Meikkivoiteen tarkoitus on tasoittaa ihoa ja peittää ihon värivirheitä. Meikkivoiteen oikean sävyn löydät kokeilemalla sävyä leukaluun päälle posken alle. Katsasta värisävy vielä luonnonvalossa. Meikkivoiteen sävyksi kannattaa valita mahdollisimman lähellä oman ihon väriä oleva sävy, jotta siitä ei jäisi rajoja.

1. Aloita meikkaaminen levittämällä ihotyyppisi mukainen kosteusvoide kasvoille. Anna sen imeytyä muutaman minuutin ajan ja sen jälkeen aloita meikkivoiteen levitys.

2. Ota meikkivoidetta pieni määrä kädelle. Ota tästä meikkisieneen pieni määrä. Meikkivoiteen voit levittää sormin tai sienellä, mutta sienellä levittämällä saat meikkivoiteen leviämään helpommin tasaisesti iholle ja saat levitettyä sen hyvin esim. nenänpieliin. Levitä meikkivoide taputtamalla, älä sientä vetämällä.3. Levitä meikkivoide ensin ohuelti kasvoille, ja sen jälkeen voit taputella uuden kerroksen niihin kohtiin jotka eivät peittyneet ensimmäisellä kerroksella. Tällä hetkellä suositaan luonnollista ihoa, ei liian meikattua.

Meikkivoiteita on erityyppisiä, joten valinta kannattaa tehdä ihotyypin ja tarpeen mukaan. On olemassa esim. meikkipuuteri, mikä on helppo ja nopeakäyttöinen; siinä on samassa tuotteessa meikkivoide ja puuteri. On öljyttömiä meikkivoiteita, joita suosittelisin rasvoittuvalle iholle, on pitkäkestoisia meikkivoiteita, jotka nimensä mukaisesti kestävät hyvin, ja on meikkivoidestickejä jotka sopivat nuorelle iholle hyvin.

4. Kun olet levittänyt meikkivoiteen kasvoille, häivytä se vielä kaulalle ja katso sitten sivupeilillä, ettei missään näy rajoja. Ja muistathan poistaa meikkivoiteen illalla huolellisesti puhdistusmaidolla - näin ihosi voi hyvin.