Ruokakaappi : Nuoren kundin keittiö

Joakim Jormanaisen herkkureseptit


TOMAATTIKEITTO
.............................................................................................

"Tomaattikeitto on tosi herkullinen keitto eikä tomaattien kalttaaminen ole ollenkaan vaikeaa, jos vain noudattaa ohjeita. Keittoa voi helposti muunnella lisäämällä siihen erilaisia yrttejä. Kokeile ja keksi oma muunnoksesi tomaattikeitosta!"


Ainekset: (annos yhdelle)

* 250 g kaltattuja tomaatteja
* 1 dl tomaattimehua
* 4 rkl ketsuppia
* 1 dl smetanaa
* mustapippuria
* 1 rkl sitruunamehua
(auringossa kuivatettuja tomaatteja ohuina siivuina, myydään kaupassa lasipurkissa)

1. Kalttaa tomaatit laittamalla ne 20 sekunniksi kiehuvaan veteen. Nosta ne vedestä pois. Nyt kuori irtoaa todella helposti. Poista tomaateista myös niiden kannat.

2. Hienonna tomaatit tehosekoittimessa ja kaada seos kattilaan.

3. Lisää tomaattimehu sekä ketsuppi ja anna kiehua ainakin 20 minuuttia miedolla lämmöllä.

4. Mausta pippurilla sekä tilkalla sitruunamehua ja sekoita smetana keittoon. Anna kiehua hiljaa vielä muutama minuutti. Halutessasi voit koristella keiton ohuilla auringossa kuivatuista tomaateista leikatuilla siivuilla.



BROILERIN RINTAFILETTÄ & ANANASTA
.................................................................................................


"Ananas on monelle tuttu hawaijinleikkeestä, mutta broilerin kanssa se toimii myös yllättävän hyvin. Sinihomejuusto säestää suolaisuudellaan ananaksen makeutta, ja herkullinen yhdistelmä on valmis."

Ainekset: (annos kahdelle)

* 2 broilerin rintafilettä
* 1 sipuli
* 1 dl valkoviiniä (vihje: voit käyttää myös alkoholitonta viiniä)
* puolikas kanaliemikuutio
* 1 dl vettä
* 1 rkl sinihomejuustoa
* 1 dl smetanaa
* 4 kiekkoa tuoretta ananasta
* oliiviöljyä
* 1 rkl sokeria


1. Leikkaa broilerin rintafileet ohuiksi siivuiksi. Ruskista rintaleikkeet kypsiksi öljyssä.

2. Hienonna sipuli ja kuullota sitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.

3. Kaada pannuun vesi, valkoviini ja kanaliemikuution puolikas.

4. Keitä kokoon viitisen minuuttia. Lisää smetana, sinihomejuusto ja jatka keittämistä vielä muutama minuutti.

5. Kypsennä ananaskiekkoja öljyssä muutaman minuutin ajan kummaltakin puolelta. Ripottele sokeri ananasten päälle.

6. Kaada lämmitetylle lautaselle kastikepeili ja asettele ananakset ja broilerin palat kastikkeen päälle.


KEVÄINEN PAPRIKASALAATTI
.................................................................................................


"Salaatit ovat terveellisiä ja maukkaita sekä helppoja valmistaa. Niihin saa näköä käyttämällä erilaisia salaatteja, kuten tammenlehvää, lollorossoa ja jäävuorisalaattia."

Ainekekset: (annos kahdelle)

* 2 eriväristä paprikaa
* vihreää salaattia maun mukaan
* 3kevätsipulia
* 1 kokonainen avokado pilkottuna
* hyvää oliiviöljyä
* sitruunamehua


1. Huuhtele salaatti ja revi se silpuksi. Leikkaa paprikat ja kevätsipulit ohuiksi siivuiksi.

2. Poista avokadosta kivi ja leikkaa avokadon liha kuutioiksi.

3. Sekoita ainekset ja kaada päälle tilkka oliiviöljyä sekä muutama pisara sitruunamehua ja tarjoa rapeakuorisen patongin kera.


Reseptit ovat Joakimin keittokirjasta nimeltä Nuoren herkuttelijan keittokirja. Iines kiittää Joakimia!