Luomivärin käyttö ei ole päivämeikissä välttämättömyys. Kouluaamuina sipaisisin esim. hieman aurinkopuuteria luomille, joille olisi sitä ennen taputeltu meikkivoide ja puuteri - se riittää, sillä luomivärin laitto on se, mikä vie meikissä hieman pidemmän ajan.

1. Kun laitat luomiväriä, aloita luomien pohjustuksella. Eli levitä luomille ensin meikkivoide tai luomenpohjustusaine ja puuteroi ne sen jälkeen.
2. Levitä sen jälkeen koko luomelle vaalea luomiväri.
3. Tämän jälkeen levitä tummempaa sävyä silmän ulkonurkkaan ja häivytä se kohti silmän keskiosaa. Tumman värin levityksessä kannattaa muistaa se, että väriä on aina helpompi lisätä kuin hangata pois.


Levitä ulkonurkkaan tummempaa luomiväriä ja häivytä rajat.


Tässä muutama sävyvinkki erivärisille silmille:

¤ ruskeille silmille esim. siniset, luumut, ruskeat, turkoosit
¤ sinisille silmille esim. violetit, siniset, ruskeat, persikat
¤ vihreille silmille esim. siniset, vihreät, roosat, punavioletit

Silmämeikin tekoon tarvitset kaksi sivellintä. Toisella siveltimellä laitat tummempaa väriä silmän ulkonurkkaan, ja isommalla siveltimellä häivytät sen kohti silmäluomen keskiosaa. Häivyttäminen on tärkein juttu silmämeikissä, harjoittele sitä. Värin häivytys tapahtuu aina puhtaalla siveltimellä. Kun teet tumman silmämeikin, niin se ei silti näytä raskaalta, jos olet häivyttänyt tumman värin kunnolla.

Tällä hetkellä meikissä ovat IN tummat, utuiset silmät, jotka loihdit juuri hyvällä häivyttämisellä.Tarvikkeina kaksi sivellintä ja kaksi väriä, tuloksena utuiset silmät.


Siveltimien käytössä kannattaa muistaa se, että pesee niitä noin kerran viikossa. Siveltimiin kertyy helposti rasvaa luomilta, ja kun se siirtyy siveltimestä luomiväriin, niin luomivärin pinta kovettuu ja siitä on vaikeaa saada väriä enää irti. Jos sinulle on käynyt näin, raaputa luomivärin pinnasta kova pinta pois niin johan taas toimii!