Kulmakarvat antavat kasvoille ryhtiä ja mallia. Siksi niiden muotoiluun kannattaa panostaa. Kulmakarvojen laittaminen alkaa kulmien siistimisellä. Voit mennä nypityttämään ensimmäisen kerran kulmasi kosmetologille, joka katsoo sinulle sopivan mallin kulmillesi. Sitten kun hajakarvoja alkaa siistimisen jälkeen kasvaa uudelleen, niin nypit itse ne pois. Tällä hetkellä suositaan suht luonnollisia kulmia, joten ei kannata nyppiä kulmia liian ohuiksi.

Kun kulmat ovat siistit, niitä on helppo muotoilla vielä lisää esim. kulmakynällä. Hyvä vinkki kulmien tummuusasteelle on se, että tummahiuksisilla kulmat olisivat hiuksen tyven väriset ja vaaleahiuksisilla asteen tummemmat kuin hiusten sävy.


Kulmakynällä muotoilu: vedä kulmakarvoihin karvan suuntaisia lyhyitä viivoja.


Kulmakynällä saat paikkailtua, jos kulmissasi on jotain kolokohtia; tarvittaessa saat pidennettyä kulmia, nostettua kulman mallia tai tummennettua niitä.

1. Kulmakynällä kannattaa tehdä kulmakarvan suuntaista lyhyttä viivaa kulmakarvoihin. Älä tee kulmia yhdellä viivalla, sillä se tekee helposti kulmakarvoista luonnottoman näköiset. Hyvä apuväline on myös kulmakarvaharja: harjaa sillä kulmat läpi sen jälkeen kun olet kulmat värittänyt, niin saat luonnollisemman lopputuloksen.

2. Tee ensin kulmakarvat valmiiksi ja tämän jälkeen silmämeikki. Kun silmämeikki on valmis, niin katsasta vielä että kulmat ja silmämeikki sopivat yhteen, ettei toinen hypähdä liikaa esiin.

3. Kun kulmakarvasi ovat valmiina ja "tarkistetut", suihkuta sormenpäähäsi hieman lakkaa ja siloita sillä kulmakarvat - näin kulmakarvat pysyvät paikoillaan siistinä!