Totta varmasti on tämä asia, muttaa...
Itse olen joutunut viemään lapsiani usein lääkäriin lukuisten korvatulehdusten ja astman aiheuttaman hengitysvaikeuden sekä pitkittyneiden tautien vuoksi ja olen ikävä kyllä havainnut lääkärikunnassa ikävää asennetta, ikäänkuin kaikki lapset jotka usein lääkärissä joutuvat käymään olisivat käyneet siellä suotta ja ikäänkuin aikaisemmalla historialla olisikin negatiivinen vaikutus vastaanottotilanteeseen, kun lääkäri on jo ennen vastaanottoa päättänyt, että tulemme turhaan ja aikaisemmat antibiootit korviin on kirjoitettu vanhempien hysteriaa hoitamaan.

Koen usein ettei minua vanhempana, äitinä kuunnella. Lääkäri tietää aina paremmin ja haluaa päteä. Tosin on niitäkin lääkäreitä, jotka ovat sanoneet ensinäkemän perusteella "mitä sinä tervettä lasta tänne tuot?" ja samaisen vastaanottokäynnin päätteeksi pyytänyt anteeksi, kun teki niin pikaisen johtopäätöksen lapsen vilkkauden perusteella vaikka todellisuudessa korvat olivat tulehtuneet ja tärykalvo oli puhjennut.

Että puolensa ja puolensa tälläisillä kirjoituksilla on. Mutta toivoisin, etteivät lääkärit ammattilaisina olisi niin asenteellisia.
Toiset jotka harvoin lastaan lääkäriin vie ja kynnys lääkärille menoon on korkea, saattavat nämä ihmiset nostaa kynnystä vieläkin korkeammalle.

>Vanhempia olisi myös syytä kuunnella To, 2011-02-24 11:22

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.