Ylläolevasta silmiin osui Ranskassa asuvan Violetin väite:"suomalaiseen ruokakulttuuriin kuuluu että napostellaan karkkeja ja keksejä ja ruoka-ajat ovat vähemmän säännölliset." Huhuhuh, mitä pötyä! Suomalaiseen kulttuuriin on aina kuulunut se että päivällisaika on ollut 17.00-18.00 ja muillakin aterioilla on omat säännölliset kellonaikansa.
Me emme napostele perinteisesti karkkeja emmekä keksejä, sillä ne ovat tulleet Suomeen vasta 1950-luvulla!
Kaikissa muotidieeteissä ja muodissa muutenkin on kyse siitä että innostutaan ykskaks johonkin joukolla. Ei siinä mitään pahaa ole, muttei mitään hyvääkään, jollei oteta huomioon muotituotteen myyjien saamia tuloja.
Ihminen on sekaruuan syöjä, minkä todistaa hampaistomme. Tarkoitus on siis että syömme kaikkea sopivasti, ei mitään ylenpalttisesti muttei mitään unohtamattakaan. Nykyihmisen ruokavaliosta puuttuu usein kala ja aikuisilta D-vitamiini.
Vihanneksia ja juureksia suomessa on aina syöty eli lanttua, kaalia, porkkanoita, perunoita, punajuuria, metsämarjoja ja sieniä yms. lisäksi kalaa ja lihaa sekä ruisleipää ja maitoa, juustoa, piimää ja joskus makkaroitakin.
Perinteinen suomalainen ruokavalio ei ole aikaisemmin sisältänyt pullaa, keksejä, karamellejä, ei pastaa, makarooneja eikä riisiäkään.
Eikä näitä tarvittaisi nytkään. Olemme lihonneet koska fyysistä työtä ei enään ole ja olemme saaneet liikaa sokerisia herkkuja ja erityisesti sokerijuomia. Emme siis tarvitse mitään dieettejä vaan yksinkertaisesti liikunnan lisäämistä sekä perinteisen suomalaisen ruokavalion kunnioittamista.
Kyllä ruisleipä on edelleenkin hyväksi ihmisille samoin kaurapuuro. Perinteinen suomalainen ruokavalio hakkaa kaikki dieetit mennen tullen, nykyisin vain sitä on vaikeaa saada ns. luomuruoka on kallista ja elintarvikkeet on liian jalostettuja ja niihin on lisätty säilöntä+ väri +muita aineita.
Olkaamme suomalaisia ja syökäämme suomalaisittain niin pysymme terveinä!

>Mökin muori Pe, 2011-01-07 11:38

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.