Jatkan vielä omia kokemuksiani ruokavalioista:

Meillä myös, viiden hengen perheessä käytetää aina voita leivän päällä ja maito haetaan suoraan maitotilalta käsittelemättömänä. Viljat jauhamme (tai lähinnä vaimo sen hoitaa) koti (pöytä) myllyllä, joka käyttökerralle erikseen. Jyvät ostetaan luomuviljelijöiltä.
Lapset 8v, 7v ja 4vuotiaat eivät juuri sairastele (koputtaa puuta). Sairastelukerrat viimeisen viiden vuoden ajalta on laskettavissa yhden käden sormilla, -meillä kaikilla yhteensä. Johtuneeko ruokavaliosta, en tiedä, mutta osansa kai silläkin on.

Ei tarvita mitään ihmeellisiä dieettejä kun huolehditaan ruoan puhtaudesta ja kaikista ravinto arvoista.
Miksi vehnä on olemassa jos sitä ei syödä? Kuorittuna ja kaupasta ostettuna jauhona, siitä ei toki ole mihinkään, senhän tiedämme. Vehnän jyvässä on seitsemän eri kerrosta ennen ydintä ja jauhohan pilaantuu pitkässä säilytyksessä jos viljan siemeniä ei ole kuorittu. Tällöin kuitenkin suurin osa ravintoarvoista on menetetty. Siemenenähän vilja säilyy tuhansia vuosia säilyttäen kaikki ravinto arvonsa.

>s(i/u)vusta seuraaja La, 2011-01-01 17:47

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.