Tähän mennessä tapahtunut

Osa 1 Vaarallinen videonauha

Videokurssi alkaa tahmeasti, sillä arvannostolla syntynyt ryhmä on täynnä ristiriitoja: kauhuvideoita harrastava Mikko ei voi sietää jenkki-isänsä tietokoneella leveilevää Annaa, isosisko Kataa hermostuttaa etsiväleikeistä innostunut pikkuveli Kimmo ja kaiken kukkuraksi ryhmään on määrätty tarkkislainen Jani, ilmiselvä häirikkö. Ison riidan päätteeksi Mikko lähtee Janin mukaan ruokkimaan Janin sekarotuista Renny-koiraa ja päätyy kaatopaikalle, missä huumeveikko Tomi on lähdössä kamaa hakemaan. Seuraavana aamuna ryhmä lähtee kuvaamaan lentokentän parkkipaikalle. Vain Jani puuttuu, sillä Renny ja Tomi ovat kadonneet. Anna ohjaa ja sählää, jättää kamerankin omia aikojaan pyörimään. Kun kentällä kuvattua videota ruvetaan videopajalla katsomaan, näkyy nauhalla outo välikohtaus. "Ihan niin kuin toi mies pitelisi pyssyä ton toisen selässä ja vääntäisi sen kättä?" Jani saapuu paikalle ja tunnistaa nauhalta Tomin.

Mitä ne ovat tehneet Tomille ja Rennylle?

Osa 2 Tuntematon ruumis

Vaarallinen videonauha ei aluksi tunnu kovin tärkeältä. Samuli puhuu siitä kapakassa sivullisten kuullen. Jani koluaa epätoivoisena Mikon kanssa kaatopaikan liepeitä ja löytää rennyn haava tassussa. Aamulla löytyy kuollut mies lentokentän maastosta. Se on Tomi. Nyt poliisikin kiinnostuu videonauhasta, mutta se on kadonnut videopajan toimistosta. Sen sijaan Miisa on ilmestynyt videopajalle siologian gradua tekemään. Kuvaukset saavat nyt uuden suunnan. Nyt kuvataan Tomin hökkelissä. Kesken kuvausten löytyy rupla- ja dollarikätkö, mutta prätkäjengi ilmestyy penkomaan paikkoja ja sytyttää hökkelin tuleen. Tuli leviää nopeasti maastopaloksi.

Selviääkö kuusikko liekeistä?

Osa 3 Kaappaajat

Ankarien kuulustelujen jälkeen kuusikon onnistuu torjua epäilyt maastopalon systyttämisestä. Samuli on tiukkana ja vahtii kuusikon toimia. Kuusikko epäilee Samulia ja ryhtyy varjostamaan tätä ja Miisaa. Anna hakkeroi yliopiston tiedoissa eikä Miisaa löydy opiskelijarekisteristä. Samuli sammuu kesäterassille. Miisa tapaa asemalla outoja tyyppejä ja antaa näille jonkin paketin. Kuusikko yrittää varjostaa Miisaa, mutta epäonnistuu ja masentuu riitaan asti. Prätkäjengi häiriköi vaarin kioskilla. Yksin kotiinsa maleksiva Jani kaapataan autoon, mutta Renny pääsee karkuun.

Mitä Janille nyt tapahtuu?

Osa 4 Hiuskarvan varassa

Janin poissaoloa ihmetellään ja etsinnät käynnistetään. Kaappaajat kuulustelevat Jania Tomin kätköistä. Kuusikko keplottelee itsensä Miisan asuntoon, missä puhelinluettelon kartasta puuttuu puoli sivua. Vertailun jälkeen paikka tunnistetaan varastoalueeksi lentokentän lähellä. Anna johtaa jäljitystä varastoalueella, josta löytyy prätkäjengin tukikohta. Boss yllättää pojat, mutta uhkaava tilanne laukeaa kun Kata ja Anna onnistuvat metelöimään riittävästi. Pako prätkien takaa-ajamana pitkin varastoaluetta ja verkkoaidan yli päättyy nippa nappa turvaan.

Mutta Jani on hengenvaarassa...
Jani


Mikä on?Pääsivulle.Lähetä postia.Yleen...