TV-uutiset Radiouutiset Opinportti YleX
Etusivu
Julisteet
Kampanjakuvaus
Viestintä- ja mediataidot

UUTISET JA SÄ

YLE haastoi syksyllä 2003 peruskoululaiset kertomaan, mitä uutiset ovat ja mitä ne heille merkitsevät. Aiheena oli Uutiset ja sä. Koululaiset tekivät näkemyksistään julisteita, jotka ilmestyvät katukuvaan tammikuussa viikolla 5.

Uutiset vaikuttavat elämäämme enemmän kuin ehkä tulemme ajatelleeksi. Uutiset tuovat tietoa maailmasta läheltä ja kaukaa. Ne auttavat jäsentämään todellisuutta ja yhteiskuntaa, tarjoavat keskustelunaiheita ja yhteisiä kokemuksia. Uutiset auttavat myös sosiaalisen omantunnon ja empatiakyvyn kehittymisessä kertomalla erilaisista ihmiskohtaloista.

YLEn tehtävä uutisten ja tiedon välittäjänä on tärkeä, muttei yksiselitteinen. Tavoitteena on, että lapset ja nuoret oppisivat katsomaan, kuuntelemaan ja lukemaan uutisia tietoisesti ja kriittisesti. Me uutis- ja ajankohtaisohjelmien tekijät ja kaikki YLEn ohjelmantekijät haluamme nähdä ja kuulla, mitä uutiset nuorille merkitsevät ja miten he ymmärtävät sanan uutiset.

Peruskoululaisten työt haastavat myös muut suomalaiset pohtimaan uutisia ja niiden merkitystä. Jokainen työ on uniikki eikä yksikään ole oikeampi kuin toinen. Kiinnostava ja oivaltava tulkinta puhuttelee suurempaa joukkoa kansalaisia ja saa monet tuntemaan ahaa-elämyksiä.

Ilmoittautumisaika päättyi 7.11.2003.

Marjukka Havumäki
toimittaja
tv-uutiset
Petteri Löppönen
toimittaja
radiouutiset
Martti Hosia
ulkomaan kirjeenvaihtaja

Yleisradiolla on käyttöoikeus kaikkiin töihin.

Uutiset ja sä -kampanjan rekisteriseloste

Lisätietoja: Teksti-tv:n sivu 625 ja Digiteksti-tv:n sivu 950
Puhelimitse:
Paula Saihila 09-1480 3241
Raija Nummila 09-1480 4746
Tuija Åberg 09-1480 2407