Varjostuksissa ja korostuksissa pätee sääntö, että vaalea tuo esiin ja tumma häivyttää. Tämä vinkki koskee muuten kaikkia meikkivärejä!

Hyvä varjostusväri on aurinkopuuteri tai rusehtava poskipuna, joissa ei ole liikaa helmiäistä, ja siveltimeksi käy hyvin poskipunasiveltimesi. Aurinkopuuterin väriksi ei myöskään kannata valita liian tummaa sävyä omaan ihoon verrattuna, ettei varjostuksista tule tunkkaisen näköisiä.


Valoa ja varjoa: Varjostusväri sivellään poskiluun alapuolelle ja
sen ylle levitetään poskipuna (poskipunasta lisää kts. osa 9)


1. Etsi sormin poskiluusi reuna ja levitä sen alapuolelle kevyesti varjostusväriä. Näin tumma väri tekee sinulle "lommoposket".
2. Varjostuksen yläpuolelle levitetään poskipuna. Varjostusta tehdessäsi muista olla huolellinen. Mieluummin liian vähän varjostusta kuin liikaa.
3. Kun olet tehnyt varjostukset , katso vielä sivupeilillä ettei sitä näy liikaa.

Jos sinusta tuntuu, että kärsit kaksoisleuasta sipaise aurinkopuuteria hieman leuan alle, jolloin tumma väri taas häivyttää sitä. Varjostusta voi myös käyttää hyväksi liian leveän nenän kaventamiseen. Tässä tapauksessa levitä aurinkopuuteria nenäsi sivuille, ja näin on tapahtunut nenän kavennus.

Varjostuksia tehdessä saattaa käydä niin, että innostuu liikaa, kun huomaa löytäneensä oikeat kohdat mihin sitä laittaa. Katsasta vielä luonnonvalossa, ettei kasvoillasi kuitenkaan näy liian tummia läikkiä, jotka kylpyhuoneen peilistä ovat näyttäneet pehmeiltä varjostuksilta.