Etusivu   |     Anne Mattila  |      Simo Silmu  |      Eino Grön    |    Reijo Taipale    |   Topi Sorsakoski  |    2006

 

 

Ehdokkaat

- Reijo Taipale


Kuva: Harri Hinkka 2002


Kuva: Heli Sorjonen 2005

 

 

 

 

Reijo Toivo Taipale (s. 9. maaliskuuta 1940 Miehikkälä) on iskelmälaulaja.

Reijo Taipale aloitti laulamisen jo 12-vuotiaana.

50-luvulla Reijo osallistui useisiin iskelmälaulukilpailuihin voittaen ne kaikki. Vuonna 1960 Reijo Taipale muutti Helsinkiin toivoen, että sieltä uran avautuu paremmin.

Miehikkälässä asuessaan Reijo Taipale oli metsätöissä. Helsingissä hän hankki elantonsa aluksi rakennuksilla ja lauloi iltaisin naisorkesteri Rytmi-Tyttöjen solistina.

Vuonna 1961 Kullervo Linna pestasi Taipaleen oman orkesterinsa laulusolistiksi, hän passitti Reijon syksyllä 1961 Scandia-musiikin järjestämään koelaulutilaisuuteen.

Koelaulutilaisuudessa Jaakko Salo huomasi Reijo Taipaleen kyvyt ja antoi hänelle mahdollisuuden levyttää Kullervo Linnan kanssa. Taipaleen levytysura alkoi vuonna 1962 kappaleilla Aila ja Yön hetket. Puoli vuotta myöhemmin levytetty Satumaa toi hänelle pysyvän paikan etenkin tangosolistien eturivissä.

Reijo oli Kullervo Linnan orkesterin laulusolistina vuosina 1961-64. Vuodesta 1965 Reijo on viihdyttänyt suomalaisia oman yhtyeensä kanssa.

Vuonna 1993 Reijo Taipale sai Erikois-Emman ansioistaan Suomen kansan pitkäaikaisena viihdyttäjänä ja nelisen vuotta myöhemmin hän juhli 35-vuotista taiteilijantaivaltaan Helsingin Kulttuuritalossa järjestetyssä juhlakonsertissa. Vuosikymmenen loppupuolella Taipale toimi suomalaisen tangon esittelijänä mm. Etelä-Amerikassa, Venäjällä ja Islannissa.

Reijo Taipale on esiintynyt jatkuvasti varsin ahkerasti ympäri maata 12-15 keikan kuukausivauhtia. 80-luvulta asti hänen säestäjänään on toiminut pääasiallisesti hanuristi Erkki Friman, joka on esiintynyt myös monilla hänen äänilevyistään.

Taipaleen 2000-luvun uusista äänitteistä mainittakoon vuonna 2003 julkaistu kokoelma Ihan kuin nuo toiset (Bluebird), minkä otsikkokappale on käännös nuorison suosiman ruotsalaisen Kent-yhtyeen esityksestä "Dom andra".