Aihe on vaikea ja tunteita herättävä. Siitä ei myöskään puhuta kovin paljoa vielä. Hyvä, että tälläinen ohjelma on tehty. Mutta mielestäni olisi varmasti ihan aiheellista katsoa asiaa myös siltä kantilta, mitä on olla äitipuoli lapsille, joiden bioäiti on etä-äiti. Syyt ja päätökset etä-äitiyteen eivät varmasti ole kevytkenkäisiä ainakaan nykyisessä sosiaalijärjestelmässä Suomessa, jossa äitiyttä pidetään edelleen Jumalasta seuraavana instituutiona. Liian herkästi ajatellaan, että " äiti on parasta lapselleen" vaikka näin ei oikeasti olisi.

Olen itse kasvattanut lapsensa päihteisiin vaihtaneen äidin lapsia. Ei todellakaan mikään helppo kuvio, mutta onneksi omalla kohdallani sosiaalitoimi on ollut hyvänä tukena kaiken keskellä, vaikka olenkin äitipuoli. Ja onneksi lapsilla oli tervejärkinen isä, joka taisteli lastensa terveestä kasvatuksesta ja kasvuympäristöstä silläkin uhalla, että sairas äiti sabotoi kaiken aikaa ja puhui/puhuu edelleen perättömiä kylillä ja kujilla.

Kiiltokuvat ovat kiiltokuvia, mutta todellisuus tulee julki joka tapauksessa, eikä se aina ole mitään kivointa kuultavaa ja nähtävää... edes televisiossa ;)

>lähiäitipuoli Ma, 2011-03-07 08:08

Vastaa

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.