Viikon unelma-ammatti



VIIKON IINES-AMMATTI: KOSMETOLOGI


Tuula ei usko kauneudenhoidon koskaan katoavan muodista.

Kosmetologin ammatti ei ole pelkkää meikkaamista, vaan koko kehon hoitoa. Työn tarkoituksena on ylläpitää ja edistää koko kehon kauneutta ja terveyttä. Anna-Kaisa Niinikoski kävi jututtelemassa kosmetologi Tuula Heinon kanssa Iineksen tämänkertaisesta unelma-ammatista.


Tuula ja Kaisa tekevät lehtijuttua uusista trendeistä.

Tuula toimii pr-tiedottajana kosmetiikka-alan yrityksessä. Kaisa Hatakka taas on toimittaja-maskeeraaja joka tekee yhteistyössä Tuulan kanssa lehtijuttuja, joissa neuvotaan nuoria meikkaamaan uusilla trendiväreillä. Tuulan ja Kaisan mielestä kevyt meikki sopii nuorille tytöille. Varsinkin tämän hetken trendi, heleä pinkki ja hohde, tuo mukavasti valoa kasvoille. Kosmetologi hoitaa tervettä ihoa. Hän ei sinänsä hoida ihosairauksia, mutta kosmetologin on toki tunnistettava milloin asiakas on syytä lähettää ihotautilääkärille. Kosmetologi auttaa osaltaan monissa kiusallisissa iho-ongelmissa ja antaa neuvoja päivittäiseen kehon hoitoon. Kauneudenhoitoala on jatkuvasti kehittyvä ja kosmetologin onkin pysyttävä ajan tasalla kouluttamalla jatkuvasti itseään ja etsimällä aktiivisesti tietoa uusista trendeistä ja hoitomenetelmistä.



Kaisa taikoo Anna-Kaisan kasvoille uuden ilmeen.

Nuorilla tytöillä tavallisin ongelma on rasvainen iho, jolloin tulee helposti finnejä tai akne. Tuula kuitenkin neuvoo, ettei iholta saisi yrittää poistaa liian voimakkaasti rasvaa, koska se taas kuivattaa ihon pintaa. Helpotukseksi hän sanoi, että jos nuorena on rasvainen iho, se säilyy vanhempana parempana. Anna-Kaisa uteli miten epätasaisen ihon saa peitettyä ilman paksua meikkikerrosta? "Epätasaisesta ihosta ei voikaan saada aivan tasaista vaan siitä tulee väkisinkin paksu "klimppinaama" jos yrittää liikaa peitellä epätasaisuuksia", Tuula toteaa. Neuvoksi hän sitä vastoin antoi ohuen meikkivoiteen ja peiteaineen paikallisesti näppylöille.


Ihonhoitoa ja rentoutusta parhaimmillaan!

Kosmetologiksi voi kouluttautua kosmetologikouluissa, joita on Suomessa noin 20. Koulutus kestää puolestatoista vuodesta kolmeen vuoteen riippuen suoritettavasta näyttötutkinnosta. Yksityisissä kouluissa opiskeluaika on yleensä lyhin, kun taas ammattikorkeakoulussa pisin. Kosmetologit voivat työskennellä esimerkiksi kauneushoitoloissa, kylpylöissä tai kosmetiikkamyymälöissä. Yleistä on myös, että kosmetologi perustaa oman hoitolan. Kosmetologi voi myös erikoistua esimerkiksi maskeeraajaksi tai johonkin täydentävään hoitoon, kuten aromaterapiaan.


Kynnet kuntoon ja kätevä Iines-meikkilaukku käyttöön!

Tuulan mielestä kauneusbisnes ei kuole koskaan, koska jo ihmisen ikuinen kauneuden- ja estetiikantaju vaatii välillä piristämään mieltään kauneudenhoidolla. Tuula toteaa vielä, että työ kauneusbisneksessä on hauskaa, mutta vaativaa.