Ensi- ja turvakotien liitto » Työmuodot » Vauvana elämä alkaa.

Vauvana elämä alkaa – ensikotityön kehittämisprojekti (2005-2008)
Ensikotiasiakkaiden ongelmat ovat vaikeutuneet ja monipuolistuneet. Vauvoihin kohdistuva pahoinpitely ja kaltoinkohtelu on tiedostettu. Vauvoihin kohdistunut väkivalta aiheuttaa heille varhaista traumatisoitumista sekä kehityksellisiä riskejä. Vanhemmat tarpeineen ja suurine ongelmineen vievät helposti huomion pois vauvan tarpeista. Lastensuojeluasiakkuuden ylisukupolvisen periytymisen katkaiseminen vaatii moniongelmaisten perheiden vahvaa ja kokonaisvaltaista tukemista varhaisessa vaiheessa.

Projektin tavoitteena on lisätä tietoa vauvavaiheessa tehtävän työn mahdollisuuksista ja merkityksestä ylisukupolvisen lastensuojeluasiakkuuden katkaisemisessa sekä parantaa ensikotien valmiuksia vauvavaiheessa tehtävään työhön kehittämällä vauvatyötä sekä vanhempien kanssa tehtävää työtä.

Projektiin osallistuvat kaikki jäsenyhdistysten ensikodit ja kukin on valinnut keskuudestaan kolmen työntekijän tiimin valtakunnalliseen koulutus- ja kehittäjäverkostoon. Koulutuksen tavoitteena on lisätä tietoa ja osaamista vauvan kehityksestä ja havainnoinnista, varhaisesta vuorovaikutuksesta ja vauvatyön menetelmistä sekä vanhempien kanssa tehtävästä työstä.

Paikallisissa ensikotien kehittämishankkeissa laaditaan yhteistyössä kehittämissuunnitelma, jonka pohjalta tuetaan yksittäisten ensikotien kehittämistyötä.

Projektin ulkopuolisen arvioinnin toteuttaa sosiaalitalouden tutkimuskeskus, Pieksämäeltä.

Projektipäällikkö
Erja Lohtander

>Vauvana elämä alkaa.. To, 2010-11-18 20:44

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.