, mikä ei suuresti ole avuksi yhteisen tulevaisuuden suunnittelussa. Pojat joutuvat unohtamaan vihanpitonsa, sillä isä antaa ymmärtää, ettei ennakkoperintöön ole juuri mahdollisuutta, elleivät pojat saa yritystään kannattamaan.

Yritystä?

Isä lahjoittaa pojille vanhan navetan, jotta nämä voivat perustaa yrityksen. Liikeideasta ei tosin ole harmainta aavistusta. Isän mielestä liikeideat ja muut turhanpäiväiset pikkuseikat hoituvat omalla painollaan, kunhan yrityksellä on pätevä sihteeri. Pojille tarjoutuukin todella pätevä, Pirjo Lax, mutta yllättäen salaisessa lippuäänestyksessä voiton vie toinen tarjokas, Tiina Mäkkylä, täpärästi rinnanmitalla. Uudesta sihteeristä ei juurikaan saada potkua yrityksen starttaamiseen, sillä isä joutuu Eevan vaatimuksesta antamaan tälle potkut. Hän tajuaa kuitenkin Tiinassa piilevän lahjakkuuden ja palkkaa hänet omaan yritykseensä. Isällä on aina ollut silmää naiskauneudelle – samoin pojilla, sillä he rakastuvat uuteen, yliempaattiseen ”äitiinsä” Eevaan.

Rakkaussuhteiden lisäksi solmuun menevät myös raha-asiat, sillä isä palkkaa poikien avuksi entisen painikaverinsa Armas Kuhan, jonka asiantuntemus liittyy enemmänkin seuranpitoon kuin talouteen tai yrityksenpitoon. Poikien hapuilu liikeideasta toiseen marssittaa esiin kirjavan joukon jos jonkinlaista menestyjää. – Eräänlaisia menestyjiähän myös Uolevi ja Algotkin olisivat, ellei heillä ei olisi ainaista puutetta kahvista, naisista ja rahasta…

Pirjo Kämpin tulkitsema tunnusmelodia” Hiljaista on”, samoin kuin lähes koko sarjan soundtrack on Erik Lindströmin sävelaarteistosta peräisin.

Sarjassa vierailevat muun muassa Esko Roine, Ilkka Korhonen, Heidi Kiviharju, Mika Honkanen, Ilkka A. Jokinen, Jari Leppänen, Risto Korhonen, Auvo Vihro, Jukka Salmela, Ola Tuominen, Ari Myllyselkä, Aksu Piippo, Jorma Markkula, Timo Julkunen, Minna Hokkanen, Jevgeni Haukka, Sirke Lääkkölä, Markku Peltola ja Maria Aro.

Käsikirjoitus on Ykä Pihlajamäen ja Jukka Mäkisen.
Sarjan on ohjannut Jukka Mäkinen ja sen on TV 2:lle tuottanut YLE Draamaohjelmat.

Algot Ahlroos – Ilkka Heiskanen
Uolevi Ahlroos – Tom Lindholm
Armas Kuha – Risto Salmi
Isä, A.U. Ahlroos; – Matti Tuominen
Eeva Suuronen – Sari Havas
Tiina Mäkkylä – Elina Salovaara
Pirjo Lax – Kirsi Tarvainen