Ripsivärejä on monenlaatuisia. On taivuttavia, tuuheuttavia, pidentäviä ja vedenkestäviä. Valitse ripsiväri sen mukaan mitä ripsillesi haluat. Väreistä ruskea ja musta ovat niitä varmimpia.


Tee muu silmämeikki ennen ripsivärin laittoa.


1. Tee ensin koko silmämeikki muuten valmiiksi ja laita sitten vasta ripsiväri. Jos laitat ensin ripsivärin ja sitten vasta luomivärin, niin luomiväriä saattaa karista ripsille ja ripsivärin tummuus katoaa.

2. Kun avaat ripsivärisi, niin ota harja esiin pyörittävällä liikkeellä, jolloin ylimääräinen ripsiväri lähtee harjaosasta pois.

3. Harjaa ripsiin ensin yksi kerros ripsiväriä aivan tyvestä kärkiin. Anna kuivua ja levitä toinen kerros. Jos haluat ripsistä oikein tuuheat, niin laita vielä kolmas kerros.

4. Jos ripsiin jää paakkuja, niin harjaa ripset läpi ripsiharjalla. (Pese vanhan ripsivärisi harjaosa ja käytä sitä ripsiharjana.)

Ripsivärin laitossa kannattaa harjoitella se, että ripsiväri tulee aivan ripsen tyveen; näin sieltä ei vilku vaaleita ripsiä ja ripset näyttävät entistä pidemmiltä.Harjaa ripsiväri tasaisin vedoin aivan ripsen juureen.


- Jos käytät alaluomella rajausta, niin harjaa myös alaripsiin ripsiväriä.
- Jos kärsit jääräpäisen suorista ripsistä, voit käyttää ripsientaivuttajaa. Sen käytössä muista kuitenkin se, että taivuta ainoastaan puhtaita ripsiä (eli niissä ei saa olla ripsiväriä) ja tee taivuttaminen erittäin hellävaraisesti. Vedenkestävä ripsiväri pitää ripset kauemmin taipuisina kuin vesiliukoinen.

Bilemeikissä voit laittaa muutaman ripsitupsun omien ripsiesi lisäksi. Eli tavarataloista saat ostettua paketteja, joissa myydään yksittäisiä ripsitupsuja. Paketeissa on yleensä myös liima mukana. Liimaa muutama ripsitupsu omien ripsiesi tyveen silmän ulkonurkkaan ja anna kuivua. Eikö näytäkin tehokkaalta?Muutama lisätupsu ja ripset saavat ihan uuden lookin!