Mikä on Kuusikko ja Kuoleman
Varjot?

Kuusikko on 6 x 30¼ seikkailusarja 8 - 13 -vuotiaille. Videopajan kesäkurssilaiset joutuvat huumekauppiaiden hengenvaarallisen välienselvittelyn todistajiksi ja selvittäjiksi. Tarina liikkuu pääasiassa Vantaalla, Tikkurilan ja lentokentän liepeillä. Kaikki kuusikon jäsenet asuvat saman koulupiirin alueella fiktiivisessä Koivulan lähiössä.

Kuusikossa on pyritty yhdistämään klassisen nuorisoseikkailun parhaat piirteet moderniin nuorisokuvaukseen, joka vauhdiltaan, aiheiltaan ja huumoriltaan vastaa uuden TV- sukupolven vaaatimuksia. Nuorille tehtyyn seikkailusarjaan eläytyminenhän on jokaiselle yli 10-vuotiaalle ongelmallinen juttu: leimaudunko lapseksi, jos katson tätä sarjaa? Siksi Kuusikosta on pyritty jättämään kaikki turha moralisointi vähemmälle ja keskitytty jännittävään sekä toiminnalliseen juoneen. Kuusikko ei myöskään ole nimestään huolimatta mikään salapoliisiseura, vaan Kuusikko vain joutuu siihen tilanteeseen, jossa tulee toimia.

Nuorten seikkailusarjojen sankarijoukko eläinapureineenkaan ei ole mikään tyhjä ja kaavamainen ratkaisu, vaan myyttinen joukko, joka valaa ikätovereihinsa uskoa ja toivoa. Kun riittävän erilaiset kaverukset luottavat toisiinsa ja yhdistävät voimansa, myös aikuisten maailma rikoksineen, väkivaltaisuuksineen ja epäoikeudenmukaisuuksineen on hallittavissa. Eläin, joka yleensä on koira, symboloi tämän huomispäivän etuvartijajoukon yhteyttä luontoon. Usein taustalla on vielä joukko aikuisia apureita.

Näillä eväillä Kuusikko pyrkii olemaan erilainen ja oikeasti jännittävä nuortensarja. Kuusikon lähdöstä ulkomaille neuvotellaan parhaillaan.

Sarjan tekemisestä enemmän täällä.
KuusikkoJuoniselosteLähetä postia.Yleen...