Valokynää kannattaa käyttää silloin, kun kärsit tummista silmänalusista tai "pusseista" silmien alla. Useita haittaa myös se, että pinnalliset verisuonet kuultavat ihon läpi ylä- tai alaluomella. Eli valokynää voit käyttää sekä ylä- että alaluomelle sekä myös korostuksiin.

1. Laita iholle ensin meikkivoide ja sitten valokynä ennen puuteria. Jos laitat ensin valokynän ja sitten meikkivoiteen, niin meikkivoide peittää valokynän heijastavan ominaisuuden. Laita se ennen puuterointia, koska jos puuteroit ihosi mattapintaiseksi ja sitten alat laittaa valokynää, niin voidemainen tuote ei liiku kauniisti mattaisella iholla, vaan se jää helposti kasaan iholle.


Laita valokynää silmän alle v-mallin mukaan. Silloin pussit
silmien alla eivät korostu.

2. Oikeaoppisesti laitat valokynän silmän alle niin, että laitat sitä V-mallisesti silmän alle. Jos silmän alla on pussia, älä laita valokynää siihen kohtaan, koska silloin valokynä korostaa pussia. Laita valokynää myös silmän sisänurkkaan, koska se on yleisesti tumma ja sitä ei itse helposti huomaa, kun katsoo itseään suoraan peilistä. Taputtele valokynää myös yläluomelle niin saat hyvän pohjustuksen silmämeikille.


Muista laittaa valokynää myös silmän sisänurkan tummaan kohtaan.

3. Jos haluat tehdä oikein vimpan päälle olevan meikin, niin voit tehdä ihollesi korostuksia valokynällä. Tällöin sipaise valokynää poskipäittesi korkeimmalle kohdalle sekä leukaan ja keskelle otsaa ja tasoita väri huolellisesti. Näin kasvojesi keskiosa tulee hyvin esille kasvoistasi.

4. Valokynäsi sivellinosaa sinun kannattaa pestä noin viikon välein jottei se ala tuoksahtaa pahalta.

Muistathan valokynän käytössä sen, että mitä vähemmän niin sitä parempi, sillä jos laitat sitä silmänympärysiholle liikaa niin loihdit itsellesi helposti "pandan silmät" ja se ei ehkä ole tarkoitus!