Kotikatu keskustelee
on kuuden kotikatulaisen oma internet- keskusteluhuone. Siellä voit yhdessä 2-6 muun katsojan kanssa tavata yhden heistä ja pohtia elämää ja asioita.

Keskusteluja on yksi illassa ja sen kesto on 75 minuuttia.

Ehdota itseäsi mukaan tai seuraa muiden kokemusten vaihtoa!


Uusi kävijä?
Miten keskustelunaiheet syntyvät?

1. Voit esittää toiveen keskustelunaiheesta haluamallesi kotikatulaiselle. Toiveet listataan kaikkien näkyville jokaisen kotikatulaisen omalle sivulle.
2. Näistä toiveista kotikatulaiset rakentavat kullekin keskustelukerralle oman teemansa.
3. Voit ilmoittautua keskusteluun mukaan kunkin kotikatulaisen omalla alasivulla. Ilmoittautumisessa voit kertoa jotakin omasta näkökulmasta aiheeseen. Varsinainen ilmoittautumisaika päättyy 24 tuntia ennen keskustelun alkua mutta jos tilaa on, voit päästä mukaan vielä 15 min ennen aloitusta.
4. Keskusteluajan alkaessa pääset yhdessä muun ryhmän kanssa keskusteluhuoneeseen, jossa kotikatulainen vetää yhteistä tapaamista. Puhuminen tapahtuu kirjoittamalla.


Ohjeet ja toimintaidea »
Miksi palvelu on avattu? »
Rekisteröidy »

 
 

Kotikatu TV-sarja
Kotikatu kuvaa yhden suomalaiskaupungin kadun ihmisten elämää, kasvua ja kamppailuja - itsensä ja toistensa kanssa.
»Kotikatu TV-sarjan omat sivut


 
 
© Yle 2004
»Palaute »Laillinen tiedote

 
      


Tekniset ohjeet

"Kotikatu keskustelee"-palvelu ei enää vaadi minkään ohjelman asennusta ja se toimii myös palomuurien läpi. Tavallinen Internet-selainohjelma (kuten Internet Explorer, Mozilla tai Safari...) riittää keskustelun käyttöön. Mikäli sinulla on ongelmia keskusteluun pääsyssä, lähetä palautetta alareunan linkistä ja liitä mukaan sähköpostiosoitteesi.

Kotikatu keskustelee idea ja ’pelisäännöt’

- osallistujat tekevät keskustelun
Mitä sinä ajattelet Pertin elämänmuutoksesta? Tai Eevan ratkaisusta? Miten itse suhtaudut ja toimit näissä asioissa - mistä aineksista omat valintasi rakennat? - Tai onko sinulla oma kokemus kerrottavana yhteisen pohdinnan taustaksi? Tähän tapaan toivovat kotikatulaiset katsojan ajattelevan keskusteluhuoneen mahdollisuuksia.

Kotikatulaiset haluavat tavata ihmisiä, pohtia elämää ja vaihtaa kokemuksia - eivät olla kiusallisen uteliaisuuden kohteina. Heiltä on siis turha kysyä sarjan tulevaisuudesta, kotikadun henkilösuhteista tai heidän omasta menneisyydestään. Kotikatulaiset valitsevat itse keskustelijat oman mielenkiintonsa perusteella - mitä tärkeämpi, henkilökohtaisesti merkittävä aihe, sen todennäköisempää on pääsy mukaan tapaamiseen.


- kohtele muita niin kuin toivot itseäsi kohdeltavan.
Keskusteluhuone on kohtaamispaikka, joka toimii luottamuksen ja keskinäisen huomaavaisuuden varassa. Kuunteleminen on yhtä tärkeää kuin oma puhe (=kirjoittaminen). Yhteen hiileen puhaltaminen on paras tapa varmistaa yhteisen tapaamisen tuloksellisuus.

- tuottaja keskustelee tekijänä
Tuottaja sen sijaan keskustelee tv-sarjasta ja sen teon kysymyksistä – hän on sarjan tekijä eikä kotikatulainen. Kotikatulaisten keskusteluilla ei ole suoraa yhteyttä tv-sarjan juoneen eikä sarjaa käsikirjoiteta keskusteluiden perusteella.

Miksi kotikatu keskustelee on avattu?

"Kotikatu-sarjalle on tärkeää, että sen roolihenkilöt elävät samaa elämää kuin katsojansa, kohtaavat samankaltaiset haasteet ja ilon aiheet. Kohta kymmenen yhteisen vuoden tuloksena katsojasuhteesta kumpuaa alati kasvava tarina, jota me kaikki kokemuksinemme kirjoitamme. Kotikatu keskustelee -verkkopalvelu avaa tälle, usein huomaamattomalle mutta sitäkin vääjäämättömämmälle, luomistapahtumalle oman ulottuvuuden, joka entisestään tiivistää yleisön suhdetta sarjaan - meidän Kotikatuumme. "
Kari Kyrönseppä, TV1 fiktion tilaaja

Miksi tarvitsen tunnukset?
Keskusteluja seuraamaan ja osallistumaan päästäksesi tarvitset tunnukset ja salasanan. Rekisteröityminen on kuin avain ulko-oveen Haluamme pitää yhteisen talon lämpimänä - eikä siten että se on koko ajan ohikulkijoille auki.
Avaimen hankkiminen on merkki siitä että olet tosissasi liikkeellä.
Tervetuloa!


Miten tämä toimii?
Ensin on rekisteröidyttävä.
Sen jälkeen voit tutkia aikaisempia keskusteluja päiväkirjoista ja arkistoiduista kokonaisista keskusteluista tai seurata keskusteluja ’suorana’ kun ne käydään.

Osallistua voit:
Kertomalla toiveen keskusteluaiheesta valitsemallesi kotikatulaiselle
Toiveet eivät ole päivämääräsidottuja ja ne julkaistaan pysyvänä toivelistana, josta käsin Maija, Onni, Pertti, Tuija tai Hessu sekä tuottaja rakentavat kunkin keskustelukertansa perusteeman.

Ilmoittautumalla mukaan itsellesi kiinnostavaan keskusteluun Ilmoittautua voit:
- milloin vain 24 tuntia ennen keskustelun alkua. kertomalla oman näkökulmasi vaikka yhdellä lauseeella varmistat mukaanpääsyäsi.
- mikäli keskusteluryhmässä on jäänyt tilaa, sinut voidaan ottaa mukaan vielä 15 min. ennen keskustelun alkua!
- mukaanpääsysi ilmoitetaan aina sinulle sähköpostitse rekisteröitymisessä ilmoittamaasi osoitteeseen


Tapaamiseen on tultava viimeistään 5 minuuttia ennen keskustelun alkua. Muussa tapauksessa emme takaa mukaanpääsyäsi.

Keskusteluaika on 75 minuuttia, jonka loputtua operaattori siirtää osallistujat ulos keskusteluhuoneesta

Seuraavana päivänä voit lukea kotikatulaisen päiväkirjan illan keskusteluista ja tutustua arkistoituun keskusteluun sellaisenaan.

Tervetuloa!