Puuterin tarkoitus on kiinnittää meikki. Ensin kasvoille levitetään meikkivoide ja kaikki muut voidemaiset tuotteet, ja sen jälkeen iho puuteroidaan. Puuterin tarkoitus ei ole niinkään tasoittaa ihon väriä eikä peittää näppylöitä (ne tekee meikkivoide, katso osa 1), vaan sillä saat edelliset tuotteet kiinnitettyä ja saat ihosta mattapintaisen.

Jos sinulla on ihollesi oikeansävyinen meikkivoide niin valitse puuterisi sävyksi "transparent", eli väritön puuteri. Jos sinulla on kuiva iho, niin vältä käyttämästä puuteria liikaa, koska puuteri korostaa ihon kuivuutta. Yleensä silmänympärysiho on kuivaa, joten vältä alaluomen puuterointia.


Kiinteä puuteri vai irtopuuteri? Toinen on kätevä kassissa, toinen kiinnittää meikin paremmin.


On olemassa irtopuutereita ja kiinteitä puutereita. Kun teet meikkiä, niin kiinnitä se irtopuuterilla. Irtopuuteri on hienojakoista ja sillä saat luonnollisen lopputuloksen. Laukkuusi sinun kannattaa ottaa mukaan kiinteä puuteri. Se on paljon näppärämpi mukana. Painele kiinteää puuteria vipalla päivän mittaan kasvoillesi, jos iho alkaa kiiltää. Laukkuun suosittelen sen takia kiinteää puuteria, koska irtopuuteria on hankalampi kantaa mukana - avatessasi sen sieltä saataa pöllähtää puuteria vaatteillesi. Kiinteässä puuterirasiassa on yleensä peili mukana, ja on kiva kurkata siitä mihin puuteria pistää (samalla voi katsastaa, ettei ripsiväriä ole karissut silmän alle ja huulikiilto on oikeassa kohdassa).

Puuterin voit laittaa joko puuterivipalla tai puuterisiveltimellä. Puuterisivellintä suosittelen ainakin niille, joilla on iho kuivassa kunnossa - puuteria tulee kevyemmin iholle siveltimen kanssa.
Jos taas käytät vippaa niin painele puuteri iholle vipan kanssa; älä laita sitä vetämällä, sillä silloin vedät myös meikkivoidetta pois kasvoilta.

Tällä hetkellä suositaan meikissä kuulautta, eli vältä liian puuteroitua ihoa.

Muistathan huoltaa vippaasi ja sivellintäsi pesulla! Eli pese vippa ja sivellin kerran viikossa laimennetulla astianpesuainevedellä, niin ne ovat pitkäikäisempiä ja käytössä mukavampia!