Kummelin synty

1992

Uudet Kummeli -ohjelmat näkivät päivänvalon vasta vuoden 1992 loppupuolella. Viivästyksen syynä oli lähinnä TV 2:n ohjelmista päättävien tahojen epävarmuus siitä, sopiiko Kummeli -ohjelma kanavalle ja sitä kautta katsojille.

Seuraavat 12 jaksoa osoittivat, että riskinotto kannatti (1992 esitettiin kaksi remixiä ja vain kaksi uutta jaksoa, loput tulivat ulos keväällä 1993). Kummeleiden suosio kasvoi nopeasti juuri koululaisten ja opiskelijoiden keskuudessa. Katsojaluvut kieppuivat puolen miljoonan paikkeilla. Sloganit kaikuivat jokapuolella: kyllä lähtee, selvä, do dii, terrrve, paras A-ryhmä, kanada jne.

Ääninäyte

Näihin uusiin jaksoihin tuli mukaan myös Heikki Hela. Hän oli Timo Kahilaisen vanha soittokaveri. Pojat olivat soittaneet samassa bändissä. Timo Kahilaista ja Heikki Helaa yhdisti soittamisen lisäksi myös koulutus, sillä molemmat ovat peruskoulun opettajia.

Hela pestattiin aluksi hoitamaan sarjan äänitystä. Hiljalleen kun eri sketseissä tarvittiin lisärooleja, joutui Hela näyttelemään ne, koska tekijäporukka oli pieni ja ohjaaja kieltäytyi esiintymästä. Pian Helan luontaiset näyttelijänlahjat tulivat esille ja niinpä Heikki siirtyi kokonaan kameran toiselle puolelle.

Kummeli -ohjelmiin ovat alusta asti liittyneet myös erikoislähetykset. Ensimmäinen tuli ulos 31.12.1992. Siinä juhlittiin studiossa yleisön kera vuoden vaihtumista Kummeli -tyyliin.

Vuonna 1992 alkoi myös Kummeli -paitojen myynti. Aluksi niitä myivät TV 2:n vahtimestarit, mutta myynnin lisäännyttyä räjähdysmäisesti alkoi se haitata vahtimestarien normaalia työtä. Sen takia TV 2 perusti putiikin, jossa myydään Kummeli -tuotteiden ohella muutakin ohjelmiin liittyvää tavaraa.

1991alkuun1993